Förstörda bevis (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Scoopet (del 1)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
101
Utgivningsdatum
2018-06-04
Förlag
Bonnier Carlsen
Medarbetare
Thunell, Lena (form)
Illustratör/Fotograf
Kim W Andersson
Dimensioner
205 x 150 x 15 mm
Vikt
261 g
SAB
Hcg
ISBN
9789163899102
Förstörda bevis (kartonnage)

Förstörda bevis

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Kartonnage,  Svenska, 2018-06-04
139
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Martin Widmark och Erik Fichtelius skapar tillsammans en ny bokserie med fokus på ungas rätt att granska och påverka sin omvärld. Häng med när en grupp 11-åringar startar en egen nättidning, som får konsekvenser de aldrig kunnat ana. En bok att prata om, och inspireras av, för alla som gillar att skriva och skapa egna berättelser!

Femteklassarna Hugo och Maryam är bästa kompisar och flitiga besökare i Sturebergsskolans skolbibliotek. En dag bestämmer rektorn att skolan ska spara pengar, biblioteket ska stängas och bibliotekarien sparkas!

Maryam och Hugo drar igång en namninsamling för att protestera mot beslutet, men trots att flera hundra personer skriver på händer ingenting. De vuxna i kommunhuset, på lokalradion och lokaltidningen har inte tid att lyssna.

Tillsammans med Johanna, som också går på skolan, startar en kompisarna istället Scoopet, en tidning på nätet, och börjar sprida nyheten om nedläggningen på egen hand.

Snart uppmärksammas gängets nyhet i lokalradion, som ber att få en kommentar ifrån kommunalrådet, alltså han som styr över pengarna i kommunen. Vad ska egentligen de sparade pengarna från skolbiblioteket användas till? Något verkar skumt! En skandal nystas upp och Hugo, Maryam och Johanna hamnar mitt i en spännande nyhetsrapportering där det inte alltid är helt lätt att veta vad som är nyheter, sanning eller åsikter ...

Den ständigt lika kreative och nyfikne Martin Widmark (LasseMajas detektivbyrå) har teamat ihop sig med Erik Fichtelius (journalist). Tillsammans har de tagit initiativ till ett projekt som riktat till mellanstadieläsare tar upp vad journalistik är, hur man kan påverka och granska sin omvärld och hur man förhåller sig till källkritik. En bok att sträckläsa och inspireras av!
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Förstörda bevis
  2. +
  3. Musse & Helium. Uppdrag på djupt vatten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Musse & Helium. Uppdrag på djupt vatten av Camilla Brinck (inbunden).

Köp båda 2 för 288 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Förstörda bevis. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bildande bok
    Rebecka Nyman @_enbokiveckan_ (Mariefred), 22 september 2022

    Överlag en bildande bok och en berättelse som på ett skönlitterärt sätt låter barn få ta del av nyttig lärdom, bland annat vikten av att vara källkritisk. Jag gillar hur olika delar som påverkar inkluderas och visar på hur det finns vissa som bestämmer mer än andra. Samtidigt känns bilden som visas av apparaten bakom beslutsfattande samt de som får ta del av besluten inte helt positiv. Den sprider inte riktigt en positiv känsla över exempelvis kommuners hantering i vissa lägen. Tyvärr finns d... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna