Nervsystemsreglering : Kroppens nyckel till motståndskraft (häftad) NY
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
173
Utgivningsdatum
2024-04-22
Förlag
Kalibrera din inre kompass
Medarbetare
Olsson Kent, Emelie (form)
Dimensioner
224 x 155 x 10 mm
Vikt
365 g
ISBN
9789152778845

Nervsystemsreglering : Kroppens nyckel till motståndskraft

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2024-04-22
299
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Om du är redo att låsa upp potentialen i ditt nervsystem och återta kontrollen över ditt mående, är det här din ultimata handbok. Du kommer inte bara att få en omfattande förståelse för ditt nervsystems otroliga förmågor utan också lära dig hur du praktiskt tillämpar denna kunskap för att skapa motståndskraft och känslomässig balans.

Nervsystemsreglering är bron som sammanlänkar vår psykologi - hur vi tänker och känner - med vår fysiologi - våra autonoma kroppsliga funktioner. Den vanligaste feluppfattningen gällande nervsystemsreglering är att vi ska sträva mot att ha ett konstant lugnt nervsystem. Ett lugnt nervsystem är inte det samma som ett friskt eller starkt nervsystem. Vad du vill ha är ett motståndskraftigt nervsystem som klarar av hög energi, likväl som att ta det lugnt. Vägen dit ramas in av teoretisk kännedom om hur du fungerar, och upplevs via kroppen.

Den här boken är för dig som vill få en djupgående, teoretisk och praktisk förståelse för hur du kan träna upp ett motståndskraftigt nervsystem. Så att du får en långsiktig och varaktig förändring, blir bättre på att hantera stress och finner trygghet i dig själv.

Veronica Löwenbok är en av de främsta utbildarna inom nervsystemsreglering. Med examen i psykologi, inriktad på stress och emotioner, samt 10 års erfarenhet av att utbilda bland annat yogalärare, psykologer och fysioterapeuter har hon utvecklat både teoretisk och praktisk förståelse för vad som krävs för att få ett reglerat nervsystem. I linje med Veronicas karaktäristiska pedagogiska skicklighet tillgängliggör hon vetenskapen bakom hur fysiologi, stress och psykologi samverkar i denna ovärderliga handbok i nervsystemsreglering.

"Veronica har med en konkret riktning skrivit en tillgänglig och meningsfull bok om det här viktiga ämnet. Hon problematiserar och skapar en nyanserad bild kring de olika modeller och teorier som förklarar nervsystemsreglering, vilket är välkommet! Övningarna som beskrivs är enkla och effektiva tekniker som vi använder i vården och jag lär ut liknande tekniker på traumakursen för vårdpersonal som ges via Karolinska Institutet."
- Petra Kalla, fysioterapeut med magisterexamen i smärtbehandling samt lärare i kroppsbaserad traumabehandling vid Karolinska Institutet.

"I en tid av 'too much, too fast, too soon' känns det klockrent med denna pedagogiska och klartänkta bok som visar hur vi kan trygga oss själva och varandra. Bortom Instagrams grunda lärdomar om nervsystemsreglering kommer här en bibel för alla som vill lära sig mer om kontaktytan mellan kroppen och knoppen. Rekommenderas!"
- Lyckopsykologen och författaren Katarina Blom.

"Den här boken är ett viktigt bidrag till förståelsen av hur somatiken påverkar psykologin och vice versa. Den kan hjälpa både den som för egen del söker en djupare förståelse för kroppen, men även den som i sitt yrke möter människor i behov av stöd."
- Eveliina Sinisalo, Socionom specialiserad på stress, trauma & våld mot kvinnor.

""I en tid där ord som "traumaanpassad" och "nervsystemsreglering" liberalt strösslas över både det ena och andra inom coaching-, samtalsterapeut- och yogalärarvärlden är Vevves bok både högst relevant och viktig läsning. Med vetenskaplig förankring går hon metodiskt igenom vad som händer i nervsystemet vid stress och trauma, och hur vi med medvetenhet, kunskap och övning kan skapa en mer motståndskraftig, men också flexibel respons. Boken rekommenderas varmt till alla som vill lära sig mer om nervsystemet och dess funktion, hur kroppen/knoppen och känslor hänger ihop samt vad du själv kan göra för att bryta gamla vanor/mönster. Rekommenderas varmt."
- Monika Björn, fil kand. Idrottsvetenskap & psykologi och författare till Stark genom klimakteriet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Nervsystemsreglering : Kroppens nyckel till motståndskraft
  2. +
  3. Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi ha... av Anders Hansen (pocket).

Köp båda 2 för 388 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Veronica Löwenbok

  • Yoga för mindre stress, mer energi & bättre sömn

    Veronica Löwenbok, Majja Lund

    Stress är vår tids stora utmaning men det är också en livsviktigt respons och naturlig del av vardagslivet. Den här boken ger dig en ökad förståelse av kroppens reaktion på stress och du lär dig att bygga upp en buffert med stöd av medveten andnin...