Roskoden (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
633
Utgivningsdatum
2022-03-09
Upplaga
1
Förlag
HarperCollins Nordic
Översättare
Sabina Söderlund
Originaltitel
The Rose Code
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Hce
ISBN
9789150967517
Roskoden (pocket)

Roskoden

(32 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2022-03-09
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Roskoden Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Året är 1940 och England förbereder sig för strid mot nazisterna. Tre väldigt olika kvinnor, Osla, Mab och Beth, kallas till den hemlighetsfulla egendomen Bletchley Park mitt ute på den engelska landsbygden. Där tränas de, tillsammans med Storbritanniens främsta hjärnor, för att knäcka de tyska militära koderna.

Men kriget, förlusterna och hemlighetsmakeriet sätter deras oväntade vänskap på prov, och de slutar som bittra fiender.

Efter kriget, 1947, under förberedelserna för kronprinsessan Elizabeths bröllop, får två av dem ett krypterat meddelande. Det visar sig att det fanns en förrädare på Bletchley Park, någon som står dem nära. Osla, Mab och Beth tvingas mot sin vilja att samarbeta igen, för att knäcka en sista kod och avslöja vem förrädaren är.

Kate Quinn är tillbaka med ännu en storslagen historisk roman, den här gången om några av de kvinnor som bidrog till de allierades seger i andra världskriget.

"Kate Quinn har skrivit en spännande, myllrande äventyrsroman där relationerna står i centrum. Roskoden är en engagerande krigsberättelse, en myllrande tjock roman med många infallsvinklar." Lotta Olsson, DN

"Detta är en bladvändare utan like, efter att snabbt ha presenterats för karaktärerna flyger man fram över sidorna. (...) Roskoden är definitivt hennes bästa roman hittills." Frida Jönsson, BTJ-häftet

"Underbart uppslukande" Dagens Nyheter

Kate Quinn , född 1981, är amerikansk författare och bosatt i södra Kalifornien. Hon har alltid intresserat sig för historia och har skrivit en rad storsäljande romaner som blivit översatta till flera språk. Kodnamn Alice har hittills sålts i över 1 miljon exemplar. Jägarinnan nominerades till Årets bok 2020 i Sverige.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Roskoden
 2. +
 3. Jägarinnan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jägarinnan av Kate Quinn (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Roskoden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket bra!
  Justine13, 27 juli 2023

  Kate Quinns bok Roskoden handlar om tre osannolika väninnor som träffas på Bletchley Park, ett centrum för kod och chiffer knäckning under Andra världskriget. Porträtten av de tre är genuina, komplexa och levande. De är starka ibland, brutna ibland och modiga ibland. Inga schabloner om ständigt starka kvinnor som man kan läsa i en del recensioner. Skörheten och tragedierna är det som gör att boken känns trovärdig. Även mansporträtten, av Harry, Prins Philip, Dilly och poeten Francis känns äkt... Läs hela recensionen

 2. Fantastisk!
  Maria, 17 juni 2022

  Boken utspelar sig under två separata tidslinjer, en under ww2 och en ett par år efter. Vi får följa tre kvinnor med mycket olika bakgrunder som arbetar med att knäcka tyska koder, ett högst hemligstämplat arbete. När kriget är slut får de ett sista, krypterat meddelande att knäcka.
  Det här är verkligen en fantastisk bok. Den innehåller kärlek, spänning, vänskap, sorg och hjärtekross. Vi får en inblick i allt jobb som gjordes bakom kulisserna under kriget, och hur det kunde utgöra en till... Läs hela recensionen

 3. Spännande intressant!
  Anna , 20 april 2022

  Jag älskade denna bok. Så mycket historia i romanform från Bletchley park och så mycket kämpande och mod från alla som var med då. Fint skriven.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Kate Quinn