Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
120
Utgivningsdatum
2015-01-14
Upplaga
1
Förlag
Nederdal Produktion
Dimensioner
215 x 135 x 10 mm
Vikt
188 g
SAB
Vd
ISBN
9789163772641

Fri från psykofarmaka

(18 röster)  |   Läs 14 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2015-01-14

Slutsåld

Det är bara människor som medicinerat med psykofarmaka som verkligen vet hur livet kan kännas under medicinering, vid nedtrappning och när man avgiftats och är fri från psykofarmaka.

Boken Fri från psykofarmaka bygger på vanliga människors egna erfarenheter av och kunskaper om nedtrappning av psykofarmaka och ger användbara verktyg och råd om hur den som vill trappa ned på ett skonsamt och säkert sätt kan minska sitt psykofarmakaintag eller helt sluta med det.

Man får lära sig hur man undviker nedtrappningssymtom, vilka förberedelser man behöver göra innan nedtrappning och hur näring, sömn och rörelse påverkar ens mentala hälsa och balans.

Boken innehåller även nödvändiga genomgångar om SSRI, de psykiatriska diagnoserna och deras tillkomst, den psykiska ohälsans historia, vårt nuvarande sjukvårdssystem och hur alltsammans påverkar ens möjlighet till rätt hjälp.

Man får höra människor berätta sin historia, om sina erfarenheter av nedtrappning och om sina möten med psykiatrin. Man får möta människor som kämpat i motvind för att de trott på empatins läkande kraft och på att lyssna till människor i kris.

Till vänner och familj finns ett särskilt kapitel med råd om hur man kan stödja närstående som vill trappa ned och/eller helt sluta med sitt bruk av psykofarmaka.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 14 recensioner av Fri från psykofarmaka. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Oersättlig!
  lennart pihl, 27 januari 2018

  För mig som själv avslutat en lång behandling med psykofarmaka helt efter eget huvud (enligt behandlande läkare var det "bara att sluta direkt" - vilket gav hemska abstinensbesvär :( ) endast med hjälp av svårläst litteratur på engelska är denna bok mycket välkommen - lättläst och med enkla råd som kan göra en mycket besvärlig process genomförbar :). Hade sparat mig mycket lidande om jag läst den innan jag lydde läkarens råd! Enligt mitt förmenande är boken ovärderlig för den som själv vill s... Läs hela recensionen

 2. Ensidig med tvivelaktiga slutsatser
  Lola, 19 december 2017

  Ensidig och bygger på väldigt snäv forskning. Dessutom en stor portion konspirationsteori. Tyvärr gör det att innehåller inte går att tas på allvar för min del.

 3. En mycket viktig bok
  K , 11 oktober 2017

  Denna bok gav mig all den hjälp och kunskap jag så väl behövde i min nedtrappning av psykofarmaka.
  Jag är nu fri!

 4. Verkligen läsvärd
  Johanna, 11 oktober 2017

  En bok som ger mer kunskap om utsättningssymtom, erfarenheter av olika mediciner och vart man kan vända sig för stöd.
  Boken ger en överblick över vad mediciner kan orsaka för biverkningar i kroppen.
  Rekommenderas varmt!

 5. Lättläst! För den som vill trappa ner medicinering
  Hanna Elsa Maria Johansson, 31 december 2016

  Den här boken har hjälpt mig i min nedtrappning av min medicin. Har tidigare försökt flera gånger. Men infon i boken har hjälpt mig. Läknarna trappar ned medicinen för mycket om de ens är villiga att hjälpa dig, ta lite i taget. Lyssna på dig själv och tro på din egen kraft och acceptera det du känner. Medicin bara dämpar våra känslor. Vi är människor och ska ha känslor, vi behöver snarare hjälp med hur vi ska lyssna till dom och ta oss igenom eller läka. Boken ger ett nytt perspektiv på medi... Läs hela recensionen

 6. Besvikelse över bokens ensidiga attityd
  flyfree, 25 april 2016

  Besviken. Författaren framställer antidepressiva läkemedel som något helt igenom "ont" och till och med skadligt. Saknar en nyanserad bild. Den ensidiga bilden, som till stor del motsäger mina egna samt närståendes erfarenheter, gör dessvärre att jag får svårt att ta innehållet på allvar. Ätit antidepressiva läkemedel under lång tid med långt bättre resultat än jag trodde var möjligt. Jag är inte okritisk, jag är medveten om läkemedelsföretagens girighet och undanhållande av diverse sanningar... Läs hela recensionen

 7. Denna bok hjälpte mig så mycket.
  Monika Olin, 6 april 2016

  Alla som äter psykofarmaka tex ssri, lugnande eller insomning borde läsa denna bok. Det är en lättläst och informativ bok i ämnet att sluta med dessa mediciner. Sjukvårdens kunskap är många gånger bristfällig då det gäller utsättningssymtomer. Även familjemedlemmar till den som vill/håller på att sluta med dessa mediciner har utbyte av att läsa denna bok. Det ger dem förståelse och kunskap om alla symtomer som kan uppstå vid uttrappningen. Boken lugnade mig mycket då jag trappade ut.

 8. En mycket viktig bok!
  Ulla-Stina Rask, 29 mars 2016

  Anna Nederdal har skrivit en mycket viktig bok. Förskrivningen av psykofarmaka (antidepressiva, lugnande, sömnmedel m m) sker idag ganska urskillningslöst, ofta av allmänläkare i primärvården som saknar specialistkunskap på dessa områden. Boken "Fri från psykofarmaka" ifrågasätter detta förhållande och visar på att fysiska besvär ofta misstolkas som psykiska, bland annat på grund av tidsbrist och bristande resurser i primärvården. Även inom psykiatrin är medicin oftast den första utväg som fö... Läs hela recensionen

 9. informativ bok

  Jag tycker boken är mycket lättläst och informativ. Den ger hopp om att man kan leva ett normalt liv . Anhöriga och sjuka har glädje av boken.

 10. Mycket efterlängtad bok!
  Thomas Arvidsson, 22 december 2014

  Äntligen en efterlängtad handbok i konsten att trappa ner och bli fri från psykofarmaka. I den här boken har Anna Nederdal samlat erfarenheter från ett stort antal människor som ger sina tips. råd och erfarenheter hur man lyckas på bästa sätt.
  Boken innehåller också information om psykiatriska diagnoser, psykiatrins historia, teorierna bakom varför psykofarmaka används vid psykiska besvär och om många biverkningar och nackdelar med medicinering med psykofarmaka.
  Detta är en efterlän... Läs hela recensionen

 11. Lättläst och mångsidig bok om psykofarmaka
  Ann-Christin Willenius, 14 december 2014

  En lysande och lättläst bok som på ett enkelt sätt belyser olika saker om psykiatri och mediciner. En mycket läsvärd bok där författaren på vetenskaplig grund påvisar att lyckopiller inte är lösningen på allt. Hon berättar och förklarar hur utsättningssymtom kan vara och ger goda råd på vägen. Den som är fast i "lyckopiller" och andra starkare preparat känner sällan till vad de medicinska effekterna är på lång sikt. Utöver detta "spränger" hon bland annat Serotonin tesen och ger tips om mera... Läs hela recensionen

 12. Boken som kan rädda liv
  Ewa Sjöholm, 13 december 2014

  Statistiken visar att ungefär var tionde svensk kvinna äter antidepressiv medicin. Adderar man sen alla andra - män, kvinnor och barn - med eller utan psykiatriska diagnoser som regelbundet äter neuroeleptika, lugnande och sömnmedel så blir summan av antalet utfärdade recept av psykofarmaka hisnande. Är vi verkligen så sjuka? Och hur mår man om man vill sluta - om man märker att man snarare mår sämre av den psykofarmaka man blivit föreskriven? Hur bär man sig åt för att sluta på det sätt som... Läs hela recensionen

 13. Lättläst och sann
  Hansi Cross, 9 december 2014

  Äntligen en bok som visar fram sanningar kring psykiatrins arbetsmetoder och där vi får ta del av patienternas verklighet. Inte så sällan ignoreras och skjuts dessa undan när psykiatrin själva ska skryta med hur fantastiskt bra och vetenskaplig den är. På ett rakt och lättläst vis får vi veta bl a att det inte finns någon som helst bevisad vetenskap bakom det säljande argumentet "Den kemiska obalansen i hjärnan" och får höra patienterna själva berätta om dom mängder av biverkningar som läkeme... Läs hela recensionen

 14. Äntligen en bra bok om SSRI och dess baksidor
  Per O, 9 december 2014

  Anna Nederdal har skrivit en utmärkt bok som på ett bra och pedagogiskt sätt belyser de baksidor som det allt mer frikostiga användandet av SSRI och andra antidepressiva mediciner skapar för sina användare. Anna belyser på ett mycket målande sätt varför SSRI inte är den problemfria lösning på depressioner som media och en närmast unison läkarkår beskriver det som. Här får man en god helhetsbild om vilket helvete det kan innebära för den enskilde personen och hur totalt handfallna och okunnnni... Läs hela recensionen

Visa alla 14 recensioner