Erövringen : Muslimska brödraskapets infiltration av Sverige (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Heliga Vita Lögner
Antal sidor
264
Utgivningsdatum
2020-08-20
Upplaga
1
Förlag
Egyptson Mgt
Översättare
Pia Egyptson, Sameh Egyptson
Originaltitel
Holy White Lies
Dimensioner
210 x 128 x 18 mm
Vikt
376 g
SAB
O
ISBN
9789151963761
Erövringen : Muslimska brödraskapets infiltration av Sverige (häftad)

Erövringen : Muslimska brödraskapets infiltration av Sverige

(19 röster)  |  Läs 9 recensioner
Häftad,  Svenska, 2020-08-20
294
 • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  141
Visa alla 1 format & utgåvor
Urval av recensioner av den engelska och arabiska boken

Per Gahrton - Aftonbladet 2019-06-10
"Fördelen med Egyptsons arbete är att det inte drar några växlar på andelen muslimer i befolkningen utan koncentrerar sig på organisationer och personer som enligt program och uttalanden inte bara är religiöst muslimska, utan förespråkar politiskt inflytande för
islamisk lag eller tradition i svenskt samhällsliv. Egyptson gör alltså noggrann boskillnad mellan "muslim"=person som privat tror på islam, och
islamist"= person som vill att politik och samhällsliv ska styras av islamiska regler. Egyptson redovisar fakta om hur islamister försökt "infiltrera" minst fyra riksdagspartier, S, MP, M och C. Hans sakuppgifter är väldokumenterade."

Per Gudmundson - Svenska Dagbladet 2018-08-11
"Egyptson visar hur en mycket liten grupp människor kontrollerar en stor mängd organisationer; Islamiska förbundet, Sveriges muslimska råd, Sveriges islamiska skolor, studieförbundet Ibn Rushd, för att bara nämna några. Verksamheterna är nästan uteslutande
statsfinansierade, och det övergripande syftet - utöver att bevara en muslimsk identitet enligt brödraskapets religionstolkning - är att ge intryck av att representera ett större kollektiv, att utmåla sig som
islams sanna röst i Sverige."

Ledarsidan - Euro Times 2019-02-06
"Heliga vita lögner är en av de sista spikarna i kistan till
Muslimska brödraskapsorganisationen i Sverige, som representerar en av de viktigaste lokala organisationerna i den internationella organisationen som inte kan samexistera i fria demokratiska miljöer med strategier som vita lögner, även om denna lögn är helig."

Mats Skogkär - Sydsvenska Dagbladets 2018-11-19
"I boken Holy White Lies (Dar El Maaref Publishing House) granskar forskaren och författaren Sameh Egyptson hur muslimska organisationer knutna till Muslimska brödraskapet etablerat sig i Sverige och framgångsrikt gjort sig till politikers föredragna företrädare för svenska muslimer. Egyptson har dammsugit bland annat Arbetarrörelsens arkiv och de olika regeringsdepartementen på offentliga handlingar med kopplingar till organisationer som Islamiska förbundet i Sverige och Sveriges muslimska råd, SMR."

Mona Lagerström - Purdahbloggen 2019-01-08
"Varenda statsvetare, jurist och journalist i Sverige bör läsa Sameh Egyptsons bok. Den bör vara kurslitteratur på varenda statsvetenskaplig och juridisk institution och alla journalistutbildningar. Det är en bok universitetens islamologer borde ha skrivit för åratal sedan i stället för att agera missionärer och försvara den trojanska hästen. Sameh Egyptsons bok handlar
om hur en global organisation som vilar på en totalitär ideologi, som jag kallar islamofascism, med det långsiktiga målet att återupprätta det islamiska kalifatet styrt av deras tolkning av shari"a, har etablerat sig i Sverige med universitetens, politikers och myndigheters goda minne och frikostiga, för att inte säga ansvarslösa, hantering av medborgarnas skattemedel."
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Erövringen : Muslimska brödraskapets infiltration av Sverige
 2. +
 3. Bosättningen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bosättningen av Sameh Egyptson (häftad).

Köp båda 2 för 588 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Erövringen : Muslimska brödraskapets infiltration av Sverige. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Viktigt om hur extremism infiltrerar
  Steffen Weckner, 7 mars 2021

  En jätteviktig bok kring hur en liten klick politiska extremister utnyttjat bla partier, folkbildning samt skolsystemet.
  En total genomlysning av Muslimska brödraskapet med dess ledande personer. Det som är unikt med denna bok är alla dokumenterade referenser till arabiska. En så viktig bok och nödvändig bok speciellt för alla politiker samt ledande personer inom folkutbildningskomplexet.

 2. Ett svar på svåra frågor

  Det här arbetet av Sameh Egyptson är ett resultat av hans mångåriga forskning avseende muslimska brödraskapets (alltför lyckade) försök till integrering i svensk politik. Det handlar inte om svenska muslimer i allmänhet eller förakt för deras religion och kultur. Muslimska brödraskapet är ute efter makt. Majoriteten av invandrande muslimer i Sverige vill leva ett tryggt liv, med arbete och någonstans att bo i fred. Vi får inte blanda ihop detta. Muslimska brödraskapet påstår falskeligen att d... Läs hela recensionen

 3. Enastående
  Annika Braun , 6 mars 2021

  Sameh Egyptson har skrivit en mycket angelägen bok om Muslimska brödraskapet! Den fakta som verifieras i boken är helt avgörande för förståelsen av den politiska ideologin islamism.

  Det är av yttersta vikt att politiker och tjänstemän i offentlig förvaltning inser vidden av att islamism är en politisk ideologi med definierade mål för samhället; särlagstiftning, könsapartheid och annan anpassning till sharia såsom kriminalisering av hädelse.

  Köp och läs boken! Ge den till en politiker!

 4. Fantastiskt informativ Bok
  Dolores Martin, 5 mars 2021

  Mycket bra bok, all information man behöver veta för att förstå magnituden av vad Inflitrationen handlar om.
  Läste den från pärm till pärm och hade svårt att lägga den ifrån mig.
  Tack för att du skriver och ger en grundlig förklaring.
  Rekommenderar den varmt till alla för insikt!

 5. Läs!
  ND, 5 mars 2021

  Välgjord, intressant och viktig bok om hur en liten grupp islamister lyckats presentera sig själva som representanter för alla muslimer. Sameh har själv muslimsk bakgrund och därmed immun mot ytlig kritik i form av ogrundade rasistanklagelser (som tyvärr är ett alltför vanligt inslag numera). Han är dessutom forskare vilket ger en större tyngd och seriositet. (Boken vilar på mångårig forskning och research.)

  Obligatorisk läsning för varje svensk som är intresserad av politik och religion, speciellt våra journalister och politiker.

 6. Erövringen är ett måste för alla politiker att läs
  Lotta Söderström, 12 december 2020

  Jag läste Sameh Egyptsons "Holy white lies" 2019 och minns att jag tänkte: den här boken måste bli översatt till svenska. Hösten 2020 kom den så äntligen ut översatt till svenska och döpt till "Erövringen" om Muslimska brödraskapets infiltration av Sverige. Vilken käftsmäll säger jag bara! Vare sig du är teolog, historiker, student, professor, snickare, bagare, svetsare eller städerska så kan du läsa boken. Är du politiker bör du verkligen läsa boken! Det är din plikt som folkvald att visa Sv... Läs hela recensionen

 7. Ögonöppnare för politiker, journalister och oss...
  Maj Martinsson, 3 november 2020

  Erövringen - Muslimska Brödraskapets infiltration av Sverige.

  Boken, som är del 1 av 2, bygger på ett forskningsarbete som pågått under tre decennier, där Muslimska Brödraskapets verksamhet och arbetssätt, infiltration steg för steg, har avslöjats, undersökts och kartlagts genom ett rikt material av förstahandskällor och belagda bevis.
  Författaren Sameh Egyptson, som är doktorand i interreligiösa relationer vid Lunds universitet, är arabisktalande och har på så sätt kunnat ta de... Läs hela recensionen

 8. Uttömmande och skrämmande
  Jan Wiklund, 30 september 2020

  En djupdykning i Muslimska brödraskapets erövring av ett sovande Sverige. Mycket välskriven och gedigen. Ett måste för att förstå islamismens gift.

 9. Årets ögonöppnare
  Maj-Lis Jeppsson, 16 september 2020

  Denna bok är en fullkomlig upplysning av Islams inriktning och plan för en islamisering av omvärlden . Både intressant på vilket sätt genomförandet är upplagt samt skrämmande då så få människor har vetskap om detta. Med Sameh Egyptsons otroliga jobb bakom all denna fakta som åskådliggjorts i och med denna bok hoppas jag att den får komma ut till alla politiska partier och gymnasieskolors lärare och elever för att äntligen få upp ögonen på vad som håller på att hända.

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Sameh Egyptson

 • Bosättningen

  Sameh Egyptson

  År 2018 kom Sameh Egyptsons uppmärksammade bok, "Holy White Lies -The Muslim Brotherhood in the West - Case Sweden", ut på arabiska och engelska. Första delen av översättningen heter Erövringen (2020) och handlar om hur Muslimska Brödras...