Brottsplats 416 (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
230
Utgivningsdatum
2019-12-01
Upplaga
1
Förlag
Ledarliv Consulting AB
Dimensioner
202 x 158 x 24 mm
Vikt
497 g
SAB
Hc
ISBN
9789151928791
Brottsplats 416 (inbunden)

Brottsplats 416

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-12-01
128
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Sommaren 1995 skakas Göteborg av ett brutalt mord på en ung tjej på Östra kyrkogården. Trots att det finns ett vittne lyckas inte polisen hitta den skyldige. Två år senare sker ett nytt grymt mord några hundra meter från Östra kyrkogården. Denna gång omkommer en ung kvinna i en mordbrand.

Göteborgspolisen Klas Hagberg arbetar med utredningarna och är övertygad om att det rör sig om en och samma gärningsman. Men han blir motarbetad internt och tvingas bort som utredare.  

Sommaren 2018 närmar sig Klas slutet av sin karriär och arbetar med åldringsbrott. När han tittar tillbaka på karriären är det de två olösta mordfallen på 90-talet som fortfarande plågar honom. När möjligheten plötsligt öppnar sig att återuppta de gamla mordutredningarna är Klas fast besluten att slutföra det han inte lyckades med för drygt tjugo år sedan. I jakten på mördaren får han oväntad hjälp av Sara Douhan, undersköterska i Olskrokens hemtjänst.

"Brottsplats 416 är driven och spännande. Arbratt och Kragnert Bartholf har skapat en egen stil och jag ser fram emot att läsa mer om polisen Klas Hagberg och undersköterskan Sara Douhan". - Karin Carlsson, Bohusläningen. 

"Att en undersköterska har huvudrollen i spänningsroman, gör detta till ett unikt stycke litteratur, nästan värd att bara läsa därför". - Mats Gustafsson Hedenström, Kommunalarbetaren. 

"Bäst är boken i sina samhällskritiska delar". - Nisse Scherman, ledamot Deckarakademin. 

"Boken är otroligt spännande. Jag hade svårt att lägga den ifrån mig. Imponerad av författarnas sätt att väva ihop historien. Betyg 5 av 5". - Booksofmagnus. 

"Det här är en bok som fångade mig från första sidan. En lite annorlunda deckare, som var riktigt spännande. Ser fram emot nästa del i trilogin. Betyg 4 av 5". - Sofias bokhylla.

"Den här boken fångade mig från första sidan och sedan flöt läsningen bara på, alltså en bladvändare. Den är riktigt spännande och tempot och handlingen gör att man bara vill läsa mer och mer". - Bettan Bokprataren.

"En riktigt bra spänningsroman! En planerad trilogi och jag ser mycket fram emot nummer två" - Evas bokhylla.

"Ett djupdyk i boken och jag blev fast. Blev nyfiken på allt som hände och boken gav rejäl spänning. Välskriven och kapitlen är korta vilket jag älskar i böcker. Ni måste verkligen läsa den här boken". - Annebannesbokhylla. 

"Jag gillade boken redan efter första sidan. Spänning i historien så det är svårt att lägga boken i från sig. Korta kapitel som jag gillar". - Helens boktips. 

"Intressanta karaktärer, snabba och korta kapitel och en story man inte kan ana slutet på. Jag ser redan fram emot nästa del". Fridas bookcorner. 

"Den blev bättre allt eftersom så den är verkligen värd att läsa." - Systrarna boktokiga. 

Brottsplats 416 är första delen i en trilogi. Del två kommer i slutet av 2020. 
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Brottsplats 416. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Helt ok spänning på ett annorlunda sätt
  @bettan_bokprataren (Örebro), 25 februari 2020

  En mycket annorlunda deckare men inte från ett negativt perspektiv. Den här boken fångade mig från första sidan och sedan flöt läsningen bara på, alltså en bladvändare. Den är riktigt spännande och tempot och handlingen gör att man bara vill läsa mer och mer.
  Kul att det kommer fler böcker om polisen Hagberg och undersköterskan Sara, en trilogi har jag förstått att det ska bli. Bra!


  Ser fram med spänning mot nästa del. Ett extra plus är sättet som författarduon lyckas att v... Läs hela recensionen

 2. Brottplats 416
  Carl-Johan Johansson, 24 januari 2020

  Bok med bra flyt i texten ... lagom kapitel storlek ... och en fängslande historia ... av kunniga författare ... ser framemot fler böcker i serien ... toppen!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna