Varulvsvalsen : en bok om medberoende (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
167
Utgivningsdatum
2002-05-01
Förlag
Bokförlaget Robert Larson
Dimensioner
200 x 150 x 10 mm
Vikt
320 g
SAB
Do,Ohi
ISBN
9789151403359
Varulvsvalsen : en bok om medberoende (häftad)

Varulvsvalsen : en bok om medberoende

(2 röster)
Häftad Svenska, 2002-05-01
179
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
 • Köp nu, betala sen med
Varulven är en man (eller en kvinna) som ibland förvandlas till varg under inflytande av magiska krafter. Det onda och det goda i samma varelse. När han bjuder upp till dans får man akta sig.

Detta är vad som händer i en familj när ett beroende med sin magiska kraft tar kontrollen över människorna. Då blir de alla medberoende och dras med i dansen. Varulven valsar med dem. Och de medberoende valsar med. Omgivningen tittar på - eller blundar; förstår ingenting - eller tiger och vill ingenting veta. Den som ser och vill hjälpa är kanske själv hjälplös. Och varulvsvalsen blir allt mer vådlig och förgörande.

Den kan bli en dödsdans för hela familjen om ingen lyckas bryta förtrollningen. Om detta handlar boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Varulvsvalsen : en bok om medberoende
 2. +
 3. Medberoende och moral : framväxten av en problemkategori

De som köpt den här boken har ofta också köpt Medberoende och moral : framväxten av en proble... av Mats Börjesson, Maja Lindfors, Eva Palmblad, Ingrid Sahlin (inbunden).

Köp båda 2 för 408 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lars Söderling

 • Alkoholismens Alfabet

  Lars Söderling

  I bokens första del beskrivs i en rad kapitel vad alkoholism är, hur denna sjukdom ter sig för familjen, hur den drabbar barn och ungdomar, hur behandlingen går till etc. Detta innebär en avsevärd breddning och fördjupning av motsvarande inneh...

 • Smärtans Ansikten

  Lars Söderling

  Boken handlar om smärta ur ett brett fysiskt, psykiskt, andligt och socialt perspektiv: uppkomst, funktion, utredning, behandling. Inte minst intressant är utvidgningen av smärtbegreppet till att omfatta även brist på existentiell förankring. ...

Övrig information

Lars Söderling, läkare och författare, har tidigare givit ut tre böcker om alkohol- och drogberoende på Larsons Förlag: Styrketårar, Alkoholismens Alfabet och Smärtans ansikten. Han är specialist i infektionssjukdomar och företagshälsovård och har sen mer än tio år ägnat sig mest åt medicinsk konsultverksamhet inom områdena rehabilitering och beroendesjukdomar. Tillsammans med hustrun Helena, leg. psykoterapeut, familjeterapeut och familjerådgivare, driver han Familjekonsult Söderling HB med inriktning på familjerådgivning, familjeterapi och rehabilitering i ett helhetsperspektiv. Han har även uppdrag som försäkringsläkare och som konsultläkare på ett behandlingsföretag enligt Minnesotamodellen.