Upprättelsen (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Freyja & Huldar (del 3)
Antal sidor
371
Utgivningsdatum
2022-05-12
Upplaga
1
Förlag
HarperCollins Nordic
Översättare
Susanne Andersson
Originaltitel
Aflausn
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
180 x 110 x 24 mm
Vikt
200 g
SAB
Hce
ISBN
9789150970005

Upprättelsen

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2022-05-12
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
En tonårsflicka misshandlas till döds - efter att hon tvingats be om förlåtelse i sociala medier. När nästa tonåring försvinner inser polisen att detta är ett fall utöver det vanliga.

Polisen Huldar är fortfarande utfryst av sina chefer och kollegor och får till en början inte ta del av utredningen. Av en slump dras han in och när man ska förhöra vännerna till den döda flickan ber han återigen barnpsykologen Freyja om hjälp. Det visar sig snart att offret, Stella, var allt annat än en ängel. Men vem hatade henne tillräckligt mycket för att ta hennes liv?

När ytterligare en tonåring försvinner och nya inlägg dyker upp i sociala medier börjar alltmer peka mot att motivet handlar om mobbning.

Upprättelsen är den tredje fristående boken i Yrsa Sigurdardóttirs hyllade serie om polisen Huldar och barnpsykologen Freyja. De två tidigare heter Arvet och Straffet

"En exceptionellt bra kriminalroman där språket, intrigen och karaktärerna tillsammans kommer att hålla läsaren vaken hela natten." Frettabladid, Island

“Sigurdardóttir, en av Islands främsta författare, väver samman en gastkramande berättelse /…/ Om du inte redan har upptäckt hennes böcker, är det med den här du ska börja.” The Globe and Mail, Kanada

“Strålande /…/ Den här hjärtskärande berättelsen förtjänar att läsas av många.” Publishers Weekly, USA

“Mycket skickligt konstruerad, med en lysande intrig där alla trådar binds ihop på slutet. /…/ En spännande historia … gripande och på samma gång en vädjan om krafttag mot mobbning.” Morgunbladid, Island

Yrsa Sigurdardóttir är född 1963 på Island. Hon debuterade 2005 och hennes böcker har hittills sålts i 2 miljoner exemplar och översatts till fler än 30 språk. För Arvet, första boken om Huldar och Freyja, tilldelades Sigurdardóttir The Blood Drop (Islands största deckarpris), Palle Rosenkrantz-priset i Danmark och nominerades till Glasnyckeln. Även andra och tredje delen, Straffet och Upprättelsen, har nominerats till en rad utmärkelser.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Upprättelsen
 2. +
 3. Avgrunden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Avgrunden av Yrsa Sigurdardottir (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Upprättelsen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Trovärdigt om mobbning och sociala medier
  Tofflan, 15 augusti 2023

  Den isländska deckardrottningen Yrsa Sigurdardóttirs serie om polisen Huldar och barnpsykologen Freyja är riktigt bra. Detta är den tredje boken i serien och den handlar om mobbning och sociala medier. Boken har några år på nacken och då kan mycket hända vad gäller sociala medier. Men mobbning, som säkert funnits i alla tider, finns där fortfarande och är ständigt aktuellt.
  Författaren bygger skickligt upp en trovärdig historia med många bottnar och teman, även HBTQ.
  Läs mer om boken på
  https://tofflandel2.com

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Yrsa Sigurdardottir