Befria sjukvården: Konsten att lösa sjukvårdens egentliga problem (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2019-01-01
Upplaga
2
Förlag
Handley Page Publishing
Dimensioner
228 x 151 x 18 mm
Vikt
505 g
ISBN
9789163993046
Befria sjukvården: Konsten att lösa sjukvårdens egentliga problem (inbunden)

Befria sjukvården: Konsten att lösa sjukvårdens egentliga problem

(5 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-01-01
299
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Befria sjukvården: Konsten att lösa sjukvårdens egentliga problem Kan levereras innan julafton
Trots att sjukvården består av utomordentliga människor tycks själva systemet ha utvecklat förbättringsresistens. Den medicinska utvecklingen har varit imponerande, men den verksamhetsmässiga har det inte. Även om otaliga förbättringskoncept provats

Orsaken är ett besynnerligt systemfel. Sjukvården lånar huvuddelen av sitt produktionstänkande från 1920-talets amerikanska bilindustri. Tänkandet, som kallas massproduktion, lämpar sig helt enkelt inte för sjukvårdens komplexitet. Medarbetare och chefer befinner sig i ett dåligt system och att bara addera förbättringsmetoder hjälper inte. Det går i själva verket allt tyngre.

Men några framgångsrika sjukvårdsverksamheter har förstått problemet. De har de senaste femton åren inlett skiftet till en modern filosofi, med fokus på människan. Denna filosofi står på tre ben: 1) mandatet att styra och utveckla kärnverksamheten ges till vårdprofessionerna, 2) förbättringsarbetet görs ur patientens perspektiv och 3) man byter till en ny form av uppbyggligt och stödjande chefskap. Omställningen har gett enastående fina resultat. Boken förklarar i detalj orsakerna till de nuvarande problemen och vilka färdigheter som behövs för att lyckas.

Magnus Lord är en av Europas ledande experter inom området och ett välkänt namn i sjukvården. Han har i tre decen nier studerat och arbetat praktiskt med hur man skapar välfungerande verksamheter med människan i fokus. Som läkare, civilekonom och civilingenjör har han en unik bakgrund för att förstå och lära ut den nya filosofin. Detta är en efterlängtad bok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Befria sjukvården: Konsten att lösa sjukvårdens egentliga problem
 2. +
 3. Att coacha grupper : fokusera på gruppens positiva krafter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att coacha grupper : fokusera på gruppens posit... av Carina Lätt (häftad).

Köp båda 2 för 605 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Befria sjukvården: Konsten att lösa sjukvårdens egentliga problem. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En mycket bra bok
  Frederik Rudbäck, 21 mars 2020

  Historien om sjukvårdens brister och behov kan berättas många gånger och på olika sätt. Denna berättelse är väldigt väl underbyggd, delvis en bladvändare, underhållande, intressant, hårresande och överraskande.
  För den som undrar om lösningen, till att börja med vad som inte är lösningen:
  * Inte slå samman fler stora sjukhus som Karolinska och Huddinge eller Malmö och Lund. Det skapar inte mer kunskap eller mindre kostnader, tvärtom.
  * Inte mer administration, inte mer chefer, i... Läs hela recensionen

 2. Gammal skåpmat
  Utvecklingschef, 6 januari 2020

  Gammal skåpmat i ny förpackning tyvärr. Hade högre förhoppningar på detta. Detta vet vi, det svåra är att få gehör för det.

 3. Pedagogiskt och briljant
  Jan Byrlind, 26 januari 2019

  Genom att på ett mycket pedagogiskt sätt varva grundläggande teorier och talande reella exempel från sjukvården, så lyckas Magnus Lord på ett mycket trovärdigt sätt förklara hur sjukvården kan förbättras för såväl patienter och medarbetare samt skattebetalarna.

  Hoppas att denna bok blir kurslitteratur inom utbildningar inom sjukvårdsyrkena!

 4. Överlägsen bok om verksamhetsutveckling
  JH, 23 januari 2019

  Titeln är exakt och korrekt, men den som besitter förmågan att omsätta kunskapen i boken, kommer befria manga mer organisationer än bara sjukvården. Obligatorisk läsning för alla som leder verksamheter och som vill kunna påverka sin egen omgivning.

Visa alla 4 recensioner