Där vi en gång var (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
44
Utgivningsdatum
2019-01-24
Upplaga
1
Förlag
Lindofinn
Originaltitel
Där vi en gång var
Medarbetare
Lindeberg, Ingrid (foto)
SAB
Hc
ISBN
9789163988608
Där vi en gång var (inbunden)

Där vi en gång var

Inbunden Svenska, 2019-01-24
489
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Tillbaks till 1950- och 60-talet och livet i förorten. Följ med till en värld av hemmafruar, bagare, tobakshandlare, barn, lek, allvar och drömmar. Där vi en gång var är en bilderbok för vuxna där då möter nu.

Följ med till gungparken, till drömmen att bli utvald, tillbaks till skolkorridorer och matsalskö, till inköpsvåndan i tobaksaffären och Peggy Fleming, till röda fjädernyran, till kärlekstörst, till dunsande buteljer och draggande brandmän.

Där vi en gång var är boken som föddes ur en fotopromenad i barndomens kvarter och snabbt utvecklades till något mer allmängiltigt. Det blev en berättelse om livet, om vardagsdramer fyllda av doft och ljud, lycka och olycka.

Novellerna utspelar sig på 1950- och 1960-talet fram till tidigt 1970-tal. Fotografierna från platserna i Där vi en gång var är tagna i nutid. Ibland blir konfrontationen brutal.

Författare och fotograf är Ingrid Lindeberg som vuxit upp i en av Stockholms närförorter, Bromma :

- Jag har fått många reaktioner från läsare som säger att de känner igen sig. Trots att de växt upp i andra förorter, ibland på andra sidan stan, ibland i en förort i en helt annan stad och trots att de kan vara både tio år äldre och yngre än jag. Det är något med boken som får folk att reagera, fundera, reflektera och diskutera, berättar Ingrid Lindeberg.

Ingrid Lindeberg är journalist, utredare och historiker. Som journalist har hon kombinerat sin internationella inriktning med intresset för det lokala. Hon har författat ett antal skrifter om EU och Sverige. De senaste åren har hon utvecklat sitt skönlitterära skrivande på Biskops Arnös folkhögskola.

Fotografiintresset föddes i mörkrumsarbetet på högstadiet. Under de första åren som journalist blev det ytterligare mycket fotografering. Men det är först under de senaste åren, med en längre utbildning på Fotografiskas Akademi, som fotograferandet tagits till en mer seriös nivå. Bilder ur sviten Där vi en gång var visades på Kulturhuset i Stockholm (Fria Fotografers Filial 2019), på Planket 2019 (Stockholm) samt på Dokumentärfotosalongen 2019 (Arbetets museum i Norrköping)

Där vi en gång var är Ingrid Lindebergs debut som fotograferande författare och författande fotograf.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Där vi en gång var
  2. +
  3. Där ingen har gått

De som köpt den här boken har ofta också köpt Där ingen har gått av Angelique Hvalgren (inbunden).

Köp båda 2 för 698 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ingrid Lindeberg

Bloggat om Där vi en gång var