Så förråddes Anne Frank (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
367
Utgivningsdatum
2022-01-18
Upplaga
1
Förlag
HarperCollins Nordic
Översättare
Fredrika Spindler
Originaltitel
The Betrayal of Anne Frank
Dimensioner
216 x 145 x 29 mm
Vikt
467 g
SAB
Koafh-a.54
ISBN
9789150967418
Så förråddes Anne Frank (inbunden)

Så förråddes Anne Frank

(8 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-01-18
219
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Frågan som gäckat miljontals läsare har nu fått ett svar

Över trettio miljoner människor har läst Anne Franks dagbok, skriven av en trettonårig flicka som gömde sig för nazisterna i två år ? innan hon blev avslöjad och skickad till ett koncentrationsläger. Trots att hennes öde behandlats i böcker, filmer och pjäser har ingen tidigare slagit fast vem eller vad som gjorde att hon och hennes familj hittades av nazisterna.

Nu - 75 år senare - vet vi svaret. Tack vare ny DNA-teknik, mer sofistikerade undersökningsmetoder och ett internationellt team, lett av tidigare FBI-agenten Vince Pankoke. Teamet har gått igenom tiotusentals dokument och intervjuat mängder av personer som på något sätt levde nära familjen Frank. Tillsammans har de lyckats återskapa dagarna som ledde fram till familjens arrestering och kommit fram till en ny slutsats. Deras arbete skildras här av författaren och poeten Rosemary Sullivan. Hon ger oss också en naken inblick i hur det var att leva i en ockuperad stad där du oberoende av hur rik, fattig, välutbildad eller försiktig du var, aldrig kunde vara säker på vem du kunde lita på.

"Rosemary Sullivans bok är väl värd att läsa, inte bara för att den rycker ut Anne Frank ur den profitalstrande pseudovärld som hennes öde sedan länge befinner sig i (...) och kastar oss tillbaka till andra världskrigets bistra verklighet, utan också för att den visar på hur energiskt lagarbete med modernast möjliga undersökningsmetoder kan resultera i nya insikter i vad som länge har uppfattats som ett cold case." Dick Harrison, Svenska Dagbladet

"Rosemary Sullivan lyckas på en lättflytande prosa levandegöra kontexten kring familjen Frank, livet i ett splittrat Amsterdam där den sociala tilliten i varje ögonblick sätts på prov och gråzonerna är stora. Helhetsbetyg 5.", Katarina Tavakol, BTJ-häftet

Rosemary Sullivan har skrivit femton böcker, bland annat den flerfaldigt prisbelönade biografin Stalins dotter (på svenska 2016). Hon är professor emeritus vid universitetet i Toronto och har undervisat i Kanada, USA, Indien samt flera länder i Europa och Latinamerika.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Så förråddes Anne Frank
 2. +
 3. Marionetterna : en berättelse om världen som politisk teater

De som köpt den här boken har ofta också köpt Marionetterna : en berättelse om världen som po... av Ingrid Carlberg (inbunden).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Så förråddes Anne Frank. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. 3 av 5
  Bokdjungeln, 2 april 2023

  Ännu en intressant bok som rör andra världskriget och dess offer. De flesta vet vem Anne Frank var och så klart blivit berörda av hennes öde. Därför känns denna bok spännande. För vem vill inte veta vem som röjde familjen?! Jag upplevde dock att det blev lite väl många namn att hålla reda på. Kanske hade det varit lättare om en hade läst boken?

 2. Intressant och läsvärd!
  Boktanten, 1 juni 2022

  Det här med cold case tycker jag är lite spännande. Hur de lyckas gräva och hitta ytterligare information som kan hjälpa till att lösa tillsynes hopplösa fall.

  I "Så förråddes Anne Frank" får man lära sig om hur en utredning går till, hur många människor som måste intervjuas och hur ofantligt många timmar teamet lägger ner. Dessutom får man lära sig mycket om andra världskriget, hur nazisterna jobbade med sina falska löften och hur människorna levde under ständig skräck.

  Ros... Läs hela recensionen

 3. Intressant
  Bokhyllaniskuggan, 8 februari 2022

  ❥ Recension

  ❗Inga spoilers här!

  Intressant! Detta var läsning som var fängslande, spännande och något långdragen. Det är ett tungt och angeläget ämne och även jag har funderat över vem som förrådde Anne Frank och de andra som gömde sig i gårdshuset. I den här boken får man riktigt gräva ner sig i själva grävande efter sanningen och det är riktigt medryckande att följa teamets medlemmars engagemang och metoder. Det är otroligt många namn, befattningar, relatione... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Rosemary Sullivan