Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2021-12-13
Upplaga
4
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Vad gör unga på nätet?, 4 uppl
Dimensioner
210 x 148 x 11 mm
Vikt
250 g
SAB
Pucb
ISBN
9789151107431
Vad gör unga på nätet? (häftad)

Vad gör unga på nätet?

Häftad Svenska, 2021-12-13
262
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Det finns många åsikter om vad unga gör på nätet. Massmedierna fylls av larmrapporter och varningar kring nätmobbning och sexuella övergrepp. Hur ska man förhålla sig till ungas nätanvändning? Vilka krav är rimliga att ställa? Vilka regler ska gälla?
 
I VAD GÖR UNGA PÅ NÄTET? visar Elza Dunkels hur viktigt det är att kunskaperna om unga och nätet sätts in i ett sammanhang. Om vi vill förstå räcker det inte med att iaktta på avstånd. Vi måste våga ställa frågor, såväl i klassrummet som vid middagsbordet. Den bästa informationen om ungas nätanvändning får vi inte från kvällstidningarnas löpsedlar. Den får vi från ungdomarna själva.
 
Författaren utgår ifrån ett stort antal intervjuer med barn och ungdomar. Hon beskriver vad unga gör på nätet, resonerar kring möjliga risker och hur vi bäst hanterar dem. I boken ifrågasätts våra föreställningar om nätet och de vanligaste fördomarna pekas ut. Samtidigt får vi också redskap till ett rimligare förhållningssätt till ungas nätanvändning.
 
I den nya upplagan har författaren bland annat uppdaterat områden där teknikutvecklingen och användarmönster har förändrats. Hon skriver också om hur debattklimatet förändrats sedan förra upplagan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vad gör unga på nätet?
  2. +
  3. Afghanerna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Afghanerna av Åsne Seierstad (inbunden).

Köp båda 2 för 481 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Elza Dunkels