Så många farväl (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
365
Utgivningsdatum
2015-05-28
Upplaga
1000
Förlag
Talluddens Förlag
Dimensioner
216 x 146 x 33 mm
Vikt
518 g
SAB
Hc
ISBN
9789163782787
Så många farväl (inbunden)

Så många farväl

(4 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden, Svenska, 2015-05-28
252
 • Skickas inom 7-10 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Året är 1907. Höstmörkret sänker sig så sakta över Lur i Norra Bohuslän och dagens arbete är över för pigan Hedda, när det plötsligt knackar på dörren. Det är Tater-Ludvig som kommit för att be om hjälp då en ung kvinna ligger i födslovåndor uppe i Snarsmon, en samling med backstugor i Bullareskogen dit Resandefolket tagit sin tillflykt.
Efter att Hedda är åter i Lur kommer hennes far oväntat och hämtar hem henne. Hedda blir orolig att breven från Wilhelm, som hon är hemligt förlovad med, inte skal nå henne. De har båda drömt om ett gemensamt liv i Amerika och Wilhelm har rest i förväg för att arbeta ihop pengar till en båtbiljett åt henne.
I boken får vi sedan följa Heddas liv och hennes kamp för sina barn och de ibland så svåra livsvillkor som rådde under 1900-talets början. Främst utspelar sig handlingen på ön Resö i Bohuslän, men Hedda tar oss även med till Strömstad och Göteborg.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Så många farväl
 2. +
 3. Atlas: Historien om Pa Salt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Atlas: Historien om Pa Salt av Lucinda Riley, Harry Whittaker (inbunden).

Köp båda 2 för 491 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Så många farväl. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket bra bok!
  Kristina , 14 december 2018

  Den var mycket intressant ur ett historiskt perspektiv med fängslande miljöer och personskildringar. Sedan var den oväntat mycket spännande och det var svårt att slita sig från boken. Läs den!

 2. LÄS !!
  Torill-K, 12 februari 2018

  En bok man inte ville sluta läsa. En fantastisk berättelse. Jag rekommenderar denna bok til alla. Jag kunde leva mig in i glädjen, sorgen, dofterna.....

 3. Läs!!!
  Birgitta Hellman, 27 februari 2016

  En helt fantastisk bok. En sån där bok som jag inte ville att den skulle ta slut...... Översteg alla förväntningar!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Nena Olin

 • Mira en sommarkatt

  Nena Olin

  Boken handlar om kattungen Mira som en dag hämtas av en barnfamilj som tar med henne till sin stuga på landet. Där får hon en härlig sommar, men när hösten kommer far familjen till stan och lämnar Mira kvar. För Mira slutar det ändå lyckligt. Då b...