Carina och korpen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Carina trilogi (del 1)
Antal sidor
303
Utgivningsdatum
2015-03-10
Upplaga
1
Förlag
Augusta bokförlag
Dimensioner
207 x 135 x 15 mm
Vikt
445 g
SAB
Hc
ISBN
9789163761249

Carina och korpen

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2015-03-10
145
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Romanen börjar i slutet av 1600- talet då Anna föder Carina som oäkta barn till en överklasslyngel. En korpkoloni som bevittnar det tycks ge Carina märkvärdiga egenskaper. Bakom öronen har hon födelsemärken som ser ut som fåglar. Det har också den häst som morfar rider hem på efter kriget mot Ryssland vid Narva.Kyrkan och kungen har en ohelig allians. Prästerna informerar kungens knektar var det finns soldatämnen som kan tvångsrekryteras till armén. Som tack för detta får kyrkan hjälp av soldater att driva in tiondeskatten och att tvinga folket till kyrkan där kungens och kyrkans överhet predikas.
Timo är Carinas extrapappa. Han tvingas in i armen och får så småningom ett spionuppdrag i Ryssland. Där får han fort Tsarens förtroende och lever ett spännande liv med ohämmad lyx och erotik. Han upptäcker att Tsaren bygger en stor flotta krigsfartyg för att kunna slå sig ut till Östersjön där alla flodmynningar behärskas av Sverige.
Det kostar enorma summor i tullavgifter för det fartyg som vill ut på havet. Det tänker Tsaren ändra på.
Efter en feltolkning av Timos rapport blir han dömd till döden av kungen. Jagad av kungliga knektar och korrupta präster flyr familjen västerut och försöker ta sig till det folktomma Svenska Lappland. Tack vare Carinas märkliga egenskaper kommer de långt.

Mer än 100 lektörer (inte professionella utan vanliga läsare) har lovordat boken och väntar otåligt på del två som trycks i april 2014. Del tre är i redigeringsstadiet och beräknas vara klar före midsommar 2014
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Carina och korpen
  2. +
  3. Carina och Olga

De som köpt den här boken har ofta också köpt Carina och Olga av Sune Wikner (inbunden).

Köp båda 2 för 293 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sune Wikner