Slutet för alzheimer : Hur vi kan förebygga och motverka hjärnans nedbrytni (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
330
Utgivningsdatum
2018-08-31
Upplaga
1
Förlag
Penguin House
Översättare
Ulrika Junker Miranda
Originaltitel
The Endof Alzheimer's: The First Program to Prevent and Reve
Medarbetare
Reimers, Katja (form)
Dimensioner
215 x 140 x 20 mm
Vikt
512 g
SAB
Vefa
ISBN
9789163616143
Slutet för alzheimer : Hur vi kan förebygga och motverka hjärnans nedbrytni (kartonnage)

Slutet för alzheimer : Hur vi kan förebygga och motverka hjärnans nedbrytni

(17 röster)  |  Läs 4 recensioner
Kartonnage, Svenska, 2018-08-31

Slutsåld

Det har aldrig funnits något botemedel mot Alzheimers sjukdom. Förrän nu.

I Slutet för alzheimer presenterar forskaren Dale Bredesen en banbrytande flerstegsplan för att förhindra och hejda alzheimer genom att ge oss kontroll över de 36 faktorer som triggar sjukdomen. Resultaten av Bredesens studier är imponerande: nio av tio patienter mår bättre redan efter tre månader. Forskningen ger nytt hopp åt patienter, vårdare och läkare världen över.

Slutet för alzheimer bjuder på fascinerande inblickar i vetenskapen som kan rädda liv och för alltid förändra hur vi ser på Alzheimers sjukdom.

Dale Bredesen är läkare och en internationellt erkänd expert på Alzheimers sjukdom. Han är även bästsäljande författare och leder åtskilliga forskningsprogram vid välrenommerade amerikanska institut.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Slutet för alzheimer : Hur vi kan förebygga och motverka hjärnans nedbrytni. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ovanligt lättläst och intressant!
  K, 8 februari 2022

  En bok som ger hopp till alla som lever med eller på randen av alzheimers sjukdom. Ingen quick-fix just, men den erbjuder ett alternativ till "dimman". Jag har också lärt mig mycket om hjärnan och kroppens ämnesomsättning som jag inte redan visste. Bra att köpa boken, jag kommer att behöva återvända till den. Många lättfattliga tabeller och skriven på ett språk som gör att även vi som inte är vårdutbildade ändå på något sätt förstår. Rekommenderas.

 2. Utmärkt bok för lekmannen, pedagogiskt upplägg
  Anna Greta Rinman, 7 oktober 2019

  Den som är förhållandevis okunnig om de medicinska processerna bakom alzheimer får med denna bok en möjlighet att sätta sig in de komplicerade förhållandena mellan olika livsstilsmönster och ApoE genstatus. Men även fackmannen torde ha stor nytta av den, då rönen är färska. Det hoppfulla är att även om man ligger risigt til, vad beträffar risken att själv drabbas av denna sjukdom, så ges det här hopp om att man själv ska kunna vända det förlopp som leder till en utvecklad sjukdom. Detta förut... Läs hela recensionen

 3. Forskning som kan förändra världen

  Forskning som håller på att förändra världen, många pratar om Nobelprisnivå, även om det här bara är beskrivningen av de första 10 patienterna, men också beskrivning av deras långa grundforskning som ligger bakom. Och som också kommer att röra möjligheterna där man nu även får Parkinsson, MS, m fl att backa.
  En helt fantastisk bok !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. Välskriven. Trovärdig
  Min profil, 5 november 2018

  Jag är inte läkare eller har kompetens att avgöra trovärdigheten i det men verkar gedigen. Det tråkiga är att när man kontaktar institutet kostar det mkt för att få reda på var mottagningarna/läkarna finns i europa.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Dale Bredesen