Fotograf Oscar Ellqvist (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2021-12-03
Upplaga
1
Förlag
Confot AB
ISBN
9789151988870

Fotograf Oscar Ellqvist

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2021-12-03
322
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Oscar Ellqvist var aktiv fotograf i Stockholm från 1893 fram till början av 1926. Han är mest omtalad som en av pionjärerna inom svensk reportagefotografi som han började med redan på 1890-talet. På Stockholmsutställningen 1897 blev Oscar prisbelönad för sina momentbilder. Oscar var en populär och driftig fotograf som hittade nya möjligheter och var tidig med mycket av det han företog sig.
Oscar är bror till konstnären John Bauers sagoprinsessa och fru Esther. Det är intressant att även två av hans syskon arbetade inom foto och kliché branschen och att de hjälptes åt. Den ateljé Oscar hade längst var den i Sparrepalatset på Hamngatan 18. Huset revs 1913 när NK byggdes.
Boken är rikt illustrerad med över 150 fotografier. Stockholmsmotiven dominerar och vi får i topografiska bilder och reportagefoton möta en nu försvunnen stad och dess invånare.

Texten i boken berättar om Oscar och hans yrkesliv och hur några av hans syskon arbetade tillsammans med honom. Det görs två utvikningar om Stockholm runt sekelskiftet 1900 och fotografens utmaningar under denna tid.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fotograf Oscar Ellqvist
 2. +
 3. Musik och människor : vad vi gör med musik : och varför

De som köpt den här boken har ofta också köpt Musik och människor : vad vi gör med musik : oc... av Lars Lilliestam (häftad).

Köp båda 2 för 579 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Fotograf Oscar Ellqvist. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En unik inblick i landet under åren runt 1900
  Göran Wingstrand, 26 januari 2022

  Redan omslaget är otroligt fint! En fantastisk "selfie" tagen hundra år innan uttrycket blev vanligt.
  Mängder av utmärkta bilder med bra bakgrundsinformation. Det finns bilder på allt från gatumiljöer, viktiga händelser till porträtt på många viktiga personer!
  Oscar Ellqvist förtjänar all denna uppmärksamhet - och gärna ännu mer!

Visa alla 1 recensioner