Brottsplats 416 (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
230
Utgivningsdatum
2019-12-01
Upplaga
1
Förlag
Ledarliv Consulting AB
SAB
Hc
ISBN
9789151928791
Brottsplats 416 (inbunden)

Brottsplats 416

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-12-01
229
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Sommaren 1995 skakas Göteborg av ett brutalt mord på en ung tjej på Östra kyrkogården. Trots att det finns ett vittne lyckas inte polisen hitta den skyldige. Två år senare sker ett nytt grymt mord några hundra meter från Östra kyrkogården. Denna gång omkommer en ung kvinna i en mordbrand.

Göteborgspolisen Klas Hagberg arbetar med utredningarna och är övertygad om att det rör sig om en och samma gärningsman. Men han blir motarbetad internt och tvingas bort som utredare.  

Sommaren 2018 närmar sig Klas slutet av sin karriär och arbetar med åldringsbrott. När han tittar tillbaka på karriären är det de två olösta mordfallen på 90-talet som fortfarande plågar honom. När möjligheten plötsligt öppnar sig att återuppta de gamla mordutredningarna är Klas fast besluten att slutföra det han inte lyckades med för drygt tjugo år sedan. I jakten på mördaren får han oväntad hjälp av Sara Douhan, undersköterska i Olskrokens hemtjänst.

"Brottsplats 416 är driven och spännande. Arbratt och Kragnert Bartholf har skapat en egen stil och jag ser fram emot att läsa mer om polisen Klas Hagberg och undersköterskan Sara Douhan". - Karin Carlsson, Bohusläningen. 

"Att en undersköterska har huvudrollen i spänningsroman, gör detta till ett unikt stycke litteratur, nästan värd att bara läsa därför". - Mats Gustafsson Hedenström, Kommunalarbetaren. 

"Boken är otroligt spännande. Jag hade svårt att lägga den ifrån mig. Imponerad av författarnas sätt att väva ihop historien. Betyg 5 av 5". - Booksofmagnus. 

"Det här är en bok som fångade mig från första sidan. En lite annorlunda deckare, som var riktigt spännande. Ser fram emot nästa del i trilogin. Betyg 4 av 5". - Sofias bokhylla.

"Den här boken fångade mig från första sidan och sedan flöt läsningen bara på, alltså en bladvändare. Den är riktigt spännande och tempot och handlingen gör att man bara vill läsa mer och mer". - Bettan Bokprataren.

"En riktigt bra spänningsroman! En planerad trilogi och jag ser mycket fram emot nummer två" - Evas bokhylla.

"Ett djupdyk i boken och jag blev fast. Blev nyfiken på allt som hände och boken gav rejäl spänning. Välskriven och kapitlen är korta vilket jag älskar i böcker. Ni måste verkligen läsa den här boken". - Annebannesbokhylla. 

Brottsplats 416 är första delen i en trilogi. Del två kommer i slutet av 2020. 
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Brottsplats 416
 2. +
 3. Tre små lögner

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tre små lögner av Laura Marshall (inbunden).

Köp båda 2 för 408 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Brottsplats 416. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Helt ok spänning på ett annorlunda sätt
  @bettan_bokprataren (Örebro), 25 februari 2020

  En mycket annorlunda deckare men inte från ett negativt perspektiv. Den här boken fångade mig från första sidan och sedan flöt läsningen bara på, alltså en bladvändare. Den är riktigt spännande och tempot och handlingen gör att man bara vill läsa mer och mer.
  Kul att det kommer fler böcker om polisen Hagberg och undersköterskan Sara, en trilogi har jag förstått att det ska bli. Bra!


  Ser fram med spänning mot nästa del. Ett extra plus är sättet som författarduon lyckas att v... Läs hela recensionen

 2. Brottplats 416
  Carl-Johan Johansson, 24 januari 2020

  Bok med bra flyt i texten ... lagom kapitel storlek ... och en fängslande historia ... av kunniga författare ... ser framemot fler böcker i serien ... toppen!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Ny som chef inom vård och omsorg

  Stefan Arbratt

  En praktisk guide som hjälper dig att komma till rätta i din nya chefsroll. Här ryms små och stora delar som hör till chefskapet - allt från arbetsmiljö och ekonomi till ledarskap och målarbete. Hur gör du dina medarbetare till delaktiga medskapar...

 • Från tomgång till framgång

  Stefan Arbratt, Jan Marklund

  Fokus på lösning eller problem? Vanligt är att du som nyanställd chef med höga ambitioner vill rusa iväg och ändra på mycket, ibland utan eftertanke. Resultatet kan bli missnöje, nya problem och en chef - du - som förvånat undrar vad det var som b...

Bloggat om Brottsplats 416