Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
336
Utgivningsdatum
2020-01-30
Förlag
Sanoma Utbildning
Dimensioner
210 x 170 x 20 mm
Vikt
569 g
SAB
Ea
ISBN
9789152357804
Digital kompetens och källkritik i praktiken (häftad)

Digital kompetens och källkritik i praktiken

Häftad Svenska, 2020-01-30
420
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor

Lotta Bergseth, Jenny Sköld och Charlotta Granath träffades genom den ideella föreningen Demokratibygget, som genom att stötta skolor och kommuner med bland annat föreläsningar och workshops vill stärka barn och ungas demokratiska kompetenser. Med de gemensamma erfarenheterna som lärare och journalister såg de behovet av en bok med helhetstänk kring digital kompetens och källkritik, vilket resulterade i boken de själva saknat.

Boken förklarar hur skolor kan utforma undervisningen för att stärka elevernas digitala kompetens och källkritiska förhållningssätt. Genom konkreta undervisningsexempel för förskoleklass, grundskolans samtliga årskurser samt gymnasiet, får den som jobbar med utbildning en uppsättning verktyg för att bygga och stärka den digitala kompetensen hos eleverna. Boken riktar sig till lärare, skolbibliotekarier, rektorer, skolutvecklare, huvudmän och studenter - men även till politiker och andra som är intresserade av skolutveckling i denna kritiska, omvälvande och spännande tid.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Digital kompetens och källkritik i praktiken
  2. +
  3. Fakta, fejk och fiktion : Källkritik, ämnesdidaktik, digital kompetens

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fakta, fejk och fiktion : Källkritik, ämnesdida... av Thomas Nygren (häftad).

Köp båda 2 för 756 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna