A diary of a daytrader (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
196
Utgivningsdatum
2022-06-03
Upplaga
1
Förlag
Grafix Konsult AB
Dimensioner
230 x 140 x 15 mm
Vikt
360 g
ISBN
9789151918594
A diary of a daytrader (inbunden)

A diary of a daytrader

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2022-06-03
236
  • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
1996 gick det redan fort i finansbranschen. Och med nymodigheten internets intåg skulle allt komma att gå ännu fortare. På kort tid kom aktier att bli hetare och mer lättillgängliga än någonsin. Så jävla heta och ALLA skulle köpa dem direkt via sina hemdatorer samtidigt som kvällstidningarna höll aktieskola och det gjordes tv-underhållning av aktiehandel på bästa sändningstid.

Men när varningsklocka efter varningsklocka ringde var det så livat i jakten på snabba cash att ingen hörde dem. Medan kultur-eliten trängdes på PA & Co så festade finansfolket, modellerna och bratsen vidare som om det inte fanns någon morgondag.

Efter smällen - när krutröken skingrats runt Stureplan, Norrmalmstorg och Biblioteksgatan - så var Finansstockholm inte längre sig likt. Och för mig kom det att stänga sina dörrar och jag var inte längre önskvärd. Jag hade blivit en persona non grata.

Denna berättande roman tar läsaren med in bakom tradingrummens dörrar och på en resa genom 90-talets Finansstockholm, över millen-niumskiftet och in i 2000-talets upptakt till finanskrisen.

Ryggdunkningar, knivstick, svek och självdestruktivitet. Flärd, maktmissbruk och jakten på personlig upprättelse bortom Sveriges gränser.

Massimiliano S. Franzé har ägnat de senaste 22 åren åt daytrading. Först som anställd proprietary trader i Stockholm och Luxemburg, därefter de senaste nio åren i egen regi. Under pseudonymen A diary of a Daytrader har han inspirerat och motiverat många att öppna ögonen för aktiv trading men heller inte hymlat med dess baksidor och de mentala utmaningar som det innebär.
Daytrading är en del av Massimiliano"s DNA och kommer så alltid att vara även om han idag ägnar alltmer tid till affärsängel-verksamhet och alternativa investeringar i mindre bolag, inte sällan start-ups.
A diary of a Daytrader är Massimiliano"s debut som romanförfattare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. A diary of a daytrader
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 385 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av A diary of a daytrader. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Drama snarare än finans
    Rudolf, 25 februari 2023

    Detta är ingen bok som handlar om finans eller trading. Boken är skriven som en biografi från författarens liv under den period han arbetade inom finansvärlden med trading men främst om hans liv i finanskretsarna. Är det detta ni söker är det en trevlig bok men varken särskilt djup eller bra skriven. Men om ni söker en bok som handlar om trading och hur personen agerat som just trader med tekniker, strategier, lessons-learned, psykologi genom med- och motgångar så är det helt fel bok.

Visa alla 1 recensioner