Husmanskonst (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2006-10-01
Upplaga
1
Förlag
Prisma
Medarbetare
Yeh, Tomas (foto) / Nestorson, Lisa (foto)
Illustrationer
foto
Dimensioner
286 x 222 x 26 mm
Vikt
1500 g
SAB
Qcaa
ISBN
9789151844626
Husmanskonst (inbunden)

Husmanskonst

(26 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2006-10-01

Slutsåld

"Vi talar inte om pimpinett mat, utan rejält käk. Låt trendnissarna strimla fläskläggen till pastan!"
Efter femtio år vid spisen återvänder den svenska gastronomins grand old man till rötterna och delar med sig av sin samlade kunskap om det han trots all berömmelse älskat och älskar mest av allt: svensk husmanskost!
Resultatet är ett inbjudande praktverk med det mesta man behöver veta om älskade rätter som ärtsoppa med fläsk, mormors, pappas och hans egna köttbullar, skomakarlåda, kroppkakor, får i kål, fläsklägg med rotmos - ja, alla välkända läckerheter man kan önska sig på ett traditionellt svenskt middagsbord.
Leif Mannerström är en prisad och stjärnprydd kock. Smak är hans liv, och han följer sin bestämmelse och skapar vidunderliga upplevelser för alla de matintresserade som besöker restaurang Sjömagasinet vid hamninloppet i Göteborg. Givetvis har restaurangen en stjärna i Guide Rouge.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Husmanskonst. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket bra kokbok med vackra bilder! Inspirerande! Av...
  Åsa D, 31 maj 2013

  Mycket bra kokbok med vackra bilder! Inspirerande!
  Av de recept vi hitills testat har maten blivit fantastiskt god!
  Rekommenderas verkligen. Har även införskaffat flera av Mannerströms övriga kok- och bakböcker och dessa håller samma höga standard!

 2. Amatörkock
  Stenis från Jonstorp, 1 december 2008

  Jag har gått igenom det mesta i denna bok och jag tror inte jag har misslyckats en gång tack vare Leifs mycket fina vägledning.Denna bok kan användas av vem som helst som har tummen mitt i handen när det gäller matlagning. Hoppas att han ger ut fler böcker av detta slag, tack. Leif du är en pärla

 3. Älskar denna kokbok!
  Millis, 26 augusti 2008

  Jag tycker Mannerströms "Husmanskost" är den perfekta kokboken, åtminstone för mig som hobbykock som älskar vällagad husmanskost. Jag tycker inte att han gjort det för trendigt utan tycker tvärtom att han i mångt och mycket hållit sig till det ganska traditionella, vilket jag gillar. Hade letat länge efter en bra kokbok om just husmanskost när jag av en slump sprang på denna i slutet av året bokrea i början/mitten av mars och lyckades slumpa hem den för halva reapriset, dvs 79 kr! I mitt tyck... Läs hela recensionen

 4. Småtrevligt men...
  Helena, 17 januari 2007

  Leif Mannerströms bok är trevlig. Som läsare blir man emellertid lite lurad. Mannerström proklamerar att man skall låta "trendnissarna strimla fläskläggen till pastan" eller något liknande. Upplever att det är lite det som Mannerström gör själv. Istället för att låta maten tala så blir rätterna väl krussidulliga i sina utförande och med viss trendtwist. Sedan de personliga berättelserna visserligen trevliga, men det borde vara mer djup och mer hjärta i dem. För de som letar efter husmanskost ... Läs hela recensionen

 5. UNDERBAR !!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Lisa, 9 januari 2007

  Vilken fantastisk fin OCH användbar kokbok. Min sambo som är kock sedan 20 år tillbaka, fick den i farsdags present och är helt lyrisk över den. För Er som uppskattar och/eller är nyfikna på svensk husmanskost är det här en SUPER BOK. En garanterat uppskattad present till sig själv eller en god vän.

Visa alla 5 recensioner

Övrig information

"Vi talar inte om pimpinett mat, utan rejält käk. Låt trendnissarna strimla fläskläggen till pastan!" Leif Mannerström älskar husmanskost, och i Husmanskonst har han samlat sin kunskap och sina favoritrecept.
Efter 50 år vid spisen återvänder den svenska gastronomins grand old man till rötterna och delar med sig av sin samlade kunskap om det han trots all berömmelse älskat och älskar mest av allt: svensk husmanskost!
Resultatet är ett inbjudande praktverk med det mesta man behöver veta om älskade rätter som ärtsoppa med fläsk, mormors, pappas och hans egna köttbullar, skomakarlåda, kroppkakor, får i kål, fläsklägg med rotmos... ja, alla välkända läckerheter man önska sig på ett traditionellt svenskt middagsbord. "Vi är inte så många kvar som kan laga den här underbara maten. På riktigt!", säger Leif Mannerström, och delar generöst med sig av sitt stora kunnande när det gäller såväl råvaror som tillredning och traditioner.
Boken innehåller recept på kött, fisk, fågel, vilt, soppor och desserter.