Färskt vatten till blommorna (inbunden)
På topplistor
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
473
Utgivningsdatum
2022-05-10
Upplaga
1
Förlag
Éditions J
Originaltitel
Changer l'eau des fleurs
Dimensioner
234 x 160 x 36 mm
Vikt
790 g
SAB
Hce
ISBN
9789152702352
Färskt vatten till blommorna (inbunden)

Färskt vatten till blommorna

(8 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2022-05-10
239
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Nr 1 på franska och italienska bästsäljarlistor och utnämnd till italiens mest populära "lockdown-roman". Färskt vatten till blommorna är en förtrolig och innerlig roman om en kvinna som envisas att tro på lycka mot alla odds. Violette Toussaint är vaktmästare på en kyrkogård i en liten by i Bourgogne. Tillfälliga besökare och lokala invånare samlas gärna i hennes kök för en kopp kaffe, en pratstund, en gråtstund eller ett förlösande skratt. Violette är en tystlåten kvinna som föredrar att lyssna på andra. Få vet egentligen varför hon lever här ensam, mellan sin vackra trädgård och den välskötta kyrkogården, bara att hon verkar vara tillfreds och sprider lugn och värme omkring sig. Sent en kväll får Violette ett ovanligt besök. En förbryllad man, poliskommissarie till yrket, förklarar att hans nyligen avlidna mor har önskat att få bli begravd i just denna kyrkogård, långt borta från hemmet och bredvid en för honom helt främmande man. I takt med att Violette hjälper honom att reda ut mysteriet kring hans mor, fattar kommissarien tycke för Violette men börjar även att gräva i hennes förflutna. Det blir slutet på Violettes stillsamma tillvaro...
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Färskt vatten till blommorna
 2. +
 3. Detaljerna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Detaljerna av Ia Genberg (inbunden).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Färskt vatten till blommorna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Jobbig
  AnneMarie, 23 september 2022

  Tyckte om boken i början när det handlade om huvudpersonen men sedan blev det en del sidospår som jag upplevde jobbiga och ointressanta så efter mer än halva boken slutade jag läsa orkade inte längre.

 2. Berusande brilans!
  @carolinesbokhylla, 6 juni 2022

  Letar efter orden som en orienterare famlar efter kontroller i Sjumilaskogen. Att det är vackert råder ingen tvekan - att det skulle vara en litterär diamant, är numera odiskutabelt. Ordet "berusande briljans" är ingen underdrift utan en parentes.

  Här är en berättelse som närs av allt som funnits och finns. Det är en fängslande och omsorgsfullt berättad roman som i det lilla skildrar det stora i livet och människan. Här är inget expresståg till uteslutande lycka och långa skratt m... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Valérie Perrin