Med rätt att vara man på mitt eget vis (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
203
Utgivningsdatum
2019-10-08
Förlag
Förlag Daniel Elander
Dimensioner
209 x 135 x 14 mm
Vikt
277 g
SAB
Dokb
ISBN
9789151925523

Med rätt att vara man på mitt eget vis

(4 röster)  |   Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2019-10-08
157
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Med rätt ATT VARA MAN på mitt eget vis är en bok som berör och insprierar. Den är en personlig berättelse om hur det kan vara att växa upp som pojke och leva som man i vårt samhälle. I boken berättar Daniel Elander, från TV-programmet Gift vid första ögonkastet 2019, personligt om hans väg till att må bättre som man:

"Som barn levde jag i en kultur där maskuliniteten ständigt skulle bevisas. Som vuxen har jag försökt leva upp till manliga ideal för att vara en attraktiv man. 2011 tröttnade jag på att anpassa mig till idealen. Jag, som i många år sett personlig utveckling som flum, gav mig ut på en inre utvecklingsresa. Att som "vanlig man", med villa, barn och byggföretag, ge mig in i en karusell av aktiviteter där man skriker och kramas, pratar känslor, kör gladiatorlopp och klär av sig naken kändes helt galet. Nu tycker jag att det är det bästa jag gjort. Att kliva ur min egen bekvämlighetzon var det jag behövde göra för att ta mig rätten att vara man, på mitt eget vis, och utveckla hur jag är som partner i kärleksrelationer."

Boken vänder sig till män som tycker att det är lite svårt att vara man, till kvinnor som vill förstå män bättre och till alla som vill läsa en spännande och annorlunda livsberättelse.

Boken är skriven tillsammans med journalisten och relationscoachen Cecilia Elander.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Med rätt att vara man på mitt eget vis
 2. +
 3. Klanerna : den systemhotande brottsligheten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Klanerna : den systemhotande brottsligheten av Jan Persson, Johannes Wahlström (pocket).

Köp båda 2 för 236 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Med rätt att vara man på mitt eget vis. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Rekommenderas varmt!
  En ganska vanlig man, 28 november 2019

  Rekommenderas till alla som är intresserade att vidga sina vyer, få inspiration eller bara njuter av en intressant livshistoria.
  Det är en spännande historia som är både humoristisk och inspirerande, men som också väcker de stora frågorna i livet. Det är ovanligt att en man vågar berätta så naket om sina brister och rädslor, hur normer och ideal påverkat honom och vilka negativa konsekvenser det har fått i hans liv och för hans relationer. Jag känner igen mig i mycket av Daniels historia ... Läs hela recensionen

 2. Läsvärd
  Zäta, 11 november 2019

  Med rätt att vara man på mitt eget vis" ligger i tiden eftersom den lyfter ett annat perspektiv från metoo, utifrån mäns perspektiv.

  Det var skönt att få input kring frågor som rör min vardag, att ta del av det perspektivet, utan att känna mig kritiserad som man. Det var spännande att få ta del av hur Daniel lärde känna sig själv på ett djupare plan.

  Min upplevelse är att det fortfarande är många män som tycker att det är svårt med känslor, och att prata om känslor. Det var... Läs hela recensionen

 3. Spännande inblick!
  Kritikern , 9 november 2019

  En väldigt intressant inblick i hur en ganska vanlig man tänker. En man i min närhet kände igen sig i mycket och det fick honom att våga saker han länge funderat på att göra. Lättläst med driv i berättelsen

Visa alla 3 recensioner