Anhörig (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
268
Utgivningsdatum
2019-11-15
Förlag
Palm Publishing
SAB
Hc
ISBN
9789151921303
Anhörig (häftad)

Anhörig

Häftad Svenska, 2019-11-15
265
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Du håller just nu en reviderad utgåva av romanen Anhörig i din hand - Anhörig Revisited. Den kom ut första gången 2004 och blev en succé redan innan den lagts ut på bokhandelsdiskarna. Anhörig slog ner som en bomb och blev både omskriven, omtalad och hyllad för sin ärlighet och sitt direkta tilltal. Ingen hade tidigare skrivit lika öppet om den nya generationens missbrukare, de välklädda, medelklasslyckliga unga föräldrarna med barn och jobb och glamoröst socialt liv i Stockholms partykretsar - och deras anhöriga, som hjälpte till att hålla fasaden uppe.

Enkelt och klarsynt framställer hon detta vardagliga helvete. Med korta meningar talar denna bok till läsaren så klart att jag i det närmaste fick en fluga-på-väggen-känsla. Jag inte bara läste en bok, jag var och tjuvlyssnade och smygtittade i deras hem... Jag blev överrumplad av Janouch bok. Hennes berättelse berörde mig djupt... Alltsammans är berättat på ett fullständigt lysande sätt, skrev en litteraturkritiker bland många som berömde romanens enkla men effektiva sätt att skildra missbrukets vardag.

Men det här är inte bara en eländesskildring om alkoholens och drogernas demoner. Det är också en kärlekshistoria, en berättelse om överlevnad, om samtiden och om alla de olika rollerna en yrkesarbetande kvinna och mamma måste träda in i, när livet förvandlas till en gränslös färd in i det okända. Anhörig Revisited ger ytterligare vägledning i hur man tillfrisknar från sitt medberoende. Det är en bok som ger hopp.

Katerina Janouch har sedan genombrottet med Anhörig skrivit en rad framgångsrika böcker, både för vuxna och för barn. Hennes före detta man Robert Bohman är i dag alkohol- och drogterapeut och driver ett av Sveriges mest framgångsrika behandlingshem för missbrukare, The House.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Anhörig
  2. +
  3. Budbärarinnan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Budbärarinnan av Katerina Janouch (häftad).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Katerina Janouch