Brytning : en politisk spänningsroman (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
416
Utgivningsdatum
2018-03-22
Upplaga
1
Förlag
Senika Förlag
Originaltitel
Brytning - en politisk spänningsroman
Medarbetare
Förste, Anki (form)
Dimensioner
215 x 135 x 25 mm
Vikt
485 g
SAB
Hc
ISBN
9789163967559
Brytning : en politisk spänningsroman (häftad)

Brytning : en politisk spänningsroman

(4 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad,  Svenska, 2018-03-22
199
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Miljöminister Berit Andersson är Förenade Grönas partiordförande sedan tre år tillbaka. Hon känner sig allt säkrare i rollen men hot och angrepp i media tär på krafterna. Hon kritiseras även internt och hennes förre rival om partiledarskapet vill hämnas. När ett företag ansöker om att få starta uranbrytning i Granmarks kommun passar han på. Berit inser att en kampanj pågår för att få Granmarks kommun att säga ja till uranbrytning. Berit misstänker en intern läcka och någon hon inte känner håller henne under uppsikt. Och på vems sida står egentligen hennes statssekreterare?

Romanen handlar om politiska konflikter, personliga motsättningar, hot och mediedrev men också om människors engagemang och drivkrafter. Romanen knyter an till aktuella frågor, som den om svensk uranbrytning. Monika Selahn har arbetat i Regeringskansliet under sex olika ministrar. Hon har även egen erfarenhet av att vara politiskt förtroendevald. Romanen ger en inblick i arbetet i departementen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Brytning : en politisk spänningsroman
 2. +
 3. Bestseller

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bestseller av Pascal Engman (inbunden).

Köp båda 2 för 288 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Brytning : en politisk spänningsroman. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Maktspel
  Marita Ljung, 9 augusti 2018

  Spännande, intressant och lärorik för den som vill veta mer om hur inre partiarbete och regeringsarbete kan gå till. Sträckläste den,

 2. En viktig politisk berättelse med stor aktualitet
  Åke Dahlberg, 13 juli 2018

  En riktigt bra bok med en trovärdig historia och fint tecknade personporträtt. Berit imponerar, medan Morgan verkar vara en slarver och inte helt ovanlig i statssekreterarkretsen. Sören, som representant för ett aggressivt näringsliv, finns säkert också i verkligheten. Men han kommer lindrigt undan och kanske återspeglar det svårigheterna att komma åt korruptionen i dagens samhälle.

 3. Stark debutroman
  Börje Jonsson, 10 maj 2018

  Jag har läst den politiska spänningsromanen BRYTNING av Monika Selahn och jag måste säga att jag är imponerad.

  Romanen har ett bra driv med vilket jag menar att handlingen flyter på i ett lagom snabbt tempo. Miljöskildringarna både vad gäller arbetet på ett departement och den yttre miljön i Stockholm är fina med lagom mycket detaljer för att det ska bli levande. Personerna skildras också trovärdigt även om uppdelningen i goda och onda kanske blir alltför tydlig tidigt i boken. Ett b... Läs hela recensionen

 4. Spännande från början till slut

  Jag sträckläste boken. Det måste betyda att ordet "spänningsroman" stämmer för boken. Den är väldigt lättläst och igenkänningsfaktorn är stor för oss som verkat i Stockholms centrala delar, både geografiskt och politiskt.

Visa alla 4 recensioner