Den nya mannen : om pojkar, män och slutet på könskampen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
309
Utgivningsdatum
2019-02-28
Förlag
Pagina
Medarbetare
Reimers, Katja (form)
Dimensioner
235 x 155 x 30 mm
Vikt
693 g
ISBN
9789163617683
Den nya mannen : om pojkar, män och slutet på könskampen (inbunden)

Den nya mannen : om pojkar, män och slutet på könskampen

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-02-28
103
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Mindre fysisk och psykisk ohälsa. Färre självmord. Mindre våld. Mindre stress. Färre skilsmässor och separationer. Färre finanskriser. Mindre fattigdom, krig och terrorism.

I Den nya mannen visar Viktoria Saxby, som har arbetat med jämställdhet i 25 år, hur (o)jämställdhet hänger ihop med allt från familjerelationer och personlig hälsa till ekonomisk tillväxt, befolkningsmängd och migration - ja, hela vår framtid. I motsats till mycket annat i jämställdhetsdebatten handlar den här boken inte om att skapa motsättningar mellan män och kvinnor. Det är nämligen hög tid att sluta tänka på jämställdhet som en maktkamp mellan könen .

Jämställdhet kräver en ny sorts maskulinitet. Det är först när fler män och pojkar får kunskap om de mörka baksidorna av dagens maskulinitetsnormer som en verklig förändring kommer att kunna ske. Den nya mannen är en hjälp på vägen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den nya mannen : om pojkar, män och slutet på könskampen
 2. +
 3. Ungdomar, sexualitet och relationer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ungdomar, sexualitet och relationer av Elisabet Häggström-Nordin, Chris Magnusson (häftad).

Köp båda 2 för 615 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Den nya mannen : om pojkar, män och slutet på könskampen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Ett effektivt och annorlunda angreppssätt
  Holger , 16 januari 2020

  Viktoria Saxby har skrivit en intressant bok om jämställdhet i världen. Andra författare inom detta ämnesområde brukar främst uppehålla sig kring skammen och vårt dåliga samvete för att jämställdheten inte kommit längre i dag. Viktoria Saxby tar ett annat perspektiv och visar på en rad positiva effekter som vi alla, både kvinnor och män, kan skapa genom att bygga samhällen, företag och organisationer mer jämställda. Ett effektivt och annorlunda angreppssätt från en person som har en gedigen e... Läs hela recensionen

 2. Relevant och nödvändig!
  ML, 21 mars 2019

  Fantastisk bok om jämställdhet med ett spännande perspektiv. Så klart att jämställdhet behöver inkludera en fundamental förändring av de förväntningar som ställs på pojkar och män. Tack till Viktoria Saxby för engagemanget i denna fråga!

Visa alla 2 recensioner