Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
238
Utgivningsdatum
2021-06-24
Upplaga
1
Förlag
Juniperus förlag
Medarbetare
Zachrisson, Lisa (form)
Dimensioner
190 x 135 x 22 mm
Vikt
300 g
SAB
uHc
ISBN
9789151982649
Vanliga sökord
ätstörningar
Ormen i mig (häftad)

Ormen i mig

(4 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2021-06-24
139
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Ormen i mig Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Majken har lämnat ormen bakom sig. Sjukdomen. Den som har plågat henne så länge.

Nu är det nya Majken som gäller! Som pluggar till journalist. Som ska ta dykcert. Som träffar bästa vännen Edith och blir kär i Viktor - och kanske i Karl. Som lyser upp ett rum.

En Majken som är frisk, som håller sina rutiner och aldrig mer ska kräkas.

Men ormen ger sig inte utan kamp. Ibland sticker den fram sitt giftiga huvud och öppnar gapet. Och Majken sugs in, igen.
Kommer hon någonsin att bli fri?

Anna Ehn skildrar Majkens kamp för att bli slutgiltigt fri från ätstörningens mönster, och kliva ut i livet som frisk. Det är också en berättelse om vänskap och kärlek, och om skrivandets kraft. Och om friheten i att dyka djupt ner under vattnet.

Anna Ehn (född 1970) är författare och journalist. Hon debuterade 1995 med den kritikerrosade romanen Vårfrost om 12-åriga Klara som blir svårt anorektisk. Därefter har hon gett ut böcker för barn, unga och vuxna, bland annat bilderboken Pelé, Kaká och jag och ungdomsromanen Det finns så många toppar, man blir aldrig aldrig nöjd. Hon är född i Umeå, uppvuxen i Sundsvall och Stockholm och bosatt i Uppsala.

Hösten 2021 är hon även aktuell med faktaboken Mamma med ätstörning, skriven tillsammans med Leone Milton och utgiven på Natur & Kultur.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ormen i mig
 2. +
 3. Neverworld

De som köpt den här boken har ofta också köpt Neverworld av Marisha Pessl (inbunden).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Ormen i mig. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bok som ger kunskap, tröstar och inger hopp.
  Irene Kolare, 20 december 2021

  Anna Ehn har skrivit om Majkens och nya Majkens svåra livsresa i "Ormen i mig", som är skriven i jag- och dagboksform. Läsaren får möta en ung människa med ätstörningar. Det är jagpersonens egen och nakna berättelse utan omskrivningar.

  Författaren släpper läsaren in på livet, vilket ger oss som har läst "Ormen i mig" möjlighet till igenkänning eller nya insikter och ny kunskap om hur det är att leva med ätstörningar.

  Nya Majken är en ung stark kvinna som vågar tro på livet o... Läs hela recensionen

 2. 1bok2katter3kopparte tycker:
  Anna, 27 juli 2021

  Ormen i mig är läsning som drabbar mig så att det blir svårt att recensera boken. Jag känner så mycket med Majken, berättelsens huvudperson. Att boken är skriven i dagboksform gör också att tilltalet blir så personligt.
  Majken, som tror, hoppas, vill att hon är tillräckligt frisk nu. Tillräckligt stark för att börja plugga, träffa nya vänner, börja ett nytt liv långt från sjukdomen.
  Hon vet inte vem hon är än, bara att hon känner sig som ett freak. Därför speglar hon sig alltid i andr... Läs hela recensionen

 3. Viktig läsning
  Jenny , 14 juli 2021

  #recensionsex Jag har läst "Ormen i mig" av Anna Ehn @annaehn12 , utgiven av @juniperusforlag .

  Den handlar om Majken som kämpar med att hålla sig #frisk från sina #ätstörningar och hur hon får återfall. Vilken #kamp mot "ormen" i henne! ❤️

  Vi får följa Majken när hon kommer in på en journalistutbildning och lär känna nya vänner, pojkvänner, lärare och praktikkollegor. Vi får läsa om hennes familj också.

  Formatet är #dagbok och det är då skrivet i jag... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Anna Ehn