Den rosa nallebjörnen (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
199
Utgivningsdatum
2018-11-17
Upplaga
1
Förlag
Noa Förlag
Dimensioner
182 x 112 x 15 mm
Vikt
175 g
SAB
Hc
ISBN
9789163990977
Den rosa nallebjörnen (pocket)

Den rosa nallebjörnen

(4 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket Svenska, 2018-11-17
129
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Den rosa nallebjörnen skildrar hur ett barn upplever den trauma som inträffar när familjen tvingas lämna sitt hem för att fly mot en okänd destination. Boken är skriven ur ett barns perspektiv på ett unikt sätt och med filosofiska inslag.
Läs den sanna historian om hur ett litet barn kämpar för att få behålla hoppet i en mörk värld.

Tack så mycket Lea Awring Bamroat för recensionsexemplar av din bok!Det är lätt att tro att barn inte förstår lika mycket som vuxna, eller att deras upplevelser suddas ut med tiden. Tyvärr är sanningen snarare att upplevelserna vi drabbas av som barn - goda såväl som tråkiga - stannar hos oss och formar oss livet ut. I Den Rosa Nallebjörnen får vi följa Lea som barn och hennes familjs kamp för att fly. Genom träffsäkra meningsuppbyggnader, hoppfullhet såväl som hopplöshet och fruktansvärda händelser som var hennes familjs vardag är denna lilla pärla på knappt 200 sidor en bok som verkligen träffar rakt i hjärtat. Den är tankeväckande, kraftfull och hjärtskärande. Lea Awring Bamroat har en förmåga i sitt skrivande att få en att känna som personerna i boken, uppleva händelserna tillsammans med dem och medryckande så du inte kan lägga ifrån dig boken. Jag hoppas hoppas att hon fortsätter skriva böcker och att jag får möjlighet att läsa dem, för jag tror att en ny författarstjärna är här. /Jennifer Johansson

Jag grät mig igenom denna bok. Satt på ett flygplan påväg hem och snoret rann. Rödgråten gick jag igenom tullen. Det var en bok som verkligen grep tag i mig. Ingen ska behöva gå igenom vad Lea och hennes familj gick igenom. Det är en lättläst, välskriven bok som också är lite filosofisk emellanåt. /ACS bokhylla

Fängslande, omskakande och gripande!/Jenniesboklista.com
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Den rosa nallebjörnen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Gripande
  Bokhyllaniskuggan, 1 september 2019

  ❥ Recension

  Den här boken läste jag i ett enda svep häromkvällen. Jag sögs in i berättelsen om familjens flykt med både tårar i ögonen och en klump i magen. Författaren har ett jättebra språk, väldigt målande och gripande.

  En får uppleva så många olika känslor och tankar. Det är en lärorik bok som jag kan rekommendera alla att läsa!

  Boken får 🌿🌿🌿🌿 av 5.

 2. Stark sann berättelse
  Andie Lindskog, 10 augusti 2019

  Vi får följa åttaåriga Lea och hennes familj när de abrupt tvingas lämna sitt trygga hem. De får bara med sig det allra nödvändigaste och måste ge sig ut på en livsfarlig flykt mot en osäker framtid och destination. Hennes berättelse ger en gripande och sorglig inblick i hur det är att vara flykting. Förfärliga omständigheter som är svåra att föreställa sig. Krig, våld, död, skräck, fattigdom och svält. Ingen människa ska behöva uppleva det. Ändå sker det hela tiden runt om i vår värld.
  ... Läs hela recensionen

 3. En bok alla borde läsa
  ACS Bokhylla, 13 maj 2019

  Jag grät mig igenom denna bok. Satt på ett flygplan påväg hem och snoret rann. Rödgråten gick jag igenom tullen. Det var en bok som verkligen grep tag i mig. Ingen ska behöva gå igenom vad Lea och hennes familj gick igenom. Det är en lättläst, välskriven bok som också är lite filosofisk emellanåt.

 4. Bra bok
  Sanna_b, 3 april 2019

  Jag älskade den här boken. Fantastisk historia som verkligen berörde mig. Den är lätt att ta sig igenom och gripande

Visa alla 4 recensioner