Tornsvalan (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Ellingeserien (del 2)
Antal sidor
313
Utgivningsdatum
2022-08-25
Upplaga
1
Förlag
HarperCollins Nordic
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
218 x 145 x 27 mm
Vikt
397 g
SAB
Hc
ISBN
9789150970050
Tornsvalan (inbunden)

Tornsvalan

(5 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-08-25
229
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Hösten 1941. När kärlek och nya vänskaper föds väcks frågan om blod är tjockare än vatten.

Britt Hedin har hittat sin stora kärlek i Lage, en frånskild, äldre lärare. Men eftersom hennes far motsätter sig förhållandet utvecklas relationen i smyg - tills ett enkelt misstag raserar allt.

Hon tvingas gå med i organisationen Sveriges Landstormskvinnor och skickas till norska gränsen som luftbevakare - i folkmun kallad tornsvala. Där träffar hon nya väninnor men får även se livet från en annan sida när hon möter judiska flyktingar, korrupta poliser och brittiska bombplan. Och hemma i Halland finns Lage. Kommer han att vänta på henne eller är deras kärlekshistoria över?

I nutida Ellinge gräver Paula och hennes vän Holger efter mysterier i bygdens historia. När de hittar en ovanlig dedikation i en bok anar de att de är något på spåren - ett olöst mord från 1940-talet - och ledtrådarna leder till Britt och Lage.

Tornsvalan är den andra fristående boken i Ellingeserien, ett spännande och romantiskt drama om en del av Sveriges historia som få känner till.

Om Fiendevän:

“Vilken bok!! Älskar historiska romaner och den här är något utöver det vanliga.” @Cias_bokylla

“Det kan inte bli så mycket bättre.” Ragnhild Oxhagen, Ölandsbladet

Sara H. Olsson, född 1979, bor i Tångaberg utanför Varberg i Halland med sin familj. Hon har en bakgrund som bokförläggare och har sedan debuten 2017, med romanen Du glädjerika sköna, släppt ytterligare sju böcker. Tre av hennes böcker har nominerats till Storytel Awards. Tornsvalan är hennes andra bok på HarperCollins och den fristående fortsättningen på Fiendevän.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tornsvalan
 2. +
 3. Fiendevän

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fiendevän av Sara H Olsson (inbunden).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Tornsvalan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Längtar efter nästa bok!

  Åh, det här är verkligen en bok som faller mig i smaken. Den är som ett Kinderägg med både historia, andra världskriget och en generationsroman, allt i ett.

  "Tornsvalan" är en lättläst och välskriven bok och jag fastnade i den nästan direkt. Boken utspelar sig i Sverige, till stor del under andra världskriget, och det är en väldigt intressant handling. Britt Hedin tvingas av sin far att bli en Tornsvala, en kvinna som bemannade luftbevakningstorn och spanade efter fientlig flygverksa... Läs hela recensionen

 2. Historia möter nutid
  Frolids_bokhylla, 5 februari 2023

  Boken handlar om Paula och Holger som trillat över ett nytt mysterium i Ellinge. Ett olöst mord leder dem till berättelsen om Britt som år 1941 så skickades iväg till norska gränsen som luftbevakare- även kallad 'Tornsvala'. Det är en historia om krig, kärlek, vänskap och familjehemligheter. En välskriven, trovärdig, detaljerad och mycket spännande bok, om kvinnornas insats under kriget.

  Detta är andra delen i serien om Ellinge och jag tycker om att ramberättelsen i nutid binder ihop... Läs hela recensionen

 3. Medryckande bladvändare!
  -, 10 oktober 2022

  Sara H. Olsson bygger snyggt upp spänningen, undan för undan växer den och gör det svårt att lägga bort boken. Vilken bladvändare! Jag gillar temat att uppmärksamma kvinnors insatser under andra världskriget, något jag också upplever återkommer i flera romaner nu. Tänker inte minst på en av mina stora favoriter, Kate Quinn. De svenska Tornsvalorna arbetade vid luftbevakningsstationer, där man spanade och lyssnade efter flyg. Intressant, välskriven och spännande läsning, med många detaljer jag... Läs hela recensionen

 4. Gripande
  veronicas_bok_bak_liv, 25 september 2022

  Del 2 i den fristående Ellingeserien. Britt har hittat sin stora kärlek hos Lage, men den relationen är inget hennes far uppskattar utan tvärtom, så Britt och Lage träffas i smyg tills en dag då ett misstag raserar allt. Britt tvingas bort till en organisation där kvinnor ska bevaka gränsen, här möter hon ny vänskap, korrupta poliser och judiska flyktingar. Kommer hennes och Lages kärlek överleva?

  Wow! Det här gillade jag, jag har läst första delen och älskade boken och den här slå... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Sara H Olsson