Kreativ Fotografering (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Foto och Bild
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2014-04-30
Upplaga
1
Förlag
Pagina Förlags
Översättare
Elsie Formgren, Sten Sundström
Originaltitel
Kreativ Fotografieren
Dimensioner
230 x 170 x 15 mm
Vikt
600 g
ISBN
9789163610288
Kreativ Fotografering (inbunden)

Kreativ Fotografering

(8 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden, Svenska, 2014-04-30

Slutsåld

Lär dig tänka kreativt med kameran

Fotografering och fotokonst upplever just nu en boom i Sverige. Fotomässor och fotoutställningar lockar storpublik. Det säljs digitalkameror som aldrig förr. Av de sociala medierna är Instagram särskilt populärt. Alla tar bilder. Hela tiden.

Men vad utmärker en bra bild? Vad handlar fotografering om egentligen? Många grundböcker blir lätt alltför tekniska. De fastnar i resonemang om objektivets brännvidd, bländaröppning, iso-tal och slutartider.

För att bli en bättre fotograf bör du tänka mer på hur du ska gestalta dina bilder. Fotografen och fotoläraren Markus Wäger fokuserar i sin bok på fyra kreativa aspekter: perspektiv, skärpa, exponering och komposition.

Wäger förklarar, enkelt och praktiskt, steg för steg, hur du blir en bättre fotograf. Han är en driven pedagog som tycker om att undervisa, förklara och inspirera.

Författaren Österrikaren Markus Wäger är en framgångsrik fotograf och fotolärare. Hans workshops är välbesökta och han har hjälpt hundratals fotografer att utveckla sitt bildspråk via online-kurser på nätet. Wäger är en internationellt erkänd företrädare för fotografisk gestaltning. Han har skrivit många böcker, varav Kreativ fotografering är den första som översatts till svenska.

Upptäck mer: www.markuswaeger.com
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Kreativ Fotografering. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Goda tips för fotografer som vill utvecklas
  Göran Tellström, 4 september 2017

  Boken är lättläst med många referenser och illustrationer. Den kan både läsas från pärm till pärm, och användas att slå upp olika områden. Boken visar att tyskar inte bara kan producera fotoutrustning i hög klass, utan att det finns en god pedagogisk ådra hos författaren. Alla fotografer kan nog hitta något tänkvärt i denna moderna bok.

 2. Ger dig kunskap och frigör din kreativitet
  Inga Nathhorst (Stockholm), 1 oktober 2014

  Gillar den här. Den är välskriven med belysande exempel för den vetgirige. Wäger vill att du ska förstå fotografi inte planlöst trycka på knappar. Den är väl värt din tid.

  En annan utmärkt grundbok är Göran Segeholms "Flygande start". Den är informativ, lättläst och ger dig en värdefull workflow

 3. Si så där

  Är man intresserad av fotografisk matematik
  är detta en bra bok. Annars si så där. Finns endel bra kapitel och förklaringar.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Markus Wäger