Förstörda bevis (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Scoopet (del 1)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
101
Utgivningsdatum
2018-06-04
Förlag
Bonnier Carlsen
Medarbetare
Thunell, Lena (form)
Illustratör/Fotograf
Kim W Andersson
Dimensioner
15 x 205 x 150 mm
Vikt
261 g
SAB
Hcg
ISBN
9789163899102
Förstörda bevis (kartonnage)

Förstörda bevis

Kartonnage Svenska, 2018-06-04
136
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Martin Widmark och Erik Fichtelius skapar tillsammans en ny bokserie med fokus på ungas rätt att granska och påverka sin omvärld. Häng med när en grupp 11-åringar startar en egen nättidning, som får konsekvenser de aldrig kunnat ana. En bok att prata om, och inspireras av, för alla som gillar att skriva och skapa egna berättelser!

Femteklassarna Hugo och Maryam är bästa kompisar och flitiga besökare i Sturebergsskolans skolbibliotek. En dag bestämmer rektorn att skolan ska spara pengar, biblioteket ska stängas och bibliotekarien sparkas!

Maryam och Hugo drar igång en namninsamling för att protestera mot beslutet, men trots att flera hundra personer skriver på händer ingenting. De vuxna i kommunhuset, på lokalradion och lokaltidningen har inte tid att lyssna.

Tillsammans med Johanna, som också går på skolan, startar en kompisarna istället Scoopet, en tidning på nätet, och börjar sprida nyheten om nedläggningen på egen hand.

Snart uppmärksammas gängets nyhet i lokalradion, som ber att få en kommentar ifrån kommunalrådet, alltså han som styr över pengarna i kommunen. Vad ska egentligen de sparade pengarna från skolbiblioteket användas till? Något verkar skumt! En skandal nystas upp och Hugo, Maryam och Johanna hamnar mitt i en spännande nyhetsrapportering där det inte alltid är helt lätt att veta vad som är nyheter, sanning eller åsikter ...

Den ständigt lika kreative och nyfikne Martin Widmark (LasseMajas detektivbyrå) har teamat ihop sig med Erik Fichtelius (journalist). Tillsammans har de tagit initiativ till ett projekt som riktat till mellanstadieläsare tar upp vad journalistik är, hur man kan påverka och granska sin omvärld och hur man förhåller sig till källkritik. En bok att sträckläsa och inspireras av!
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Förstörda bevis
  2. +
  3. Scoopet samlingsvolym. Förstörda bevis ; Mordbranden ; Trollfabriken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Scoopet samlingsvolym. Förstörda bevis ; Mordbr... av Martin Widmark, Erik Fichtelius (kartonnage).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna