Vad vi ska äta! Och varför! (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
212
Utgivningsdatum
2012-05-19
Upplaga
1
Förlag
Ekologia Sweden
Dimensioner
200 x 150 x 14 mm
Vikt
400 g
ISBN
9789163392986
Vad vi ska äta! Och varför! (häftad)

Vad vi ska äta! Och varför!

(15 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad Svenska, 2012-05-19
179
 • Skickas inom 3-6 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Blir du också förvirrad när du läser om olika dieter som talar om för oss vad vi ska äta? En diet förespråkar att vi ska äta lite fett, en annan att vi ska äta mycket fett. En diet säger att vi ska äta mycket kött och protein, en annan hävdar att vi ska undvika kött. Ja, det är inte lätt som lekman att veta vilka råd man ska följa. Så vad ska vi egentligen äta för att må så bra som möjligt, hålla oss friska och fria från sjukdom och uppnå vår idealvikt?
Svaren finns att finna i den forskning som presenteras i den här boken, en forskning som gjordes av Dr. Weston A. Price på 1930-talet. Han reste runt i världen och sökte efter primitiva stammar och folkslag som fortfarande levde orörda från processad modern mat. De primitiva folken åt endast sådan mat som deras förfäder ätit sedan urminnes tider och som fanns att tillgå i deras direkta närmiljö.
Dr. Price fann att dessa folk var friska och fria från alla de vällevnadssjukdomar som vi ser i vårt samhälle idag. I sin forskning dokumenterade Dr. Price vad dessa människor åt och vad det var i deras kost som resulterade i god hälsa och välbefinnande. I boken ges konkreta kostråd utifrån Dr. Price forskning och vi får även en naturlig förklaring till varför det är så här som vi ska äta. Bokens sista del visar exempel på enkla och goda recept på näringsrik och nyttig mat.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vad vi ska äta! Och varför!
 2. +
 3. Det goda livet : maten som gör skillnad för din hälsa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det goda livet : maten som gör skillnad för din... av Tareq Taylor, Sara Ask (inbunden).

Köp båda 2 för 388 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Vad vi ska äta! Och varför!. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Mina tankar om denna bok
  Anders Gunnar Wiman, 5 juni 2019

  Boken ger väldokumenterade exempel på olika folkslag över hela världen om hur de har överlevt utan tillgång till läkare, tandläkare m.m. men levt ett bra liv med friska tänder och kroppar.
  Dessa människor har levt och överlevt bra på den kost som de har funnit vara optimalt för dem i den delen av världen.
  Fina recept dessutom. en utomordentligt välskriven bok.

 2. Fantastisk
  Leif Aronsson, 20 februari 2019

  Den här boken om metabolismen hos en människa idag är mer eller mindre livsviktig för väldigt många svenskar och övriga i hela världen, vidhåller livsviktig kunskap om vad vi bör äta för att förhålla oss friska och undvika övervikt, diabetes och kanske även cancer långt in i ålderdomen...

 3. I Love!
  Ingrid Louise Dehnisch, 1 oktober 2015

  En av få böcker som jag använder och återvänder till varje vecka. En grundpelare i mitt liv som vi nästan följer till punkt och pricka!

  I Love!

 4. Boken ger en mycket bra beskrivning över vad vi bör...
  Medelålderssnabb, 26 april 2013

  Boken ger en mycket bra beskrivning över vad vi bör äta och vilken mat vi bör undvika i vår moderna mathållning. Jag mår redan bättre sedan jag följer några av mathållningstipsen i boken.

Visa alla 4 recensioner