Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
373
Utgivningsdatum
2016-01-20
Upplaga
1
Förlag
Piratförlaget
Medarbetare
Engsäll, Niclas (form)
Dimensioner
215 x 148 x 30 mm
Vikt
664 g
SAB
Hc
ISBN
9789164204752
Fartblinda (inbunden)

Fartblinda

(46 röster)  |  Läs 15 recensioner
Inbunden Svenska, 2016-01-20
191
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Neurath har gjort en gedigen debut och med koncis stil skrivit en thriller som utspelar sig i finansbranschen. Henric Ahlgren, BTJ-häftet nr 6, 2016
Under en jakthelg i Skåne nås Peder af Rooth av ett samtal som kommer att förändra allt: den anrika bank där han är vd riskerar konkurs. Någon timme senare sitter han i ett privatplan med sin fru på väg tillbaka till Stockholm där dramatiska dygn väntar.
Den egensinniga ekonomijournalisten Beatrice Farkas fick tipset som skulle kunna fälla banken för länge sedan. I månader har hon stridit mot ett par av landets mäktigaste finansmän. Aldrig hade hon kunnat ana konsekvenserna av sitt avslöjande.
En natt väcks hon av ett sms. En av bankcheferna som blivit hennes bästa källa har fallit från sin balkong på Strandvägen. Kvällspressen skriver om det som ett självmord. Men hon är övertygad om att det inte stämmer. Någon ville stoppa honom.
Fartblinda är en thriller som utspelar sig i den svenska finansvärlden, delvis inspirerad av verkligheten.
Neurath lyckas göra ämnet både begripligt, intressant och spännande ... den är baserad på verklig grund, krisen i HQ Bank, vilket gör läsningen än mer intressant ... bra tempo och spännande intriger med karaktärer som Neurath lyckas göra flersidiga. Cecilia Ekebjär, Gefle Dagblad
En spännande och initierad thriller i finansmiljö. Parallellerna till den uppmärksammade HQ-kraschen för några år sedan gör boken extra kittlande ... underbart att följa hur egoistiska, sexistiska och snuskigt rika finanssnubbar trasslar in sig i lögner och faller på eget grepp. Rebecka Edgren Aldén, Damernas Värld
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fartblinda
 2. +
 3. Gränslösa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gränslösa av Carolina Neurath (pocket).

Köp båda 2 för 246 kr

Kundrecensioner

Det finns 15 recensioner av Fartblinda. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Nästan lika bra som Gränslösa
  Christer , 7 februari 2017

  Läste Neuraths Gränslösa först (efter den massiva marknadsföringen) den var så bra att jag direkt klickade hem Fartblinda. Även den här boken var otippat spännande, särskilt mot mitten/slutet. Hoppas hon skriver fler!!

 2. Omöjlig att lägga ifrån sig
  Thomas Wickman, 20 december 2016

  Jag blev helt tagen av denna bok och vill bara läsa mer! En trovärdig roman med drivet språk om hänsynslösa maktgalningar med en sekelgammal kvinnosyn och om en cool journalisttjej (som man kan tänka sig är inspirerad av Neurath själv). Trodde aldrig att finansvärlden kunde vara så spännande, boken var omöjlig att lägga ifrån sig, läs!!

 3. Spännande - men upprepning
  Daniel Hansson, 20 oktober 2016

  Något av en besvikelse. Det är inte dåligt, men heller inte bra. Och Neurath har lyft för mycket från sin tidigare bok Den stora bankhärvan. Läs hellre den. Det är mer spänning, trots avsaknad av döda kroppar.

 4. Otroligt bra!!
  Anders Andreasson , 29 augusti 2016

  Den här var bland de bästa böcker jag läst, streckläste den och kunde inte lägga ifrån mig. Saknar redan de giriga, galna och speciella karaktärerna Otto, Peder, men även Bea m.f. Längtar efter uppföljaren!!

 5. Kopia av "Den stora bankhärvan"
  Vellenova, 28 augusti 2016

  Hade väntat mig enormt mycket mer av denna bok. Men den är en patetisk kopia av "Den stora bankhärvan" som är enormt mycket mer intressant och som jag läst säkert åtta - tio gånger.

  "Den stora bankhärvan" är en initierad skildring av verkligheten - alltså när HQ Bank gick under. När Carolina Neurath försöker sig på att skriva en roman saknar hon helt personlig fantasi och får därför skriva om "Den stora bankhärvan" en gång till, fast mycket sämre.

  Dessutom väver hon i stör... Läs hela recensionen

 6. Kan starkt rekommendera!
  Erik Nilsson, 15 augusti 2016

  Jag kunde inte ana att ekonomivärlden kunde vara så spännande och fylld av drama. Blev själv rekommenderad den här boken av en vän, och jag var skeptisk då jag lätt tröttnar på böcker. Men den här var ett undantag! Och till skillnad från många andra thrillers lär man sig något om giriga maktmän och finansvärlden och dess flärd!

 7. En möjlighet som missas!

  Idéupplägget till boken är bra och känns aktuellt i dag och hade kunnat bli en riktigt höjdare.
  Idéen till boken är hårt knutet till vår tid och storyn bakom HQ bank med blikningar åt
  familjen Wallenberg osv. När HQ historien väl sjunkit undan i folks medvetande om några år
  är bokens upplägg också inaktuell.

  Tyvärr är innehållet nedbrutet i allt för många onödiga detaljer som inte tillför storyn något.
  "Imma på badrumsspegeln / vått klibbigt hår / ljumna hamburgare o... Läs hela recensionen

 8. Verkligheten är mer interessant!
  Deckarkungen, 13 april 2016

  Denna spänningsroman skulle ha vunnit på kraftigare redaktion: jag upplevde ett uppstyltat språk, krystade dialoger och en svag spänningslinje. Jag föredrar Carolina Neuraths texter när hon skriver som finansjournalist.

 9. Initierad intrig
  Gunilla Sundquist, 15 mars 2016

  Carolina Neurath har lyckats över förväntan att skapa en spännande berättelse av det gedigna material hon skaffat sig som ekonomijournalist på SvD. HQ-härvan, SCA-avslöjandena och allmänt skvaller från aktörerna i Stockholms finansmarknad bidrar till en initierad och i stora delar trovärdig historia, Det är uppenbart att hon är inspirerad av verklighetens persongalleri vilket gör läsningen ändå mer underhållande eftersom man gärna gissar vilka personer hon har i åtanke.

 10. Verklighet
  Georges Johansson, 22 februari 2016

  Otäckt! Nu kan man lägga åtalet mot HQ-bank och utredningen mot SWB. Det är bara att läsa denna bok så är båda dessa fall lösta.

  Carolina N kan se in i framtiden, en fantastisk egenskap

  Jag är helt övertygad om att finansvärlden ser ut på detta vis men trodde inte att det var så fruktansvärt.

  Boken är verkligen värd fem stjärnor enligt mitt förmenande

  Georges

 11. Kanon bra.

  Svår att lägga i från sig, jag hoppas Carolina skiver en fortsättning, hon är kanske redan i gång, vem vet.

 12. Bladvändare
  SveSan, 8 februari 2016

  En riktigt spännande och välskriven bladvändare som var svårt att lägga ifrån sig. Innehåller en intressant och fördjupad beskrivning av en för de flesta sluten värld.

 13. Betyg: 3,5 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 27 januari 2016

  En välskriven och lättläst roman av en debuterande romanförfattare som jobbar som journalist och som förut har kommit ut med två dokumentära böcker.

  Carolina Neurath jobbar som ekonomijournalist, och Fartblinda utspelar sig i den svenska finansvärlden, och är delvis inspirerad av verkligheten.

  Jag tyckte att boken var helt okej, men för min del så var det lite väl mycket om bank- och finansvärlden, vilket jag kanske inte är så värst intresserad av. Men för dom som är det, så är det här nog en väldigt bra roman.

 14. Läskigt medryckande!
  Louis L, 25 januari 2016

  Älskar böcker som tar avstamp i verkligheten och som ger en initierad inblick in i världar där jag själv inte befinner mig, i detta fall den skrämmande mörka sidan av finansvärlden. Carolinas rappa språk skapar ett tempo som gör att det är omöjligt att lägga boken ifrån sig. De skickliga och trovärdiga gestaltningarna av karaktärerna ger ytterligare djup till berättelsen, oavsett det är hjältinnan i form av journalisten Beatrice Farkas eller antagonisterna i form av hennes chefer och finanseliten hon granskar. Hoppas på uppföljare!

 15. Spännande sträckläsning
  Christina Javette, 22 januari 2016

  Sträckläste denna bok på ett dygn och saknar redan Beatrice Farkas och faktiskt även, konstigt nog, vd:n Peder af Rooth. Trots en hel del osympatiska drag växer han i boken. Det är högt tempo i både språket och händelsemässigt. Hoppas på en ny bok snart!

Visa alla 15 recensioner

Fler böcker av Carolina Neurath