Kristine! (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
96
Utgivningsdatum
2003-02-01
Förlag
Bonnier Carlsen
Illustratör/Fotograf
Filippa Widlund
Illustrationer
ill.
Dimensioner
227 x 140 x 13 mm
Vikt
220 g
SAB
Hc,u
ISBN
9789163826665
Kristine! (inbunden)

Kristine!

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2003-02-01

Slutsåld

När Kristines pappa börjar bevakas av nazisterna, förstår familjen att det är dags att flytta. De far till kusten, där Kristine skapar en ny vardag, lär sig simma och börjar i ny skola. Vid hennes sida finns hunden Nero. En lättillgänglig och viktig vardagsberättelse om en liten flicka som lever i andra världskrigetsTyskland.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Kristine!. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. om världskrig och vardag - för barn
    Ingrid, 1 februari 2005

    En bok som gör europeisk 1900-talshistoria tillgänglig för barn. Och som hittar balansen mellan de stora processerna och den lilla vardagen. Min nioåring tyckte mycket om boken.

  2. Skratt och spänning!
    binko, 20 oktober 2004

    Kristine! är en varm, humoristisk och spännande bok. Den bästa i genren!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Monika Thormann

Övrig information

Kristine är en pigg och modig tjej som växer upp på en båt i Berlin vid andra världskrigets utbrott. Tillsammans med sin älskade hund Nero är hon med om äventyr; både roliga och lite otäcka. Familjen tvingas fly från sitt hem på båten eftersom pappan tagit arbete på ett bygge av ett fartyg som ska föra judar ut ur landet. Pappan har tagits till förhör och de förstår att de är bevakade.Den nya båten som de kommer till ligger vid kusten och där lär sig Kristine simma, och så får hon gå i skolan. När hon hittar på upptåg blir mamma arg. Då rymmer Kristine! Men inte så långt, bara hem till klasskompisen Brigittes hus. Det här är en lättillgänglig och viktig vardagsberättelse med allvarliga undertoner då den skildrar en tid i vår historia då många var rädda. Författaren ger en trovärdig bild av hur det kunde vara att leka, gå i skolan och fundera över tillvaron i 1930/40-talets Tyskland.Boken passar mycket bra i undervisning.Kristine! tilldelades hederspris i Bonnier Carlsens manustävling, tema historia.Illustratören heter Filippa Widlund.