Strålmannen (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
435
Utgivningsdatum
2012-11-22
Förlag
Vulkan
Dimensioner
216 x 155 x 25 mm
Vikt
540 g
SAB
Lz Södergård, Anders
ISBN
9789163714191
Strålmannen (inbunden)

Strålmannen

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2012-11-22
269
 • Skickas från oss inom 3-6 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Strålmannen Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Ny reviderad upplaga!
Efter en kort stund skjuts dörrarna till rummet försiktigt åt sidan, och läkare Karin står åter i öppningen. Nu får jag veta. Skönt.
Nästan lite spännande. Men ser hon inte bekymrad ut? Även om det är mörkt i rummet tycker jag mig se en oro hos henne, och det skrämmer mig.
"Får jag tända?" frågar hon liksom trevande. "Jag skulle nämligen behöva stänga dörrarna om oss."
"Gör så", svarar jag, och direkt förstår jag att det hon har att säga är något jag inte vill höra. Hela hennes kroppsspråk talar för att det är så när hon långsamt rör sig och ser ut att tänka på hur hon ska framföra nyheten. Vad kan det vara? Tusen tankar bombarderar mig. Säg nu, säg nu, säg nu! Allt snurrar. Jag får en skymt av en gravallvarlig min, och den klär henne inte. Den oroar mig. Jag ser hur hon drar fram en pall och sätter sig intill sängkanten.
"Det såg inte så bra ut på röntgen", säger hon med en lätt suck och medlidande i blicken. Ett medlidande som jag upplever som obehagligt eftersom jag förstår att något hemskt ligger till grund för det.
"Nähä?" säger jag med en röst som inte riktigt bär. Säg nu, säg nu, säg nu!
"Man såg en förändring."
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Strålmannen
 2. +
 3. Cancerkampen : boosta dig med fysisk aktivitet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Cancerkampen : boosta dig med fysisk aktivitet av Anders Södergård (kartonnage).

Köp båda 2 för 538 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Strålmannen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Gripande resa som fick mig att tänka om.
  Eliana, 5 januari 2016

  Boken reste med mig överallt under en månad. Min sommar resa blev fylld av skratt, ryssningar i kroppen, tårar och väkte känslör. Fick lära mig inte bara nya termer och Anders specifika ordval från hans lekfulla ordboken men framförallt att livet är här och nu och ingen vet vad som kan hända imorgon .
  Det viktigaste av allt: Lev livet ! Det är allt vi har.
  Tusen tack "Strålmannen" ,
  Tack för den känslomässiga resan jag fick uppleva med din fantastiska bok :))

 2. Mycket läsvärd!
  Läkare och patient, 17 oktober 2012

  Anders Södergård har skrivit en bok om hur han som 25-åring med hela livet i famn, läkarstudent, atlet och körledare, drabbas av en allvarlig cancer som ställer hela tillvaron på ända. Södergård berättar i spännande detalj om vad som händer med honom, både i den yttre och i den inre världen. Han blandar den unge läkarstudentens fascination inför läkarvetenskapen med patientens känslor inför densamma. Södergård är en lysande berättare - det går knappt att lägga ifrån sig boken när man väl börj... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Anders Södergård

 • Cancerkampen : boosta dig med fysisk aktivitet

  Anders Södergård

  Att fysisk aktivitet kan förebygga cancer, det vet vi vid det här laget. Men visste du att motion även ökar dina chanser att klara av alla behandlingar och därigenom förbättra dina odds? Rörelse kommer dessutom att göra dig piggare, starkare och b...

 • Så mycket friskare : ingen ska behöva drabbas av en sjukdom som går att förebygga

  Anders Södergård

  NU SOM POCKET!Cancer och hjärt-kärlsjukdomar är de vanligaste dödsorsakerna i Sverige men fler än en miljon av dessa diagnoser hade enligt vetenskapliga studier kunnat förhindras. Läkaren Anders Södergård kommer att förändra din syn på hälsa, kost...