Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
LasseMajas detektivbyrå (del 2)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
80
Utgivningsdatum
2002-07-01
Upplaga
1. uppl.
Förlag
Bonnier Carlsen AB
Medarbetare
ÅHLBERG, GUDRUN, 1921-
Illustratör/Fotograf
Helena Willis
Dimensioner
150 x 120 x 5 mm
Vikt
200 g
SAB
Hcf
ISBN
9789163820762
LasseMajas detektivbyrå: Hotellmysteriet (inbunden)

LasseMajas detektivbyrå: Hotellmysteriet

(12 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2002-07-01

Slutsåld

På själva julafton tar den fina familjen Åkerö in på stadshotellets svit i Valleby. Med sig har de sin ytterst värdefulla ögonsten - en kinesisk äppeltax. Hotelldirektören lovar familjen en minutiös omsorg om hunden, men så händer det som inte får hända. Äppeltaxen är spårlöst försvunnen! LasseMajas detektivbyrå blir inkopplad på ett knepigt fall.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av LasseMajas detektivbyrå: Hotellmysteriet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. lassemajas detektibyrå ||martin widmark||
    kevinhedin, 19 april 2007

    den är helt ok! jag har läst den!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om LasseMajas detektivbyrå: Hotellmysteriet

Övrig information

På själva julafton tar den fina familjen Åkerö in på stadshotellets svit i Valleby. Med sig har de sin ytterst värdefulla ögonsten en kinesisk äppeltax. Hotelldirektören lovar familjen en minutiös omsorg om hunden, samtidigt som han är i full färd med att förbereda hotellets traditionella julfirande. Så händer det som inte får hända, äppeltaxen är spårlöst försvunnen! Lasse och Maja blir inkopplade på ett knepigt fall. Mycket tyder på att någon ur hotellpersonalen kan ha haft ett finger med i spelet. Men det är också något välbekant med den fina familjen i rum nummer tretton frågan är vad?

Vi människor är mycket olika varandra och i deckarnas värld är varje individuell egenhet guld värd. Lasse och Maja möter ett mustigt persongalleri i denna pusseldeckare för barn. De fogar bit till bit för att i slutändan kunna se helheten. På samma sätt gör läsaren. Dessutom är deckare märkligt lättlästa och passar därför nybörjarläsarna.

Martin Widmark debuterade 2000 med Att fånga en tiger, illustrerad av Joakim Lindengren. Nu har han skrivit spännande, roliga och intelligenta deckare för barn. Ungefär som Vi fem-böckerna, fast mer lättlästa och för lite yngre läsare. Hotellmysteriet och Diamantmysteriet är de två första fristående delarna i en planerad serie pusseldeckare som alla utspelar sig i och omkring den lilla staden Valleby. Efterhand blir vi som läsare väl bekanta med både staden och dess invånare. Och vi får mycket god hjälp av illustratören Helena Willis, som fångar både miljö och människor med alla sina uttrycksfulla bilder i dessa rikt illustrerade kapitelböcker.