Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
322
Utgivningsdatum
2017-05-17
Upplaga
1
Förlag
Piratförlaget
Medarbetare
Olsson, Jonna (form)
Dimensioner
215 x 145 x 25 mm
Vikt
430 g
SAB
Hc
ISBN
9789164204899

Hilma : en roman om gåtan Hilma af Klint

(11 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-05-17
206
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Absolut gehör för sin huvudperson en gåta som berör och blir levande i denna roman. En roman du absolut ska läsa i sommar.
Jakob Carlander, Östgöta Correspondenten


Jag stod framför staffliet, så liten, så obetydlig, men inom mig vällde en sådan kraft att jag måste framåt.
Sekelskiftet 1900 industrialiseringen tränger ihop människorna i städerna, tro och vetenskap bryts mot varandra och arbetares och kvinnors krav på rättigheter ska snart för alltid förändra vår världsuppfattning.
Mitt i denna tid lever och verkar Hilma af Klint. Hon målar som ingen annan gjort tidigare. Hon tar hjälp av den mystiska kvinnogruppen De fem och höga mästare från den andliga världen. Hon är så övertygad om att världen inte är redo för hennes konst att hon gömmer undan tavlorna allt eftersom de blir färdiga.

Det här är romanen om människan, konstnären och gåtan Hilma af Klint. En berättelse om att följa sin inre röst, att försöka utföra det omöjliga.

Anna Laestadius Larsson brinner för kvinnors rättigheter och villkoren för kvinnors liv såväl i historien som i samtiden. Hon har tidigare utgivit Barnbruden, Pottungen och Räfvhonan, en trilogi skriven ur kvinnornas perspektiv om livet vid det svenska hovet och i Stockholm under åren 1774 - 1818.

Hilma af Klint är en av den svenska konsthistoriens sällsammaste konstnärer och hon hittade ett unikt konstnärligt uttryck som skulle möta förståelse först många år efter hennes död ... realistiskt ... fängslande, inte minst eftersom Hilma af Klints liv i sig utgör ett rikt stoff.
Ann Öhrberg, BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hilma : en roman om gåtan Hilma af Klint
 2. +
 3. Hilma : en roman om gåtan Hilma af Klint

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hilma : en roman om gåtan Hilma af Klint av Anna Laestadius Larsson (pocket).

Köp båda 2 för 285 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Hilma : en roman om gåtan Hilma af Klint. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En besvikelse
  Ewa Sundbäck, 20 augusti 2017

  "Hilma - en roman om gåtan Hilma af Klint" av Anna Laestadius Larsson. Det här är en roman och inte en biografi. Jag behövde påminna mig själv om det med jämna mellanrum medan jag läste boken. Hilma af Klint valde medvetet att inte lämna privata dokument eller foton efter sig. Det som fanns kvar var drygt 1000 målningar och 124 anteckningsböcker. Vad har Anna Laestadius Larsson egentligen byggt berättelsen på? Det var författaren som fick mig att läsa boken för jag hade aldrig hört talas om H... Läs hela recensionen

 2. Magisk
  Eva Klogel, 21 juli 2017

  Jag gav den i present till.min.syster.Själv har jag lånat den på biblioteket,den är mkt intressant!Man behöver inte vara konstintresserad för att läsa den,men det underlättar.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Anna Laestadius Larsson