Jag var hon : tio berättelser från kvinnorna som överlevde (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Jag var hon (del 1)
Antal sidor
152
Utgivningsdatum
2020-04-15
Upplaga
1
Förlag
Lionvalley Publishing
SAB
Vnam
ISBN
9789151935126

Jag var hon : tio berättelser från kvinnorna som överlevde

(7 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-04-15
202
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  79
Visa alla 1 format & utgåvor
Esters dotter gömde sig i Pippi-tältet när pappa slog hennes mamma. Johanna blev tillsagd att sova på golvet som en hund och Adelina tvingades till sex ett par dygn efter att ha fött barn. De är tre av de tio kvinnor som berättar, men de delar tusentals kvinnors öde.

Kvinnor blir slagna, hotade, hånade, våldtagna, kontrollerade och nedvärderade. Skulden är mannens, men kvinnorna förtjänar att vara mer än brottsoffer i statistiken.

Kvinnorna i boken överlevde. Annie är död.

Jag var hon är en intervjubok om tio kvinnor som berättar om hur de förtryckts och misshandlats av sina män.

20% av intäkterna går till kvinnojourerna. Unizon.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Jag var hon : tio berättelser från kvinnorna som överlevde
 2. +
 3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 431 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Jag var hon : tio berättelser från kvinnorna som överlevde. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Läs eller lyssna!
  AnnSofie, 27 juli 2020

  En bok som berör och upprör och engagerar. Jag hoppas alla läser, tänker och ser sig om. Jag kan lova att du känner och har träffat henne. Hon som finns med i boken. Hon du tror är någon annanstans än nära dig.

  Boken är lättläst/lättlyssnad, tydlig och sann. Du får höra röster från en vardag full med blåmärken i dagens Sverige. Den berättar också sår av våld alltid syns utanpå. Att alla kan drabbas.

  Det är dags att lyssna, se och ha mod att fråga om du har någon runt dig d... Läs hela recensionen

 2. Var beredd på att brinna av vrede
  Bokhyllaniskuggan, 22 juni 2020

  ❥ Recension

  Jag sträckläste den här boken. Tungt som fan var det. Dels för att jag själv levt i en relation med psykisk misshandel men också för att jag är nära vän med en av kvinnorna som delat sin historia i boken. En del av hennes berättelse vet jag om sen innan, ändå gör det förbannat ont att läsa vad hennes monster till ex utsatte henne för. Det väcker även många minnen hos mig själv, osynliga ärr som jag kommer bära resten av mitt liv.

  Jag kan inte nog trycka på h... Läs hela recensionen

 3. Boken borde ingå i skolundervisningen!

  Var kommer alla sjuka män ifrån? Vad ger dem rätten att behandla sin partner illa, att slå, hota och prata nedvärderande om dem? Ibland undrar jag om man inte skulle återinföra dödsstraff. Denna boken visar hur viktigt det är att prata om våld i nära relationer, hur svårt det är för en kvinna att lämna ett destruktivt förhållande, hur de klandrar sig själv för allt som händer.

  Madeleine Gartéus har fångat tio kvinnors smärtsamma upplevelser och låter mig som läsare känna deras förtvi... Läs hela recensionen

 4. Kunde inte sluta läsa
  Fanny Edstam , 13 maj 2020

  Läste ut hela boken på en kväll, kunde inte sluta när jag väl börjat
  Realistiska berättelser om kvinnors erfarenheter. Visar tydligt att det kan se olika ut och drabba olika typer av människor.
  Rekommenderas!

 5. Denna bok borde läsas av alla.
  Anki. H , 13 maj 2020

  Kvinnovåldet är inte bara svart eller vitt, det är ett hav av alla nyanser däremellan och flertalet av dessa nyanser berörs i boken.

  Den är informativ och välskriven på ett sätt som gör den lättläst, vilket är ett plus.
  Man grips omedelbart av läsningen, man känner vanmakt, ilska, frustration, sorg, rädsla mm och man känner så oerhört starkt med dessa kvinnor att man nästan går sönder inombords. Tuff läsning som berör på djupet, men ack så viktigt att lyfta fram i ljuset.
  ... Läs hela recensionen

 6. En sorglig men viktig bok...
  Eva Lindberg, 24 april 2020

  Det gjorde ont i mig att läsa den, men boken handlar också om hopp och om att börja om. Hur livet kan plötsligt vända ♥️⁣

  Extrafint att dom skänker 20 % till kvinnojourerna.

 7. Den här boken borde inte finnas.
  -, 19 april 2020

  Fan, fan, fan!! Den här boken borde aldrig behövt skrivas. Eller snarare kunna skrivas, annat som fiktion möjligen. Men det här är på riktigt. Och läsningen är smärtsam, så jävla ont gör det att läsa och tårarna rinner. Jag blir så arg, på de män som tar sig rätt att utöva våld på olika sätt och på hur samhället många gånger brister i att hjälpa våldsutsatta kvinnor och deras barn. Boken låter tio kvinnor som överlevt berätta sina historier och författaren berättar om vännen Annie som inte k... Läs hela recensionen

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Madeleine Gartéus

 • Jag var hon: tio berättelser om kvinnor som överlevde

  Madeleine Gartéus

  Esters dotter gömde sig i Pippi-tältet när pappa slog mamma. Johanna blev tillsagd att sova på golvet som en hund och Adelina tvingades till sex bara ett par dygn efter att ha fött barn. De är tre av de tio som berättar, men de delar tusentals kvi...

 • Mamma, lova att du finns imorgon?

  Madeleine Gartéus, Sally Holmlund

  När Sally och Albin möts för första gången tror hon att det är början på en sagas "lyckliga i alla sina dagar". I stället blir det en flera år lång kamp om att överleva kränkningar, slag, hot och ständig kontroll. Sally vågar inte lämna Albin trot...