Vägra väggen. Facit till hållbara medarbetare (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2021-04-15
Förlag
Sanoma Utbildning
Dimensioner
211 x 150 x 18 mm
Vikt
421 g
SAB
Qba
ISBN
9789152360194
Vägra väggen. Facit till hållbara medarbetare (häftad)

Vägra väggen. Facit till hållbara medarbetare

(21 röster)  |  Läs 13 recensioner
Häftad,  Svenska, 2021-04-15
409
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vägra väggen. Facit till hållbara medarbetare Kan levereras innan julafton
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  312
Visa alla 1 format & utgåvor

ÅRETS HR-BOK 2021

"Intensiteten och kraven på effektivitet i arbetslivet ökar ständigt och inte sällan på bekostnad av hälsa och välmående. Med en gedigen grund i lagstiftning och aktuell forskning ger denna bok en mycket tydlig bild av hur både ledare och medarbetare kan arbeta proaktivt för att främja mänsklig hållbarhet. Samtidigt får vi konkreta verktyg för att hantera rehabilitering och säkra stabil återgång i arbete. Det du som chef väljer att göra idag kommer spela roll för hur din medarbetare mår imorgon."

Utmattningssyndrom är den vanligaste orsaken till sjukskrivning i Sverige. Samtidigt ligger det i tiden att man ska jobba mer och gärna längre upp i åldrarna. En ekvation som kräver att arbetsgivare prioriterar mänsklig hållbarhet. Du som chef bär ansvaret att hos dina medarbetare tolka tidiga signaler på ohälsa, förebygga stress, hantera sjukskrivningar, sätta in lämplig rehabilitering och säkerställa återgång i arbete. Ett stort ansvar som många gånger är tufft och svårt. Därför är stöd nödvändigt.
I Vägra väggen får chefer och arbetsgivare många konkreta verktyg och mallar samt unika metoder för att framgångsrikt kunna arbeta förebyggande mot stress, för hållbara medarbetare. Fokus ligger på prehab, men boken tar även upp rehabilitering och hållbar återgång i arbete. Bokens innehåll bygger på aktuell forskning, arbetsmiljölagstiftning, beteendevetenskap och Maria Ergüls långa och gedigna erfarenhet av HR.
Maria Ergül är en prisbelönt HR-chef som grundat och driver Vägra väggen, en av Sveriges största digitala plattformar som arbetar förebyggande mot stress. För sin kamp mot stressen fick Maria pris som årets vardagshjälte 2019.
Vägra väggen är utsedd till årets HR-bok 2021. Årets HR-bok är en utmärkelse från Sveriges HR Förening.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vägra väggen. Facit till hållbara medarbetare
 2. +
 3. Upskill och reskill. Smart kompetensutveckling för dig ...

De som köpt den här boken har ofta också köpt Upskill och reskill. Smart kompetensutveckling ... av Pär Lager (inbunden).

Köp båda 2 för 844 kr

Kundrecensioner

Det finns 13 recensioner av Vägra väggen. Facit till hållbara medarbetare. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Årets bok inom hälsa!
  Juni (Västerås), 9 augusti 2021

  Den bästa boken jag har läst på väldigt länge! Som medarbetare fick jag med mig mycket tips och konkreta verktyg som jag kan använda i min vardag för att förebygga stress och utmattning. Författaren har ett fängslande språk vilket gör att man inte kan lägga ifrån sig boken när man väl har börjat. Vill du lära dig dig mer om stress- köp den här boken!

 2. Fantastisk!
  Marika, 3 juni 2021

  En helt fantastiskt bra bok, tydlig, informativ, hög igenkänning! Bara LÄS! Varför fanns inte den här boken tidigare!?

  ALLA chefer bör läsa den genast!

 3. Enda i sitt slag
  Miranda Can, 3 juni 2021

  En fantastisk bok som sätter fingret på det viktiga och väsentliga! En bok som varje arbetsgivare borde läsa! Boken som borde finnas på varje arbetsplats som en självklarhet! Författaren skriver med stor skicklighet och ger handfasta konkreta tips och råd! Så himla bra!

 4. Informativ och stöttande bok om utmattning
  Cilla, 31 maj 2021

  En bok som stöttar en när livet är svårt. Den ger insikter och viktig information både till dig som arbetstagare och arbetsgivare. Rekommenderas varmt!

 5. Lärorik, simple och insiktsfull!
  Dzana, 7 maj 2021

  Perfekt för alla som vill utveckla sin verksamhet och utvecklas som ledare!

  Maria's "Vägra väggen. Facit till hållbara medarbetare", ger dig som chef konkreta verktyg för hur du kan arbeta förebyggande mot stress och skapa en hållbart arbetsmiljö.

  Boken bygger på både fakta (t.ex. referenser till arbetsmiljölagen och WHO), Maria's stor HR erfarenhet och hennes enorm drivkraft för att förbättra arbetsmiljön.

  En bok som alla borde läsa!

 6. Otroligt engagerande, lärorik och intressant!!
  Rebecka, 5 maj 2021

  En mycket intressant, engagerande och lärorik bok. Jag tar med mig många nya lärdomar och verktyg som jag i min roll som konsultchef kommer att använda. Boken är tydlig, välskriven och rak. Rekommenderar alla att läsa denna bok, men också att använda den som ett verktyg i det dagliga arbetet både som chef och medarbetare!! Har man inte redan kommit till insikt, kommer man till insikt med denna bok! WOW Maria, en eloge till dig!

 7. Mycket användar handbok
  Maria-Christina, 3 maj 2021

  Maria Ergüls handbok är en konkret, faktabaserad bok som hjälper både arbetsgivare såväl som medarbetare. Jag tycker boken är lättläst utan att för den sakens skull förenkla frågeställningen. Jag tycker också den tydligt visar att utmattning är inte en quick-fix utan något som vi måste jobba med mycker mer på våra arbetsplatser.

 8. En bok som alla borde läsa!
  Märta, 2 maj 2021

  Det här är en så viktig och bra bok! Jag är på väg tillbaka från en sjukskrivning på grund av utmattning och har fått med mig otroligt mycket konkreta verktyg och tips! Den är lättläst, tydlig och otroligt givande! Den tog också upp ett superintressant ämne om stress vid distansarbete som bonus vilket jag uppskattade och väldigt aktuellt!

  En bok som borde finnas på allas skrivbord i tider som dessa!

 9. Fantastisk bok!
  Martin, 2 maj 2021

  Äntligen en handbok som faktiskt innehåller konkreta tips, verktyg och strategier för att kunna förebygga och hantera stress. Rekommenderar alla, oavsett om du är chef eller medarbetare att läsa den här boken!

 10. Konkreta tips att använda i arbetet
  Anna, 27 april 2021

  Rekommenderar Vägra väggen till alla som vill veta mer om hur arbetsplatser på relativt enkla sätt kan förebygga så att färre blir sjuka i utmattningssyndrom. Som chef och ledare får man flera konkreta tips och verktyg att använda på sin arbetsplats. Som medarbetare tycker jag att boken dels ger underlag för de krav man kan ställa på sin arbetsgivare, men den beskriver även det faktum att vi är varandras arbetsmiljö och ger konkreta tips på hur vi tillsammans kan minska stressen på vårt arbet... Läs hela recensionen

 11. Klart den bästa ledarskapen som jag har läst!!
  Katarina Eriksson, 27 april 2021

  Jag har varit chef i snart 10 år och försöker alltid lära och utvecklas. När jag fick nys om att boken Vägra väggen erbjuder chefer, arbetsgivare och medarbetare handtag att hålla sig i och verktyg för hur man kan arbeta förebyggande mot stress klickade jag genast hem den. Boken är otroligt engagerande, intressant och språket som författaren använder sig av är helt fantastiskt. Jag vet att jag kommer att få stor användning av boken både i min roll som chef, men också som privatperson. Jag rekommenderar alla som har möjlighet att läsa boken!

 12. Waow!
  Petra, 26 april 2021

  Alla borde läsa boken! Välskriven, enkel att förstå och ger många konkreta tips till så väl chefer som medarbetare. Lättbegriplig och användbar med många "jaha" och "så klart" som beskrivs på ett enkelt sätt. Rekommenderas starkt.

 13. Läs!
  Maria H, 25 april 2021

  Mycket välskriven, lättbegriplig och användbar med konkreta tips. ALLA borde läsa den här boken, både chefer och medarbetare. Mycket igenkänning för min del och mycket som jag kan använda mig av. Läs!

Visa alla 13 recensioner