Hur Stella lärde sig prata (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
252
Utgivningsdatum
2022-04-12
Upplaga
1
Förlag
HarperCollins Nordic
Översättare
Betty Andersson
Originaltitel
How Stella Learned to Talk
Dimensioner
218 x 145 x 23 mm
Vikt
352 g
SAB
Qdfja
ISBN
9789150968323

Hur Stella lärde sig prata

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2022-04-12
219
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
När Christina Hunger fick hem den korthåriga och storögda valpen vid namn Stella, ställde hon sig själv en enkel fråga: Om hundar kan förstå ord som människor säger till dem, borde de inte kunna säga ord till oss?

Christina, som är logoped och jobbar med alternativ kommunikation för att lära barn med tal- och språkstörning att prata, hade ingen tanke på att starta en revolution inom djurkommunikation. Ändå är det precis vad hon - och Stella - har gjort. Tillsammans har de vunnit hundälskares hjärtan över hela världen och inspirerat forskare att styra sitt arbete i en ny riktning.

Med hjälp av tasstora knappar, programmerade med inlästa ord, har Stella lärt sig att uttrycka sina tankar, känslor och önskemål. Idag kan Stella säga mer än trettio ord, som hon även kombinerar till enkla meningar. Som: "Säng vill gå ut", innan hon tar en tupplur ute i solen; hon ber om en promenad genom att trycka på "Hjälp gå ut" innan hon bekräftar med ett "glad" när Christina gör i ordning kopplet och hon säger till och med "älskar dig" innan hon lägger sig på rygg och väntar på att bli klappad.

Hur Stella lärde sig prata är en oförglömlig berättelse om hur kärleken mellan en hund och en logoped förändrade världen. Det är också en förvånansvärt enkel guide för hur du kan lära din egen hund att prata. Och det är spännande läsning för alla som är intresserade av alternativ kommunikation, även för människor.

"En underbar bok." Temple Grandin, Författare till Animals in Translation

Christina Hunger är legitimerad logoped och grundare av Hunger for Words, en rörelse som ägnar sig åt att skapa verktyg för att kommunicera. Christina har specialiserat sig på alternativ och kompletterande kommunikation (AKK) för att lära barn med tal- och språkstörningar att prata. Hon bor tillsammans med sin man Jake och naturligtvis sin hund - Stella - i San Diego.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hur Stella lärde sig prata
 2. +
 3. I huvudet på din hund : lär dig förstå din bästa vän

De som köpt den här boken har ofta också köpt I huvudet på din hund : lär dig förstå din bäst... av Fredrik Karlsson, Anna-Maria Stawreberg (inbunden).

Köp båda 2 för 441 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hur Stella lärde sig prata. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Inressanta och spännande tankar
  @bettan_bokprataren (Örebro), 10 maj 2022

  Vilken urmysig bok och så intressant att läsa för mig som hundägare. Hur många gånger har man inte önskat att Doris skulle kunna kommunicera med oss. I den här boken fick jag många tips och många av mina tankar fick jag bekräftade som inte känns helt galna eller ens omöjliga.
  En bok som jag gärna rekommenderar. Den gjorde mig glad och jag log många gånger under min läsning.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Christina Hunger