Folkhemmet 4.0 : Digitaliseringen förändrar allt (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
191
Utgivningsdatum
2022-04-25
Upplaga
1
Förlag
Birgersson & co
Medarbetare
Ten Hoopen, Pieter (foto)
Dimensioner
240 x 190 x 20 mm
Vikt
500 g
ISBN
9789152725931
Folkhemmet 4.0 : Digitaliseringen förändrar allt (häftad)

Folkhemmet 4.0 : Digitaliseringen förändrar allt

(14 röster)  |  Läs 12 recensioner
Häftad,  Svenska, 2022-04-25
119
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Nu lättar pandemin sitt paralyserande grepp om världen och snart snurrar hjulen igen. Då kan vi konstatera att Covid-19 blev ytterligare en katalysator för den pågående digitala omvandlingen. Pandemin blev fast forward-knappen som katapulterade oss in i den digitala framtiden. Inte bara omvärlden är förändrad. Vi är förändrade. Hur vi lever, hur vi äter och hur vi jobbar. Vad vi gillar, vad vi drömmer om och hur vi planerar för framtiden. Det krävdes en kris av Covid-19s magnitud och längd för att vi på allvar skulle förändra oss. I grunden.

Folkhemmet 4.0 är en skildring av vår tid, just nu. Boken tar sin utgångspunkt ur ett stort antal intervjuer med Sveriges huvudaktörer när det gäller digitalisering. Bland de intervjuade kan nämnas:

Hélène Barnekow, vd Microsoft Sverige
Michael Björn, Forskningschef ConsumerLab, Ericsson
Alok Alström, vd och grundare Appjobs
Anna Felländer, grundare av AI Sustainability Center
Anna Wikland, chef för Google i Sverige
Jan Gulliksen, Professor vid KTH
Joel Hellermark, vd och grundare Sana Labs
Helena Samsioe, GLOBHE

Folkhemmet 4.0 skildrar det stora skeendet och de små stegvisa förändringarna som är den digitala transformationen. Den sätter transformationen i sitt sammanhang och spanar samtidigt in i framtiden. Hur påverkar den samhället, människan och vår demokrati? Hur ser framtidens arbetsplats ut och vad jobbar vi med i en allt mer digital värld? Hur ser framtidens utbildning ut och vad innebär skiftet för våra möjligheter att uppnå målen i Agenda 2030? Vilka är vinnarna och vilka är förlorarna i den digitala transformationen?

Utifrån våra främsta digitala aktörer kan vi också sia om hur framtiden blir och vad nästa trend kommer att innebära. Samtidigt tar boken upp de problem som finns med digitalt utanförskap och de stora farorna med ökad robotisering och allt mer avancerad AI.

Efterordet är skrivet av Hélène Barnekow, vd Microsoft Sverige.

Författaren Peter Hellgren är vd och grundare av it-företaget Consid.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Folkhemmet 4.0 : Digitaliseringen förändrar allt
 2. +
 3. Metodpraktikan : konsten att studera samhälle, individ och marknad

De som köpt den här boken har ofta också köpt Metodpraktikan : konsten att studera samhälle, ... av Peter Esaiasson, Mikael Gilljam, Henrik Oscarsson, Ann Towns, Lena Wängnerud (häftad).

Köp båda 2 för 885 kr

Kundrecensioner

Det finns 12 recensioner av Folkhemmet 4.0 : Digitaliseringen förändrar allt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Folkhemmet 4.0 - Mycket intressant
  Roger Olofsson, 19 december 2023

  En bok som ger insikter om var ifrån "Folkhemmet" kommer och i vilken riktning de tekniska förutsättningarna tar oss. En bok som alla beslutsfattare eller individer som är intresserade av samhällsutveckling i vår tid borde läsa

 2. Lättläst om digitaliseringen av samhället
  Per Malmsten, 5 juli 2022

  Att befinna sig mitt i IT-världen innebär att man lätt tar allt för självklart kring den enorma digitaliseringen av världen och samhället.
  Peter Hellgren lyckas i denna bok förklara vad som hänt, vart vi är på väg och inte minst krafterna bakom och vilka effekter detta får på samhället och individen. Perfekt sommarläsning för alla som inte är i branschen som man plöjer igenom på en dag!

 3. Unik berättelse som engagerar

  Otroligt spännande genomgång av det som händer just nu i samhället. Både de breda penseldragen och de små anekdoterna. Välskriven och fantastiska bilder. Köp den!

 4. Vidgar vyerna
  Skåning, 14 juni 2022

  Väldigt inspirerande att ta del hur några av de som faktiskt är i framkanten av digitaliseringsprocessen i Sverige ser på möjligheterna och den digitala framtiden. En spännande bredd där vyerna vidgas utan att bidragen väjer för att också belysa de olika utmaningar som finns.

 5. Klarsynt spelning av digitalisering idag & framåt
  Susanne35, 14 juni 2022

  En klarsynt spegling av den avgörande digitaliseringen, som påverkar oss idag och varje dag framöver. Alla i vår bransch borde läsa den! Extra plus för de schyssta bilderna.

 6. Spännande berättelse och helt rätt i tiden!
  Kaso, 14 juni 2022

  Bra bok med spännande intervjuer med viktiga personer. Boken tar upp många intressanta frågeställningar gällande digitaliseringen i vår tid! Kan varmt rekommendera.

 7. Arbete 4.0 är här för att stanna
  Patrik, 14 juni 2022

  Väldigt spännande läsning om en tidsanda som man knappt reflekterar över har tagit enorma språng den senaste tiden. Kan varmt rekommendera om man är intresserad av t.ex. framtidens arbetsplatser - arbete 4.0 som väckte många frågor i mig om vart vi kommer vara 10 år framåt i tiden.

 8. Tack!
  Elise B., 14 juni 2022

  Tack för en mycket bra bok! jag har gett bort flera exemplar till vänner och släkt. Hoppas att det blir en del två.

 9. Fantastisk bok
  Kiko, 14 juni 2022

  Väldigt bra bok som skildrar den digitala evolutionen där vi står nu och vart vi är på väg! Ger en insikt i hur viktig digitaliseringen är för att vi i Sverige som land inte skall hamna på efterkälken i en allt mer krympande, globalt digital arbetsmarknad.

 10. Unik genomlysning av vår tid
  Nyhetsnörd, 14 juni 2022

  Det var en väldigt informativ och bra bok som verkligen skildrar vår tid på djupet. Från flera aspekter. Bilderna av Pieter ten Hoopen är också fantastiska.

 11. Oväntat bra berättelse - fantastiska bilder
  Calev , 11 maj 2022

  En otroligt bra bok som sätter fingret på den stora förändring som pågår i samhället. Läs den. Fantastiska bilder av Pieter Ten Hoopen.

 12. Spännande skildring av vår tid
  Bokmalen , 29 april 2022

  Otroligt spännande skildring av den tid som är. Intressanta röster och bra teoridelar i boken. Bilderna av Pieter ten Hoopen är magiskt bra.

Visa alla 12 recensioner