Flugan på näsan
Fler böcker inom
Format
Spiral
Språk
Svenska
Serie
Kort och kul (del 1)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
45
Utgivningsdatum
2019-03-31
Upplaga
1
Förlag
Kingas LovelyTM
Illustratör/Fotograf
Kinga Andersson
Dimensioner
210 x 148 x 8 mm
Vikt
144 g
SAB
Hcf
ISBN
9789163945908
Flugan på näsan

Flugan på näsan

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Spiral, Svenska, 2019-03-31

Slutsåld

Kinga Andersson har, tack vare sitt arbete med lågstadieelever och senare även arbete i ett grundskolebibliotek, upptäckt ett behov. Nämligen att utbudet av versalböcker och extra lätta böcker var alldeles för snålt.

En del nya läsare hade dessutom lite svårt med övergången från versaler till gemener. Då föddes tanken på att smyga in riktigt stora gemener i en bok skriven med versaler. Ett trick att lura hjärnan till att vänja sig vid gemener. Ska det funka, måste det finnas fler böcker skrivna på samma sätt och då var det givet att det skulle bli en serie. Den fick heta KORT och KUL, VERSALER mm

Den allra första boken i serien heter Flugan på näsan. Böckerna kommer inte ha någon annan koppling till varandra än att de är skrivna med versaler och har inslag av gemener, samt att de ingår i serien KORT och KUL. De handlar om olika ämnen för att passa många olika lässmaker.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Flugan på näsan. Sätt ditt betyg »
 1. Genomtänkt och lättläst med ett stänk av humor.
  Boktanten, 6 januari 2020

  Recensionen gäller både denna boken och boken Flugan på näsan.

  De här två böckerna är de första i serien KORT och KUL, VERSALER mm. De är främst avsedda för barn som håller på att lära sig läsa men funkar lika bra som högläsning för de yngre barnen. I mitt fall har min dotter "läst" dem tillsammans med barn i åldern 1-3 år på förskolan där hon jobbar.
  ♦️
  Barnen tyckte det var kul med flugan som försökte hitta någonstans att sitta och allt tokigt som hände då. Läs hela recensionen

 2. Pedagogiska och lättlästa
  @bettan_bokprataren (Örebro), 2 oktober 2019

  Böckerna är väl genomtänkta, det är lättlästa böcker för nybörjare i läsning, med lagom mycket text och med bra bilder som förstärker läsningen.
  Dessutom tycker jag mycket de pedagogiska bilderna som finns i bildgalleriet, de på näsor, som finns i slutet av boken Flugan på näsan. Del 2 heter Monstret är rädd
  Läs mer på https://bokprataren.blogspot.com/2019/10/barnserie-for-lasinlarning-flugan-pa.html

 3. Bra bok när man tränar läsning.

  Väldigt bra bok för barnet som ska eller håller på att lära sig att läsa. Stor och enkel text och en text med lite humor som överraskar.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Kinga Andersson