Minotauros Tårar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
260
Utgivningsdatum
2019-01-10
Förlag
Nurret bokförlag
Dimensioner
190 x 130 x 15 mm
Vikt
313 g
SAB
Hc
ISBN
9789163930607
Minotauros Tårar (häftad)

Minotauros Tårar

Häftad,  Svenska, 2019-01-10
126
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Finalist i Selmapriset 2015.

Walter har flytt sitt förflutna i över sjuttio år och skjutit på saker han lovat sig själv att göra men inte mäktat med. Men det går inte längre, cancern tär på hans kropp och det kommer snart att vara för sent. Han måste ta sig ner till Kreta igen och det blir till en resa som lika mycket är en färd tillbaka i Walters liv. Minnen från andra världskriget kommer tillbaka med full kraft. Är den före detta så folkkäre företagsledaren verkligen den han utger sig för att vara?

Jagad av döden och en journalist med en helt annan bild av Walter blir det en kapplöpning med tiden för att till slut hinna konfrontera det han fruktat. Den lilla statyetten av Minotauros bränner i hans hand, är hans strävan ens möjlig eller är det bara en naiv önskan? Vad hände egentligen där nere på Kreta för sjuttio år sedan? Svaret ligger och väntar långt inne i de labyrintliknande gångarna i bergen vid Gortyna där Georgios fortfarande lider kval av det som hände under tyskarnas ockupation av ön.

Minotauros Tårar är, med avstamp i den mytologiska historien om Minotauros, en berättelse om brott och straff och vem som är ond eller god. Två män på var sin sida om en makaber krigsförbrytelse, ett offer och en förövare, eller döljer det sig mer under ytan?

"... en spännande och välskriven roman med många bottnar. Berättelsen håller ett bra tempo, spänningsläget upprätthålls fram till sista sidan och 'Minotauros tårar' är definitivt en bladvändare som det är svårt att lägga ifrån sig. Det historiska perspektivet ger ett extra djup till berättelsen ..."
Elisabeth Brännström, Tidningen Kulturen

""Det var fängslande läsning; en episk, tankeväckande, gripande historia ... Det är ett sådant manus man vill läsa flera gånger och prata om med andra. Det kommer helt klart till liv på ett väldigt explosivt sätt i de imponerande och tekniskt otroligt skickligt skrivna krigsscenerna."
Jenny Bäfving, lektör

Ny utgåva.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Minotauros Tårar
  2. +
  3. Studie i mänskligt beteende

De som köpt den här boken har ofta också köpt Studie i mänskligt beteende av Lena Andersson (inbunden).

Köp båda 2 för 225 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Maths Nilsson