Hur låter bokstaven? (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
60
Utgivningsdatum
2019-09-03
Upplaga
2
Förlag
Prolingus AB
Medarbetare
Wahlström, Kari (form)
Illustratör/Fotograf
Åsa Gustafsson
Dimensioner
307 x 301 x 15 mm
Vikt
871 g
SAB
uRd
ISBN
9789151906690

Hur låter bokstaven?

ABC-bok med ljud

(34 röster)  |  Läs 8 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-09-03
359
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  79
Visa alla 1 format & utgåvor
Att lära sig bokstavsljuden är grunden i att lära sig läsa. Det är ju det vi behöver göra för att koppla ihop bokstav med språkljud och sedan få ihop det till ord. Ändå handlar de flesta ABC-böcker om att lära sig vad bokstäverna heter istället för hur deras ljud låter.

I den här fiffiga ABC-boken får man höra hur bokstavsljuden låter genom att trycka på knappen till varje bokstav. Genom att hänga med och titta på bilderna får man samtidigt se hur ljuden kan se ut. Då blir det lättare att komma ihåg dem. Och vips är man ett steg närmare att kunna läsa.

Idén till boken är framtagen av logopeden Susanna Cabander och bygger på forskning om läsinlärning. Den visar att barn som tidigt lär sig kopplingen mellan bokstav och språkljud får bättre förutsättningar att lära sig läsa.

"Ett pedagogiskt, interaktivt och lustfyllt sätt att lära sig bokstävernas ljud och därmed ta steget närmre att läsa på egen hand. Rekommenderas varmt för ca 2-6 år till såväl barnfamiljer som förskolor." (Barnensboktips.se)

"Boken med tillhörande ljudmodul har ett extremt pedagogiskt upplägg och ett tydligt syfte att träna alfabetet med tillhörande bokstavsljud." (Barnboksfamiljen.se)

- Nominerad till Förskolebarnens Litteraturpris 2021 -
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hur låter bokstaven?
 2. +
 3. Hur låter bokstaven? : aktivitetsbok med klistermärken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hur låter bokstaven? : aktivitetsbok med kliste... av Susanna Cabander (häftad).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Hur låter bokstaven?. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Tummen upp!
  Sofia , 3 februari 2024

  Ett bra redskap för oss i förskolan att jobba med språkljud på ett aktivt sätt. Ex på lek: barnen får hämta en valfri sak på förskolan och berätta vad de hämtat. Sen letar de upp bokstaven med hjälp av bilden och ljudet på framsidan av boken. De får en helhet av bokstäver, ljud, alfabet. Både visuellt, verbalt och med ljud. Mycket uppskattat!

 2. Abc bok
  ingalill Wallin, 28 februari 2023

  Lite korta berättelser om varje bokstav. Entonig röst som inte var trevlig att lyssna på. Rekommenderas inte till köp av mig.

 3. Barnbarn
  -, 8 juni 2022

  Perfekt bok för lärande av uttal! Mitt barnbarn har olika men denna är bäst! Så roligt att se hur de lär sig och sedan försöker läsa.

 4. En underhållande & pedagogisk ABC-bok!
  Gullis lästips (Rönninge), 17 april 2020

  På ett nytt och roligt sätt kan nyfikna förskolebarn få pedagogisk kunskap på ett finurligt och underhållande vis där de kan lära sig mer om bokstäver och alfabetet och samtidigt få ett litet försprång i läsningen.

 5. Toppen!
  M J I, 3 mars 2020

  Min dotter älskar att sitta med boken och ljuda bokstäverna. Jag upplever att hon har utvecklats i sin språkutveckling med hjälp av boken. Rekommenderar boken starkt.

 6. Fantastisk bok
  Evelyn, 10 januari 2020

  Den här boken är helt underbar! Jag köpte den till min son som är 4 år. Han kan nu hela alfabetet, han kan ljuda och vet hur man stavar ord. Boken är så pedagogisk och har allt som behövs för ett roligt lärande. Jag rekommenderar varmt denna bok till alla som har barn!

 7. Fin men tråkig ljudfunktion
  Sagoläsandeförälder, 8 januari 2020

  Fin bok, känns som bra kvalitet. Men min 5-åring tyckte att den var tråkig. Jag hade hoppats på att ljudfunktionen läste upp enbart bokstav och att ljuda istället för långa meningar om varje bokstav. Vitsen att lära sig att ljuda försvann. Besviken!

 8. Jättebra ABC-bok!
  Sandra, 17 december 2019

  Denna bok är fantastisk och har hjälpt vår son på 4 år jätte mycket. Enkelt att använda och han älskar den! Vi använder den för att lära oss bokstavsljudet men även när han vill skriva bokstäverna så tittar han i boken. Rekommenderar denna bok!!

Visa alla 8 recensioner