Tomten (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Samtida julnovell (del 1)
Antal sidor
48
Utgivningsdatum
2023-09-11
Upplaga
1
Förlag
Akt Förlag AB
Originaltitel
Tomten
Dimensioner
155 x 120 x 6 mm
Vikt
116 g
SAB
Hc.016
ISBN
9789152740552

Tomten

(3 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-09-11
142
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.


Tomten är den första novellen i Akt Förlags serie, Samtida julnovell.

Julen har många anspråk och förväntningar, men tillvaron är inte alltid så lätt, särskilt när tillvaron vänts upp och ner, och inget är som det varit. I Tomten möter vi omtänksamma William som vill ställa allt till rätta, men hur löser man en situation som inte blir som man tänkt sig.

"Han vaknade på julaftons morgon med ett ryck. Vad var det han satt igång? Varför hade han bestämt någonting med den där opålitlige stora buffeln? Han liknade inte alls bilden William fått upp i huvudet när han beställde en hyrtomte. Elin skulle förmodligen bli rädd och springa /.../"

Tomten är skriven av författaren och skådespelaren Jonas Karlsson, och med denna utgivning vill förlaget också slå ett slag för värdet av högläsning, som är berikade, ja, rent av livsnödvändig. Så läs Tomten högt tillsammans med familjen, vänner, arbetskamrater, i bokklubben eller för grannarna. Självklart kan man alltid läsa själv på bussen, fiket, hemma i soffan eller några sidor till natten. Njut julen gemensamt - högläs Jonas Karlssons nyskrivna julnovell!

"Högläsning kan ha flera goda effekter på språkutveckling och kan även utveckla fantasi och föreställningsförmåga, talspråk och ordförråd, berättande och förmåga att uttrycka tankar, intresse för bild och text samt förmåga att förstå sin omvärld."

(Utdrag från Skolverket)
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tomten
 2. +
 3. God jul : en berättelse

De som köpt den här boken har ofta också köpt God jul : en berättelse av Jonas Karlsson (pocket).

Köp båda 2 för 221 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Tomten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En litterär pärla i vintermörkret
  Richard Högström, 13 januari 2024

  De flesta av oss vill att livet ska gå som på räls. Vi vill undvika det som är obehagligt men upprepar gärna samma lyckohändelser gång på gång.

  Novellen Tomten av Jonas Karlsson visar oss däremot att när livet inte blir som vi tänkt oss och våra planer och drömmar inte infrias så kan det ändå leda till något bättre i vissa avseenden.

  Det här är en av de bästa nyskrivna noveller jag läst och den bör läsas av alla som är intresserade av saknadens, svaghetens, ilskans och godhetens krafter.

 2. Tomten
  Maria , 25 december 2023

  Ögonen vattnas och en värme sprider sig i bröstet. En liten bok med stort hjärta värd att läsas om & om igen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Jonas Karlsson