Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
314
Utgivningsdatum
2017-05-12
Upplaga
1
Förlag
OrdKanalen AB
Medarbetare
Bjarneborg, Eva-Lena (form)
Dimensioner
210 x 146 x 20 mm
Vikt
509 g
SAB
Hc
ISBN
9789163921315
Nästan en familj (häftad)

Nästan en familj

(4 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad, Svenska, 2017-05-12
190
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kort om handlingen:

I centrum av berättelsen står Petra, Jonas och Nova, vars öden möts i Göteborg.

Petra kallar sig evighetssingel och är rädd att komma för nära män som hon dejtar. Men mest skrämmande är den genomskinlige mannen i hennes fåtölj.

Jonas är nybliven tvillingpappa och odlar livsfilosofiska tankar - tills en omskakande händelse förändrar tillvaron helt.

Sedan Nova var liten kan hon lystra efter faror som en hare. Men faror kan närma sig ljudlöst. När hon råkar avslöja en hemlighet öppnas nya perspektiv.

Det är omöjligt att förutse om Petra, Jonas och Nova kommer att växa tillsammans eller låta sig överskuggas när vardagen övergår i något annat.

Om boken:

"Nästan en familj" är en relations- och utvecklingsroman med psykologiskt djup och övernaturliga inslag. Läsaren kommer riktigt nära karaktärerna och dessa mystiska händelser i Göteborg.

Om författaren:

Eva-Lena föddes 1963 i Göteborg, där hon arbetar som teknisk skribent. Hennes intresse för vardagspsykologi och -filosofi, liksom att hon är synsk och har mediala förmågor, har inspirerat till handlingen i denna roman.

Ur lektörsutlåtandet från AC Collin:

"Hon verkar ensam och sökande. Det här skapar en melankolisk känsla, en blå ton genom berättelsen. Det finns ett mörker under ytan som får mig att tänka på filmatiseringen av "Låt den rätte komma in", och det är inte illa."

Utdrag ur läsarrecensioner:

"Man märker att författaren är intresserad av och har förståelse för hur det ena leder till det andra. Detta är ingen bok som man skummar igenom. Där finns många tankar och tänkbara förklaringar till mänskliga reaktioner i sig och till hur en upplevelse kan dana vårt agerande i relation med andra och hur våra val kan leda oss på avvägar - eller ge oss tillfredsställelse och glädje i livet. En bok med spänning, djup och insikter."

"En bok att sluka! Suget att fortsätta läsa finns hela tiden där, likaså nyfikenheten om vad som finns bakom hörnet. Det är en spännande historia om livet. Boken rekommenderar jag varmt till andra, och jag hoppas på ytterligare en roman."

Fler omdömen finns på OrdKanalen.com. Externa recensioner och omdömen: Binas books, Jennies boklista
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Nästan en familj
 2. +
 3. Koka björn

De som köpt den här boken har ofta också köpt av Mikael Niemi (inbunden).

Köp båda 2 för 389 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Nästan en familj. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Spännande
  Villivonkansbooks (Örebro), 10 oktober 2017

  Petra är evig singel och rädd för att släppa män nära. Jonas är nybliven pappa till tvillingar. Sen Nova var liten kan hon lystra efter faror likt en hare. I berättelsen möts deras öden i Göteborg.
  Nästan en familj är lätt att komma in i. Jag blir genast indragen i historien och den flyter på bra, boken är mycket snabb och lättläst. Handlingen sticker ut och känns ny, det är trevlig och spännande läsning, men ändå blir jag inte riktigt så fast i den som jag önskat.

 2. En bra historia
  Rikard H , 23 augusti 2017

  Jag gillar boken för den har både mystik och en spänning som fängslar.
  Skulle gärna läsa en fortsättning. Tack för 2 veckor med bra läsning.

 3. Mycket välskriven och fängslande
  Åsa Magnusson, 26 juni 2017

  Mycket välskriven och spännande, Jag sträckläste halva boken, Händelser vävs in i varandra. Svårt att skriva något om innehållet utan att avslöja för mycket. En debutroman som förtjänar uppmärksamhet.

 4. En banbrytande roman!
  Therese B , 11 maj 2017

  Jag har aldrig läst en sån här roman innan. Den är speciell! Och med det menar jag att den har en fin tankemening, en röd tråd, genom hela boken som får mig som läsare att stanna upp och ta till mig dessa små insikter som jag tar med mig och får behålla för alltid. Och det är på riktigt.
  Boken är spännande och jag vill läsa mer. Jag rycks med i berättelsen och jag är nyfiken på vad som kommer att ske. Den berör ämnen som intresserar mig och jag faller in i historien på ett magiskt sätt. A... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Nästan en familj