Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2015-05-04
Upplaga
1
Förlag
Bonnier Carlsen
Originaltitel
Liten
Medarbetare
Thunell, Lena (form)
Illustratör/Fotograf
Stina Wirsén
Dimensioner
155 x 215 x 5 mm
Vikt
209 g
SAB
Hci
ISBN
9789163884627
Liten (inbunden)

Liten

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2015-05-04
119
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
"Du är liten. Du är fin. Dig får man inte skrämma. Dig får man aldrig knuffa eller slå. Så är det. Den som är Stor ska ta hand om sin Liten."

Liten är en långörad figur vars tillvaro är stretig med mycket bråk. Hemma hos Liten är det många dagar som inte är glada. Det blir farligt igen och igen. De borde ta hand om Liten är själva så ledsna att de inte ser Liten. Bara grannen finns som tillflykt i stormen. Men så till slut, efter flera försök att trösta sig själv, tar Liten mod till sig att berättar allt för Fröken på förskolan som hjälper Liten till fler glada dagar.

Boken om Liten är en allvarlig men hoppfull berättelse om hur det kan vara att vara Liten i en ledsam hemmiljö. Berättelsen är framtagen i samarbete med Brottsoffermyndigheten inom ramen för projektet "Jag vill veta" och syftar till att informera barn om sina rättigheter. Med fingertoppskänsla fångar Stina Wirsén en angelägen fråga för både stora och små.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Liten. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Så stark i sin enkelhet...
    Anna-Karin Häggström, 5 december 2016

    Som socialsekreterare kan jag tycka att detta är en bok som ska finnas i alla förskolor, skolor och socialtjänster. Den är så viktig. Och om detta må vi berätta. Och läsa om. Och läsa för.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Stina Wirsén