Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
239
Utgivningsdatum
2007-03-01
Upplaga
1
Förlag
Prisma
Översättare
Malin Taube
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
The no-cry sleep solution
Illustratör/Fotograf
Nick Panos
Dimensioner
218 x 140 x 20 mm
Vikt
440 g
SAB
Dofaa
ISBN
9789151848211
Somna utan gråt : hjälp din bebis till trygg och god nattsömn (kartonnage)

Somna utan gråt : hjälp din bebis till trygg och god nattsömn

(17 röster)  |  Läs 2 recensioner
Kartonnage, Svenska, 2007-03-01

Slutsåld

Somna utan gråt är boken för trötta föräldrar som inte tror på metoder där barnen ska skrika sig till sömns. I stället erbjuds ett varsammare alternativ, som på ett konkret sätt beskriver hur man ger små barn trygg och lugn nattsömn.

Elizabeth Pantley ger konkreta tips och råd om hur man etablerar trygga och bra sovvanor som fungerar i längden. Men här finns också "paniklösningarna", så att trötta föräldrar kortsiktigt ska få tillräckligt mycket sömn för att orka ta itu med de verkliga sömnproblemen.
I boken finns också verktygen för att kartlägga barnets sömnmönster, och den berättar sedan stegvis hur man gör för att få barnet att somna rofyllt och sedan sova gott hela natten.
Författarens utgångspunkt är att alla små barn fungerar olika - och hon guidar läsaren till en individuell sömnplan som passar just för deras barn. Med hjälp av loggbok och enkla listor kan föräldrarna aktivt följa sömnutveckling och framsteg.
"Jag kan sömn, föräldrarna kan sitt barn", är Elizabeth Pantleys enkla förklaring till varför hennes bok lyckas få barn att sova gott hela natten, utan gråt och skrik.
Efter tio dagar sov 42 procent av 6-månadersbebisarna hela natten, och efter sextio dagar var siffran uppe i 92 procent. 55 av de 60 "försöksbarnen" sov hela natten.
Somna utan gråt fungerar vare sig barnet sover tillsammans med föräldrarna, i spjälsäng eller i vagga. Den är en praktisk problemlösare, och ett mjukare alternativ till de metoder som innebär att barnet måste gråta sig till sömns.
Den engelska versionen av boken har länge figurerat i olika svenska föräldraforum på nätet, där de som använder den har haft goda erfarenheter och berättar om sina framsteg för varandra.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Somna utan gråt : hjälp din bebis till trygg och god nattsömn. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Enkel, lättläst med bra tips. Stor igenkänningsfaktor....
    Cepast, 9 december 2013

    Enkel, lättläst med bra tips. Stor igenkänningsfaktor. Vi har inte använt några av tipsen men bara av att lösa boken och få förståelse för barnets sömn har gjort att vi har fått till bra rutiner.

  2. Boken hjälpte oss mycket med vår 6-månaders bebis som...
    M, 10 juli 2013

    Boken hjälpte oss mycket med vår 6-månaders bebis som inte ville somna utan kroppskontakt. En "skonsam" metod som inte går ut på att lämna barnet ensamt och otryggt

Visa alla 2 recensioner