Sju dagar med Nicolas (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
178
Utgivningsdatum
2019-09-12
Upplaga
1
Förlag
Hördegård Musik
Medarbetare
Collin, AC (red.) / Andersson, Göran (form) / Abrahamsson, Lars (foto)
Dimensioner
200 x 135 x 15 mm
Vikt
259 g
SAB
Hc
ISBN
9789151921501

Sju dagar med Nicolas

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2019-09-12

Slutsåld

SJU DAGAR MED NICOLAS är den magiska historien om Charlie, ung och framgångsrik entreprenör. Men det framgångsrika livets meningslöshet driver honom att fly ut i de djupa skogarna i södra Småland. Ett oväntat möte med en märklig figur, Nicolas, blir livsavgörande. Tillsammans gör de en klassisk vandring där Charlie gör upp med sig själv och sina tidigare livsval. Nicolas blir hans guide som speglar hans tankar och känslor. Sakta börjar Charlies syn på sig själv och på andra förändras. Samtalen till fots bland tallar, mader och sjöar blir en väg till visdom.

Historien om Charlie och Nicolas är en berättelse med många bottnar: här finns jagutveckling, analytisk psykologi och samhällskritik. Men Charlies sju dagar med Nicolas är kanske främst en hjälteresa.

"Magnus Hördegårds andra roman för tankarna till Paulo Coelhos Alkemisten. Med humor och värme gestaltas Charlies inre resa när han slår följe med Nicolas genom smålandsskogarna, utan att veta vart de egentligen är på väg. Jag ville också vara med, hela vägen."

AC COLLIN, författare och skrivarpedagog

"Vi behöver ge plats åt reflektioner, vilja och kärlek. Åt det som inte genast låter sig definieras, åt erfarenheter, kunskap och omtanke - omtanke om andra men också om oss själva. Magnus Hördegårds berättelse om Charlie öppnar för allt det och för genuina samtal som kan leda till frid och acceptans. Det egna inre samtalet, men även samtalen med andra. Jag blir berörd och läser om och om igen, tar med mig tankarna och känslorna ut i min vardag."

ELISABET NORIN, författare och textredaktör

"Här ryms såväl humor och allvar och det är en fin balansgång mellan yta och djup, mellan stort och smått. Det musikaliska och poetiska i språket för berättelsen framåt, jag berörs av många formuleringar och hör hur det sjunger i huvudet."

LINNÉA ISHEDEN, förlagsredaktör

MAGNUS HÖRDEGÅRD, f 1968, är musiker, kompositör, pianopedagog och författare.
Som pianist och keyboardist har Hördegård frilansat med många artister genom åren. I takt med att intresset för hans musik och texter har ökat, har han satsat alltmer på konserter, turnéer och skivinspelningar i eget namn. Ett exempel är jazzkvartetten Hördegårds Fyra som turnerar flitigt. Gruppen har spelat in fem fullängdsalbum hittills.

2016 debuterade han med biografiska romanen "Vägen hem för Benjamin Blå." Samtidigt som han gav ut boken, släppte han också popskivan "Benjamin Blå." Låtarna är sprungna ur samma historia och skrivna under samma tidsperiod. Hördegård erbjuder också föreläsningar där han delar med sig av sin livsberättelse och spelar egenskriven musik.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sju dagar med Nicolas. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En reflektion över livet
    @bettan_bokprataren (Örebro), 13 oktober 2019

    Charlie, som är den här bokens jag, träffar Nicolas, en gubbe runt de 70, när han ger sig ut i skogen för att ta sig en funderare över diverse saker som händer i hans liv. Den här gestalten, som jag anser är en sinnebild för Charlie och för en inre mental resa, sprider klokhet och ger möjlighet för Charlie att rannsaka sig själv. När jag läser den här berättelsen ser jag mötet i skogen som en inre monolog för jaget och ett sätt för att hjälpa honom att bli klarsynt, att se saker ur andra pers... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Magnus Hördegård

  • Vägen hem för Benjamin Blå

    Magnus Hördegård

    Biografiska romanen "Vägen hem för Benjamin Blå" handlar om yngsta barnet i en stor småländsk familj. Tre år gammal får Benjamin en tumör på vänster njure. Den är stor som ett spädbarnshuvud och chansen att han ska överleva sjukdomen är mycket lit...