Färskt vatten till blommorna (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
473
Utgivningsdatum
2022-05-10
Upplaga
1
Förlag
Éditions J
Översättare
Sara Gordan
Originaltitel
Changer l'eau des fleurs
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Hce
ISBN
9789152702352
Färskt vatten till blommorna (inbunden)

Färskt vatten till blommorna

(38 röster)  |  Läs 11 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-05-10
239
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Färskt vatten till blommorna Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Nr 1 på franska och italienska bästsäljarlistor och utnämnd till italiens mest populära "lockdown-roman". Färskt vatten till blommorna är en förtrolig och innerlig roman om en kvinna som envisas att tro på lycka mot alla odds. Violette Toussaint är vaktmästare på en kyrkogård i en liten by i Bourgogne. Tillfälliga besökare och lokala invånare samlas gärna i hennes kök för en kopp kaffe, en pratstund, en gråtstund eller ett förlösande skratt. Violette är en tystlåten kvinna som föredrar att lyssna på andra. Få vet egentligen varför hon lever här ensam, mellan sin vackra trädgård och den välskötta kyrkogården, bara att hon verkar vara tillfreds och sprider lugn och värme omkring sig. Sent en kväll får Violette ett ovanligt besök. En förbryllad man, poliskommissarie till yrket, förklarar att hans nyligen avlidna mor har önskat att få bli begravd i just denna kyrkogård, långt borta från hemmet och bredvid en för honom helt främmande man. I takt med att Violette hjälper honom att reda ut mysteriet kring hans mor, fattar kommissarien tycke för Violette men börjar även att gräva i hennes förflutna. Det blir slutet på Violettes stillsamma tillvaro...
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Färskt vatten till blommorna
 2. +
 3. Systrarna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Systrarna av Jonas Hassen Khemiri (inbunden).

Köp båda 2 för 508 kr

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Färskt vatten till blommorna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Årets litterära höjdare!
  Johan Nygren, 11 oktober 2023

  En välskriven bok med bra språk och lågt tempo, men som aldrig kändes långsam eller tråkig. Intressanta och trovärdiga personer, bra beskrivna av författaren. Hoppen fram och tillbaka i tiden gjorde berättelsen spännande och intressant. Jag lyssnade på boken i bilden, fram och tillbaka till Jämtland, och i de mest känslosamma partierna såg jag knappat vägen för alla tårar. Jag kommer definitivt rekommendera den för mina läsande vänner.

 2. Underbar!

  Vilken läsupplevelse denna bok var! Det går ett vemod genom berättelsen. Det är förluster och död men även hopp. Den är vackert skriven och svår att lägga ifrån sig.
  Sällan man hittar böcker som denna. Kommer finnas kvar inom mig länge.

 3. Livet innan och efter Färskt vatten till blommorna
  Angela , 25 juni 2023

  Har du läst den ännu? Svårt att sätta ord på. Men den är helt underbar. Berättelserna i berättelsen. Persongalleriet. På något sätt vill jag också bara vara med. Läs den. Och berätta för mig vad jag ska läsa härnäst.

  Som person är jag ganska otålig. Jag är också strategisk. Samt har ett mått av kontrollbehov. Det gäller även mitt jag som bokläsare. Inte sällan händer det att en bok jag läser är så infernaliskt bra och spännande att jag inte klarar av att inte veta hur den slutar. If... Läs hela recensionen

 4. Märklig titel, men fint omslag.
  Helena, 23 juni 2023

  Blev besviken på denna bok då jag hade lite höga förväntningar eftersom den var så efterfrågad. Seg historia för utdragen och rörig, dock var vissa avsnitt bättre. Fint omslag och en märklig titel som dock gjorde en nyfiken, men nej en besvikelse.

 5. 3++ av 5
  Bokdjungeln, 16 maj 2023

  Jag tycker att boken började väldigt bra. Den har ett fint språk och kändes både levande och ljus. Men samtidigt fanns det ett underliggande mörker som så småningom kom fram till ytan.

  Jag upplevde att berättelsen blev lite utdragen och mitt intresse svalnade lite mot slutet. En måste verkligen ha hjärnan med sig när en lyssnar på boken för annars kan den lätt upplevas rörig emellanåt.
  Men överlag en vacker bok som absolut är läs/lyssningsvärd.

 6. Fantastisk bra bok!
  Nelly, 5 maj 2023

  Jag lyssnade på boken från början. Den var så otrolig bra så jag köpte den i pappersutgåva. Vill ha den i min bokhylla. Rekommenderar varmt!

 7. Färskt vatten till blommorna
  -, 14 april 2023

  Efter att ha lyssnat på boken, två gånger direkt efter varandra, kände jag att jag behövde köpa den för att hålla den i handen. En bok som verkligen tog tag i mig. Välskriven välskriven. Kommer att läsa den igen.

 8. 1bok2katter3kopparte tycker:
  Anna, 28 oktober 2022

  Färskt vatten till blommorna av Valérie Perrin har ett språk som skapar en berättelse och en huvudperson med en oemotståndlig, underfundig charm och finess. Det målar bilder av känslor som blir allmängiltiga, självklara och oerhört drabbande. Det är en berättelse om alla sorters kärlek. Den fulaste och den allra vackraste.
  Varje kapitel inleds med en strof eller dikt som får mig att stanna upp en sekund. Det är så vackert och berättar en historia om minnen. Det är de enda spöken som Viole... Läs hela recensionen

 9. Vackert språk
  Else-Britt, 21 oktober 2022

  Intressant berättelse. Lite för övertydlig gestaltning och för mångordig och för många omtagningar av samma tema. Språkligt känslig och vackert språk! Fint omslag!

 10. Jobbig
  AnneMarie, 23 september 2022

  Tyckte om boken i början när det handlade om huvudpersonen men sedan blev det en del sidospår som jag upplevde jobbiga och ointressanta så efter mer än halva boken slutade jag läsa orkade inte längre.

 11. Berusande brilans!
  @carolinesbokhylla, 6 juni 2022

  Letar efter orden som en orienterare famlar efter kontroller i Sjumilaskogen. Att det är vackert råder ingen tvekan - att det skulle vara en litterär diamant, är numera odiskutabelt. Ordet "berusande briljans" är ingen underdrift utan en parentes.

  Här är en berättelse som närs av allt som funnits och finns. Det är en fängslande och omsorgsfullt berättad roman som i det lilla skildrar det stora i livet och människan. Här är inget expresståg till uteslutande lycka och långa skratt m... Läs hela recensionen

Visa alla 11 recensioner

Fler böcker av Valérie Perrin