Konsten att städa : förändra ditt liv med ett organiserat hem (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2017-05-31
Upplaga
1
Förlag
Pagina Förlags
Översättare
Björn Mattsson
Originaltitel
Jinsei Ga Tokimeku Katazuke No Maho
Medarbetare
Reimers, Carl (form)
Dimensioner
179 x 111 x 10 mm
Vikt
102 g
SAB
Qcbc
ISBN
9789163614996
Konsten att städa : förändra ditt liv med ett organiserat hem (pocket)

Konsten att städa : förändra ditt liv med ett organiserat hem

(44 röster)  |  Läs 8 recensioner
Pocket,  Svenska, 2017-05-31

Slutsåld

Över 2 miljoner sålda exemplar! En kultbok över hela världen!

Etta på New York Times Bestseller-lista!

Etta på Amazon US topplista!

Time Magazine listade Marie Kondo som en av "The 100 Most Influental People" 2015!


Gör så här så kommer du att leva resten av ditt liv i ett rent och städat hem. Marie Kondos metod är lika enkel som effektiv: »en gång rent aldrig ostädat«. Låter det som en utopi? Då ska du läsa den här boken!

Du måste börja med att rensa ut och kassera. Sen ska du organisera dina utrymmen för vardagsliv och förvaring. Noggrant. In i minsta detalj. Gå igenom varje rum och byrålåda. Känn hur du tar initiativ över varje yta i ditt hem. Du kommer aldrig att återgå till den gamla röran.

Marie Kondos metod är inte bara en praktisk guide för att sortera, organisera, förvara och kassera dina prylar. Den kommer att förändra ditt förhållningssätt till vardagen. Organiserad städning kommer att ändra ditt sätt att tänka och därmed förändra ditt liv.

Marie Kondos metod innehåller bland annat
- Städa bara en liten stund men städa varje dag.
- Spara inte dina prylar i olika kategorier skapa i stället ytor för dina saker.
- Innan du börjar skapa en bild av hur du vill leva ditt liv.
- Om du inte känner att pulsen ökar när du tar i en viss pryl släng dem!
- Börja inte med minnessakerna då kommer du att misslyckas.
- Se ut en egen plats för varje större föremål i ditt hem.
- Ju mer du värderar en sak, desto mer glädje kommer den att ge dig.

Pressröster om Konsten att städa

"Marie Kondo lägger fram sitt städmanifest som en Zenläromästare. Hon är både uppmanande och besjälad."
The New York Times

"Som en ångrande överflödskonsument får du under läsningen en skinande glimt av en inre frihet. Kanske minns du lägenhetsstylistens nervösa blick? Men samtidigt inser du nu att du håller på att återerövra livets storhet."
The Atlantic

"Kondo frågar dig utmanande: finns det verkligen någon mening med alla dina saker? Driver de dig framåt, eller håller de dig kvar i det förflutna?"
USA Today

Marie »KonMari« Kondo är en japansk småföretagare i Tokyo. Hon hjälper sina kunder att förvandla de stökigaste lägenheter till oaser för att finna ro och inspiration. Ryktet om Kondos metod har gjort ett segertåg över världen. Nya kunder får acceptera att först ställa sig på den tre månader långa väntelistan. Konsten att städa är en internationell bestseller. Marie framträder regelbundet i japansk tv och i tidningar som Sunday Times och You Magazine har KonMari utnämnts till »städningens överlägsna härskarinna« och »prinsessan som gick ut i krig mot skräp och bråte«.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Konsten att städa : förändra ditt liv med ett organiserat hem. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Förändrar liv
  Karin, 20 december 2021

  Tack Marie för att du vägleder oss till att förändra våra liv. I det här fallet mitt. Viker mina kläder på ett helt annat sätt nu. De kläder jag har kvar efter att ha rensat. Tacksamhet! Läser om boken då och då, för att fylla på, komma ihåg, och komma på bana igen.

 2. Korrekturläsning, någon?
  Cirkanita, 8 januari 2020

  Intressant läsning med många nya infallsvinklar på organisation av ett hem (snarare än städning, skulle jag säga). Får ganska starka vibbar av feng shui, även om författaren tydligt distanserar sig från feng shui. Men... hur kan ett förlag ge ut en så uselt korrekturläst bok, om den över huvud taget är korrekturläst?

 3. Inspirerande städning
  Kibby, 31 december 2019

  Man behöver denna spark i baken för att inse att det jobbiga inte är att "städa" utan att ha förmågan att "städa bort" onödiga saker som bara tar plats.

 4. Det här är ingen bok om städning

  Det jag tyckte var lite roligt var tipsen om hur man rullar strumpor och tröjor. Jag börjar alltså positivt. Men städa, nej, boken handlar om att sortera och organisera sina ägodelar. Dammvippan på omslaget säger något annat än innehållet. Så blir boken mer och mer en ingång i ett shintoistiskt förhållningssätt som jag bara inte kan bejaka i min städning/organisation.

 5. Tänka städ på ett nytt sätt
  Anitabs, 19 november 2018

  Verkligen intressant att gå igenom sitt hem med ett nytt tänk. Inte arbeta rum för rum utan artikelgrupp för artikelgrupp t ex starta med ALLA kläder, allt linne, alla böcker osv. Läs den!

 6. Igångsättare!
  Anna, 28 februari 2018

  Lättläst och rolig bok som får fart på en - lusten att få "ordning på torpet" en gång för alla blev enorm. Hade fått 5 stjärnor om det inte var för att de språkliga missarna ibland störde läsningen.

 7. Konstig översättning
  Nils Fabian Tholin, 29 december 2017

  Jag hade svårt att ta till mig denna p.g.a. översättningen. Jag har svårt att köpa uttrycket "ordning på torpet" från en japansk författare. Den kändes lika personlig som en reseguidebok.

 8. blandade reaktioner inför boken
  GNn, 5 september 2017

  Skulle rekommendera den till en vän om de frågade efter den.. skulle inte trycka den i näven på någon. Detta är en livsstilsbok och inte en "städbok".
  Den som översatte boken var alltför inriktad på att det var en städbok, så han missade att det mer handlar om en process som får välstädat som resultat.
  Men visst, man granskar och väljer.. och sakar bort sånt man inte vill ha. Men målet är inte minimalistiskt eller down sizing..Men effekten blir oftast nåt åt det hållet.
  Ja, helt klart en annorlunda bok

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Marie Kondo