Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
141
Utgivningsdatum
2016-02-29
Förlag
Bokförlaget Semic
Medarbetare
Larsson, Anja (form) / Kippel, Lina Karna (foto)
Dimensioner
230 x 200 x 14 mm
Vikt
609 g
SAB
Qe
ISBN
9789155262655

Köksträdgården - planering, odling, recept

(5 röster)
Inbunden,  Svenska, 2016-02-29
229
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Köksträdgården är skattkistan, ja själva juvelen i min trädgård, det som jag är mest stolt över. Där står fänkålen och prunkar, så trind över magen. Välknutna sallatshuvuden i olika färger väntar på att skördas och kronärtskockorna står i knopp. Det ska vara vackert. Gurkört, vallmo och krasse ger fägring bland kål och lök. En ligusterhäck omgärdar trädgårdslandet med slingrande bondbönor och den spädaste sparris. Snart sitter jag jordig och nöjd på min trädgårdsbänk och ser allt växa.

Köksträdgården är en trädgård att njuta av, med alla dess dofter, färger och smaker. Inget smakar så gott som det man odlat själv och skördat solvarmt. Det är sann lycka att ivrigt gräva efter den första färskpotatisen, plocka jordgubbar till frukost, skölja jordiga morötter direkt ute vid pumpen och klippa ett knippe gräslök över matjessillen.

Här finner du handfasta råd om allt från planering, anläggning, sådd, skörd och skötsel av din egen köksträdgård. Den må vara liten eller stor, det spelar ingen roll. Man kan ha den i krukor eller lådor eller till och med på den lilla balkongen i stan. Här finns också många läckra recept på hur du kan använda din skörd i köket och mängder av tips hämtade från tjugofem års samlad erfarenhet av trädgårdsarbete. Köksträdgården är en outsinlig inspirationskälla med sina vackra bilder, sinnliga betraktelser och avslappnade odlingsråd.

Sanna Töringe är författare till en rad personliga och mycket uppskattade böcker om mat och trädgård. Detta är en omarbetad utgåva av Köksträdgården (2009) med ett utökat kapitel om stadsodling. Inspirerande bilder av fotograf Lina Karna Kippel.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Köksträdgården - planering, odling, recept
  2. +
  3. Dejlig : Att samlas kring mat från morgon till kväll

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dejlig : Att samlas kring mat från morgon till ... av Rebecca Hübbe (inbunden).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sanna Töringe