När fördämningar brister (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
205
Utgivningsdatum
2019-09-15
Förlag
L.L & Books
Dimensioner
210 x 135 x 12 mm
Vikt
306 g
SAB
Hc
ISBN
9789151915081

När fördämningar brister

(8 röster)  |  Läs 8 recensioner
Häftad,  Svenska, 2019-09-15
185
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
En katastrof hotar att drabba Skellefteå under en ovanligt regnig sommar. En samisk kvinna kämpar mot gruvindustrins utbredning. Ett gruvbolags VD i Boliden jobbar i motvind när styrelsen vill tysta ned en annalkande fara. I en annan del av Boliden längtar en ung kvinna efter förändring och kärlek. Och en ung man på glid från lagen brottas med sitt samvete.
Fyra individer som inte känner varandra sen tidigare men vars liv knyts samman i en katastrof få kan
föreställa sig konsekvenserna av.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. När fördämningar brister
 2. +
 3. Parasiten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Parasiten av Sofie Sarenbrant (pocket).

Köp båda 2 för 264 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av När fördämningar brister. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande hela vägen!
  Adéle Jordan, 19 april 2020

  En spännande bok och en väldigt bra debut! Jag hoppas att det kommer en fortsättning :) Om inte ser jag fram emot andra böcker av författaren!

 2. Intressant och lättläst bok
  ACS Bokhylla, 25 november 2019

  En välskriven fin och intressant bok. Den gick väldigt snabbt att läsa och man drogs med efter något kapitel. Man får följa fyra personer parallellt och deras perspektiv med händelseförloppet. En damm brister och det får stora konsekvenser. Någon vill lära någon en läxa. Vi får följa en ung kvinna inom hemtjänsten, ett kriminellt barnbarn, en äldre farbror, en VD och en samisk besviken kvinna.

 3. En bok som berör
  Lollos bokhörna, 24 november 2019

  En katastrof hotar att drabba Skellefteå under en ovanligt regnig sommar. En samisk kvinna kämpar mot gruvindustrins utbredning. Ett gruvbolags VD i Boliden jobbar i motvind när styrelsen vill tysta ned en annalkande fara.

  Det här var en spännande bok! Lättläst, lätt att komma in i och svår att släppa. Historien känns trovärdig och Linda skriver fängslande, nästan som om man själv är med i berättelsen. Historien väcker många tankar, boken berör och det här är en bok jag kommer minnas länge efter att jag har lagt den i från mig.

 4. Intressant och spännande
  @bettan_bokprataren (Örebro), 24 oktober 2019

  Jag hade lite svårt att komma in i boken och funderade på att inte läsa klart den men nu är jag tacksam för att jag gjorde det. Det är en spännande och välskriven bok med karaktärer som gör boken intressant. Vi följer fyra personer vars liv knyts samman i en katastrof. Mer på min blogg om boken https://bokprataren.blogspot.com/2019/10/nar-fordamningar-brister-linda-landin.html

 5. En otroligt stark bok

  Otroligt spännande och ack så vacker.

  När fördämningar brister av Linda Landin är en välskriven bok med väl gestaltade trovärdiga karaktärer att känna för och i vissa fall heja på. Helt omöjlig att lägga ifrån sig i den ständigt stegrande spännigen.

  En samisk kvinna kämpar mot gruvindustrins utbredning, medan gruvbolaget VD jobbar i motvind när styrelsen vill tysta ner en annalkande fara. En ung kvinna längtar efter förändring medan en ung man på glid från lagen brottas med ... Läs hela recensionen

 6. När fördämningar brister
  Berörd, 7 oktober 2019

  Lättläst och i våra dagar högaktuell thriller med stor sanningshalt. Lämnar ingen oberörd. När spänningen ökar och katastrofen närmar sej glömmer man tid och rum.

 7. Fängslande
  Fyrlisa, 5 oktober 2019

  Lite uppför i början men sen bar det iväg ordentligt.
  Jag sträckläste boken med ett sådant tempo att jag kände mig anfådd när den var slut ❤

 8. Fantastisk bok
  Henrik, 4 oktober 2019

  En oerhört lättläst bok som starkt rekommenderas. Skriven på ett sådant sätt att man lätt får känslan att man är inne i historien. Hoppas på flera uppföljare till detta mästerverk.

Visa alla 8 recensioner