Vi var en gång (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
244
Utgivningsdatum
2019-03-22
Förlag
Christine Wallmofeldt
Dimensioner
190 x 115 x 15 mm
Vikt
278 g
SAB
Hc
ISBN
9789151907581

Vi var en gång

(9 röster)  |   Läs 8 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-03-22
157
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"En bok om människans skörhet. Om att överleva och att leva, om kärlekens tyngs och det hopplösa i att försöka bära någon annan när man inte orkar bära sig själv. Jag tror inte att Ylva-Li kommer att lämna någon oberörd." Katarina von Bredow

Mitt namn är Ylva-Li, jag är elva år och bor med min mormor på Östermalm. Gömt i mitt rum finns en kattvind som bara jag känner till, en tunnel mellan två verkligheter där allt och ingenting finns på samma gång.

När mamma är här kramar jag henne hårt, hårt och låter hennes tårar falla ner över mina kinder. Pappa är en resande upptäckare. Han postar barnböcker till mig och i dem lär jag mig om världen. Om kärleken. I sagorna får jag mina första vänner men där lurar också ett mörker med stora, vassa tänder.

Det här är en historia för vuxna, även om jag själv fortfarande är ett barn. Min egen berättelse. Det lilla, det stora och det svåra. Utan anspråk på vare sig början eller slut.

"Inte en bok för alla, men de som förstår den kommer att älska den." Sara Hemmel
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vi var en gång
 2. +
 3. Allt du aldrig hann säga

De som köpt den här boken har ofta också köpt Allt du aldrig hann säga av Anicia Sundström Eriksson (inbunden).

Köp båda 2 för 356 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Vi var en gång. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En annorlunda bok
  @bettan_bokprataren (Örebro), 9 juni 2019

  Den har ett fin språk, den har både ljus och mörker, tragik med även glädje, den berör mig. Historien känns väldigt äkta, den berör och stannar kvar långt efter jag avslutat den.

 2. En bok som berör

  Sträckläste den. Tycker väldigt mycket om språket i den här vackra boken, det berör. Ger berättelsen en tydlig form men respekterar läsaren. Det är varmt och vackert, lite magiskt och rakt på. Tack för en fin läsupplevelse! Fast nu blev det lite tomt. Kanske läser om den. Sakta.

 3. Så vacker
  EmilE, 10 maj 2019

  En mycket vacker skildring av en familj som inte riktigt följer normen. Tragik, lycka, mörker och ljus. Det vemodiga, styrkor och svagheter i den lilla människan. Hur vi anpassar oss efter vår egen verklighet. Det vackra i oss, våra brister och våra goda intentioner.
  Med ett poetiskt och utvecklat språk.
  Läs!

 4. Bok som berör
  Bokmalen, 30 april 2019

  Kryper under skinnet och finns kvar inombords långt efter läsning. Vackert språk med nerv. En äkta, fängslande och personlig bok!

 5. Precis som jag vill ha det.
  heathertwig, 18 april 2019

  Att få förtrollas i en värld av vackra ord och ljuv stämning. Att få försvinna in där i berättelsen och omslutas varmt. Jag läste hela boken i ett svep, vill bara ha mer mer mer.

 6. Fint skriven bok!
  Sara, 17 april 2019

  Jag rekommenderar att läsa denna bok om tre generationers kvinnor.
  Intressant dramaturgi och de korta kapitlen är perfekt för pendling : )

 7. Stark berättelse med vackert språk
  Swedish.novel, 15 april 2019

  Det är svårt att inte bli berörd av den här boken, och av huvudkaraktären Ylva-Li. Berättelsen har inslag av både humor och vemod, och de korta kapitlen är vackert, emellanåt nästan poetiskt skrivna.

 8. Om livets smärta och skörhet
  Inger Roth, 14 april 2019

  Detta är en bok som handlar om livet och dess skörhet, men den inger samtidigt hopp för den som vågar ta för sig och ge sig ut i livet.
  Den är skriven i korta kapitel med ett lätt och flytande språk

Visa alla 8 recensioner